HomeAlgemeenBitcoin en Ethereum: geld van de toekomst?

Bitcoin en Ethereum: geld van de toekomst?

Bitcoin is ontzettend populair geworden. Dat is natuurlijk geen verrassing. Internet maakt ontzettend veel mogelijk tegenwoordig en de Bitcoin is daar geen uitzondering op. Daarnaast zijn er andere online valutavarianten ontstaan. Ethereum is een ander type online valuta dat extreem populair geworden is. Het gekke aan deze twee type valuta’s is dat ze eigenlijk ontastbaar zijn. Een bitcoin is iets dat eigenlijk fysiek gezien niet bestaat. Het is een soort software, iets dat in de online omgeving zweeft. Daarom ontstaat er soms ook een grote discussie of de bitcoin als betaalmiddel gebruikt kan worden.

Verschil tussen Ethereum en Bitcoin

Het grootste verschil tussen Ethereum en Bitcoin is dat Bitcoin eigenlijk alleen met geld te maken heeft en Ethereum een daadwerkelijk platform is waar ook gehandeld wordt. In de eerste instantie was het ook de bedoeling dat Ethereum een aanvulling zou worden op de Bitcoin en niet per sé in de concurrentie schoot met binnen de online valuta. De BTC koers verschilt dan ook wel van de Ethereum koers. Op dit moment is het verschil tussen deze twee valuta’s ontzettend groot. De één heeft natuurlijk ook een ander populariteitsgehalte dan de ander.

Het gebruiken van online valuta

De meeste mensen gaan online valuta aanschaffen vanwege de waarde die eraan gevestigd is. Hoe gek dat eigenlijk ook klikt. Je moet dus eigenlijk iets aanschaffen waar je, in principe, ook dingen mee kunt kopen. De waarde van de Bitcoin zit nu rond de 40.000 euro. Dat is ontzettend hoog. Het is dan ook te zot voor woorden om te denken dat je hier niet mee zou kunnen betalen. Er zijn ontzettend veel online platforms die hier wellicht baat bij kunnen hebben. In Zwitserland kun je nu bijvoorbeeld belasting betalen met bitcoin maar ook met Ethereum. Binnenkort zal het voor webshops en online platforms ook beschikbaar worden. Google Pay wil het namelijk ook beschikbaar maken.

De toekomst van online valuta

Wat is nou de toekomst van deze online valutasoorten. Zouden we over een aantal jaren alleen nog maar digitaal geld hebben? Dat zou wel echt bizar zijn. Veel mensen maken zich dan ook zorgen dat het misschien niet veilig is om Bitcoins te hebben in plaats van écht geld, zoals we dat nu kennen. Er zijn genoeg hackers die dan makkelijk bij je geld kunnen. Er zijn zelfs nu mensen die bang zijn dat hun geld van de bank wordt gejat. De toekomst van de online valuta hangt dus ook af van de veiligheidsontwikkelingen die plaats gaan vinden. We zullen zien wat er gaat gebeuren. Misschien kunnen we over een aantal tientallen jaren wel niet meer spreken van écht, papieren geld!

Populaire blogs

Mijn favorieten