HomeWonenCreatief met glas

Creatief met glas

Zoals jullie weten ben ik een voorstander van het uiten van iemand zijn of haar creatieve kanten. Mezelf inclusief. Ik hecht hier veel waarde aan omdat het een belangrijk gegeven is voor mij om jezelf als mens te kunnen uitdrukken op allerlei verschillende manieren. Eén hiervan is via de creatieve weg. In dit blog vertel ik je over een keer dat mijn ruit stuk was gegaan in de keuken en hoe ik dat samen met een glaszetter heb opgelost.

Ruit stuk? Nieuw glas!

Het gaat in dit blog om een klein doorkijk raampje wat ik had in mijn keuken, die uit keek op de woonkamer. Nooit had ik erbij stil gestaan dat ik er veel meer uit kon halen dan dat kleine raampje, tot de ruit stuk ging. De dochter van een vriendin gooide per ongeluk een tennisbal tegen de ruit aan, die vervolgens helemaal in duigen op de grond viel.

Mijn eerste reactie was om verontwaardigd te zijn, alleen keek ik naar de scherven op mijn keukenblad en bedacht mezelf dat er meer uit dit kleine ruitje gehaald kon worden. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn creatieve brein begon te werken en even later had ik een ontwerp uitgetekend van mijn muur met daarin de ruit.

Er is alleen één probleem

Het gat in de muur waar ik mijn ruit had getekend was vele malen groter dan dat het nu was. Uiteindelijk heb ik de glaszetter laten komen en gevraagd of hij hier een oplossing voor wist. Hij vertelde mij dat het ontwerp wat ik had gemaakt, het beste gerealiseerd kon worden met dubbel glas. Op deze manier kan je verschillende lagen creëren, net zoals in mijn ontwerp.

Verder zouden er geen problemen zijn omdat mijn ontwerp zo gedetailleerd was, dat de glasmakers er wel wat mee zouden kunnen. Het klonk mij als muziek in de oren.

Probleem verholpen: het zetten kon beginnen

Gelukkig was de dag dat het glas geleverd kon worden al snel daar. Ik kon gewoon niet wachten om mijn mooie creatie in levende lijve te kunnen aanschouwen en ervan kunnen genieten tijdens het koken en eten.

Het zeten van het glas was eigenlijk zo gebeurd! Het ging allemaal erg vakkundig en veilig. Daarna werd alles netjes afgekit en afwerkt, zoals het hoort. Ik mocht er alleen nog niet aan zitten of het schoonmaken de eerste dag, dat was wel een beetje lastig. Maar goed, nadat die ene dag was verstreken kon ik in volle glorie genieten van mijn prachtige raam.

Populaire blogs

Mijn favorieten