palletranden
Blog

Creatief bezig zijn met pallets en palletranden

Zoals je wellicht al weet, ben ik altijd graag lekker creatief bezig. De wereld zit vol materiaal waar je de gaafste dingen mee kunt maken. Persoonlijk vind ik het heerlijk om een beetje out of the box te denken en nieuwe dingen te creëren. Onderlaatst ben ik een paar dagen lekker creatief bezig geweest met pallets en palletranden. Je kunt stiekem ontzettend veel dingen maken met die materialen. Palletranden en pallets zijn niet alleen ideaal voor logistieke werkzaamheden. Ze zijn tevens uitstekend om lekker mee te gaan knutselen en allerlei creatieve dingen mee te maken.

Ideeën voor grotere projecten

Aangezien je letterlijk alle kanten op kan gaan met pallets en palletranden als knutselmateriaal, heb mijn ideeën onderverdeeld in twee categorieën. Zo zijn er ontzettend leuke ideeën voor de grotere projecten. Deze knutsel klusjes zullen niet zomaar gemaakt zijn. Er gaat een beetje tijd in zitten. Daartegenover staan de kleine projecten. Deze kun je binnen een dag gemaakt hebben. Om eerlijk te zijn vind ik mijn ideeën voor de grotere projecten met palletranden en pallets wel de leukste. Mijn eerste idee was om heel tuinset te bouwen van pallets. Uiteindelijk heb ik mijn eigen project aangepast. Mijn maat had namelijk een beter idee: een complete bar maken van pallets en palletranden!

Heb jij niet zo’n grote tuin om een heel tuinset te maken van dit materiaal? Het is ook erg mooi om bijvoorbeeld een sfeer muur te creëren met palletranden. Er zit alleen wel een extra lastige component bij dit project: je wil natuurlijk alleen mooie pallets en palletranden hiervoor gebruiken. Het kan nog een hele uitdaging zijn om nette palletranden te vinden die je op een smaakvolle manier kunt gebruiken voor een sfeer muur in huis. Mijn laatste leuke idee voor een groter project was om een eettafel te maken bestaande uit pallets. Mijn vriendin was hier alleen niet zo blij mee.

Ideeën voor kleinere projecten

Uiteraard hoef je niet op een grote schaal creatief te zijn met palletranden en pallets. Je kunt ook eenvoudig allerlei leuke en zelfs functionele voorwerpen in elkaar knutselen. Denk bijvoorbeeld aan een schoenenrek gemaakt van pallethout of een zwevend rek waar je pannen aan kunt hangen. Je kan het zo gek niet bedenken. Dat is zo leuk aan creatief bezig zijn. Je enige limiet is jouw fantasie. Natuurlijk helpt het ook wel als je een beetje handig bent en wat kluservaring hebt. Dus zoek jij nog een leuk project voor de komende donkere dagen? Mijn persoonlijke aanrader is creatief bezig zijn met pallets en palletranden!

Geef een reactie