HomeAlgemeenBeginnen met hockey? Naast hockeysticks heb je deze spullen nodig

Beginnen met hockey? Naast hockeysticks heb je deze spullen nodig

Hockey is een teamsport die veel mensen in Nederland met plezier beoefenen. Sporten is immers goed voor je gezondheid en het is leuk om dit samen met anderen te kunnen doen. Naast trainingen speelt men ook tegen verschillende clubs in wedstrijden door heel het land. Wil je zelf ook eens kijken of hockey iets voor jou is? Dat hockey wordt gespeeld met hockeysticks is algemeen bekend, maar hieronder lees je wat je nog meer nodig hebt om de sport te kunnen beoefenen.

Welke hockeyschoenen heb je nodig?

Hockey wordt gespeeld op gras en hiervoor heb je speciale hockeyschoenen nodig. Deze zorgen ervoor dat je de juiste grip hebt op het veld. Het is belangrijk dat de schoenen van goede kwaliteit zijn en dat je de juiste maat koopt. Zo voorkom je eventuele blessures. Kies daarom voor een bekend merk. Zo maakt Adidas al jaren hockeyschoenen en hebben ze veel verschillende soorten om uit te kiezen. Ook wanneer je zaalhockey speelt op harde vloeren zijn de juiste hockeyschoenen van belang.

Welke kleding je draagt tijdens het hockeyen

Van hockeykleding is het net als van andere sportkleding belangrijk dat deze goed ademt en zweet opvangt. Bovendien is een hockeyoutfit niet compleet zonder de juiste bescherming. Hockeyballen zijn hard en kunnen voor blessures zorgen wanneer je niet de juiste bescherming draagt. Je tanden bescherm je eenvoudig met een bitje en op je schenen kun je scheenbeschermers dragen.

Bewaar je spullen in een hockeytas

Je hebt aardig wat spullen nodig om te hockeyen; hockeyschoenen, hockeykleding en hockeysticks, om er maar een aantal te noemen. Deze spullen neem je niet alleen mee naar de training, maar ook naar wedstrijden door het hele land. Goede hockeytassen komen daarom zeker van pas. Met de juiste hockeytassen heb je de ruimte om al je spullen op te bergen zonder dat je je een ongeluk hoeft te sjouwen.

Hoe kies je de juiste hockeystick?

Hockeysticks zijn natuurlijk de belangrijkste aanschaf die je doet wanneer je begint met hockeyen. Ook hier is een verschil tussen sticks voor buiten op het veld en binnen in de zaal. Wat voor hockeystick het beste bij jou past is onder andere afhankelijk van je positie, speelstijl en niveau. Je kunt een hockeystick van hout kopen, maar ook van kunststof. Aan beide kleven voor- en nadelen. Zo is een houten stick lichter, maar heeft een kunststof stik meer slagkracht. Een leuke bijkomstigheid; je kunt je hockeysticks en hockeytassen ook laten personaliseren door je eigen naam erop te laten zetten.

Populaire blogs

Mijn favorieten