HomeAlgemeenBroeken die voor je werken

Broeken die voor je werken

Werkt u in de bouw, met ruwe materialen, buiten in veranderlijke weeromstandigheden of met chemicaliën? Dan begrijpt u het nut van goede werkkleding. Een beschermend pak of werkbroek is cruciaal voor uw werknemers of uzelf.

 

Waarom een werkbroek?

Een werkbroek is belangrijk, omdat het naast praktische overwegingen, ook beschermt. Een goede werkbroek is van een duurzame kwaliteit, heeft meerdere praktische zakken en opbergvakken, is flexibel, en van een beschermende stof die ademt. Denk aan een schoonmaker; deze komt de hele dag door in contact met chemische schoonmaakmiddelen! Bleek trekt niet meer uit een spijkerbroek. Een spijkerbroek geeft ook niet fijn mee, als je moet bukken of rekken, ook heeft het niet zoveel opbergruimte! Een goede werkbroek beschermt tegen factoren als wind, kou, regen, en hitte. Daarom moet een werkbroek vocht regulerend zijn, en van een duurzame kwaliteit. Een afritsbare werkbroek is al helemaal praktisch! De extra zakken met ritsen of knopen zijn uiterst handig als je materialen moet meenemen of gebruiken op werk. Schroeven en spijkers, zelfs grotere gereedschappen kun je kwijt in deze grote opbergzakken.

 

Welke werkbroek moet ik?

Kijk goed naar je eigen werksituatie. Werk je buiten, in hitte, kou, sta je veel stil of loop je veel rond? Heb je een hogere functie, waardoor je werkbroek behalve functioneel ook representatief moet zijn? Werk je ’s nachts, waardoor je bijvoorbeeld een reflecterende werkbroek nodig hebt? Bedrijfskleding is afhankelijk van je behoeftes. Je kunt ook kiezen voor een brandvertragende werkbroek, of een werkbroek met kniebeschermers. Ook zijn er beschermde pakken en overbroeken beschikbaar. Zo is er voor ieder wat wils!
Maatwerk
De snit van een werkbroek bepaalt de rest van de pasvorm. Die is niet persé belangrijk voor het uiterlijk, maar wel voor de flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Werkbroeken met stretch zijn daarom aan te raden.De samenstelling van het materiaal bepaalt voor een groot gedeelte de kwaliteit en stevigheid van de werkbroeken. Zo is een werkbroek waar overwegend katoen in zit minder stevig en vormvast, maar wel meer ademend. Een broek met overwegend polyester is sterk en vormvast, maar minder ademend. Een van de meest gebruikte verhoudingen is 60-70% polyamide en +/- 40-30% katoen. Goede werkbroeken hebben driedubbel stiksel waardoor de broek extra stevig in elkaar zit en niet direct gaat scheuren als er spanning op komt te staan.
Nu bent u goed geïnformeerd over uw nieuwe werkbroek. Hou hier dus rekening mee als u uw werkbroek gaat kopen!

Populaire blogs

Mijn favorieten