HomeDIYAlles over Sigma S2U Nova Satin Zijdeglanslak

Alles over Sigma S2U Nova Satin Zijdeglanslak

Als je van plan bent om te gaan schilderen, dan moet je goed opletten welke verf je koopt. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten verf die allemaal net iets anders doen, dat je het overzicht soms een beetje kwijtraakt. Als je op zoek bent naar een zijdeglanslak, dan kan de Sigma S2U Nova Satin lak misschien wel eens precies zijn wat je zoekt. Hier lees je alles over deze zijdeglanslak, het gebruik ervan en waar je op moet letten wanneer je deze lak gebruikt.

Specificaties Sigma S2U Nova Satin

De Sigma S2U Nova Satin is een hoogwaardige zijdeglanslak die speciaal ontwikkeld is voor gebruik binnen. De lak is watergedragen en daarom kun je er het beste speciale watergedragen kwasten en rollers voor gebruiken, voor het mooiste resultaat. De lak kan gebruikt worden op voorbehandeld hout of metaal. Met een liter Sigma S2U Nova Satin verf kun je ongeveer 12 vierkante meter verven. De verf is na 1 uur stofdroog, na 3 uur kleefvrij en je kunt er na ongeveer 5 uur al overheen schilderen.. De verf is volledig uitgehard na 7 dagen. Deze zijdeglanslak is verkrijgbaar in een heleboel verschillende kleuren.

LTA+-technologie

Sigma S2U Nova Satin verf is uitgerust met LTA+-technologie. Dit is een speciale technologie waarmee de verf beschermd is tegen inwerking van huidvet en slijtage. Eigenlijk is deze technologie een soort van schild, waarbij het meeste huidvet buitengehouden wordt. Als het toch doordringt in de lak, dan wordt ervoor gezorgd dat het zich niet aan de lak kan hechten, zelfs na lange vetbelasting blijft de lak oersterk. Zo heb je minder last van beschadigingen in de lak, blijft de lak hard en maken krassen geen kans.

Waar je op moet letten tijdens het gebruik

Bij het gebruik van deze lak zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste werkt deze lak het beste op hout of metaal, belangrijk daarbij is wel dat de ondergrond goed ontvet wordt en dat je de ondergrond daarna schuurt met fijn schuurpapier. Op deze manier kan de lak zich beter hechten aan de ondergrond, waardoor je een beter effect hebt. Ten tweede moet je goed opletten dat de temperatuur invloed heeft op het drogingsproces van de lak. Hoe kouder het is, hoe langer het drogen zal duren, er is dus een aanzienlijk verschil tussen de drogingstijd bij 5 graden en bij 25 graden. Als laatste heb je, zoals al eerder genoemd is, ook speciale kwasten nodig omdat je werkt met een watergedragen lak.

Is deze lak iets voor jou?

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige zijdeglanslak die ook nog eens vet- en krasbestendig is, dan is Sigma S2U Nova Satin precies wat je nodig hebt. Let er wel op dat je speciale kwasten gebruikt, goed oplet of de verf echt goed droog is, en zorgt dat de ondergrond goed voorbewerkt is.

Populaire blogs

Mijn favorieten