HomeDIYDakschroeven gebruiken bij isoleren?

Dakschroeven gebruiken bij isoleren?

Heb je het een beetje koud in je (nieuwe) woning? Dan is het van belang om je dak te isoleren. Dat kun je prima zelf doen, en daarbij is het gebruik van dakschroeven onmisbaar. In veel webwinkels kun je dakschroeven bestellen voor een budgetvriendelijke prijs. Het maakt niet uit welke klus je gaat doen, je vindt altijd wel een geschikte dakschroef waarmee je een betrouwbare en stevige montage kunt creëren. Ook zal het isolatiemateriaal zijn volledige waarde behouden. Of je nu een nieuw dak wilt isoleren of al een wat ouder dak, dat maakt niet uit.

De goede eigenschappen van dakschroeven

Je zult merken dat ze niet alleen sterk zijn maar ook zeer handig. Vanwege de dubbele draad die ze hebben vindt er slechts een kleine druk plaats op het isolatiemateriaal dat je wilt bevestigen. Dus het isolatiemateriaal kan optimaal zijn werk doen en er gaat geen warmte uit het huis verloren. Ook worden alle duw- en drukkrachten opgevangen door deze dubbele draad, waardoor de verbinding sterk is. Je kunt de dakschroeven zelf bovendien gemakkelijk monteren want het bevalt een glijcoatingdraad. Dus het zal niet veel moeite kosten om te monteren, en je hoeft ook niet voor te boren.

Het neemt weinig tijd in beslag

Gebruik je ze om je dak te isoleren dan ben je binnen een mum van tijd klaar. Dit komt onder andere door de torx aandrijving en de glijcoating. Er zijn diverse soorten schroeven die je kunt bestellen. Bijvoorbeeld verzinkte of RVS. Bij sommige websites hoef je geen verzendkosten te betalen als je boven een bepaald bedrag koopt, dus dit kan voordelig zijn. Maar je kunt ze ook gebruiken om golfplaten en dakpanplaten te bevestigen. Houten of stalen ondergronden zijn dus ook geen probleem voor de dakschroeven. Je hebt ze in verschillende lengtes en diameters en je kunt kiezen voor bijvoorbeeld 40, 100 of 200 stuks in een pakket. Ook hier zorgen ze weer voor een stevige verbinding die lang mee kan. Kies voor antraciet, grijs of zwart om te gebruiken voor je golfplaten en dakpanplaten. 

Informeer bij de bouwmarkt

Weet je niet precies welke dakschroeven je nodig hebt? Vrijwel alle bouwmarkten hebben ze te koop. Dus loop daar gerust even binnen en vraag om informatie die aansluit bij jouw wensen zodat jij de geschikte dakschroeven straks kunt gebruiken, en ook kunt profiteren van de vele voordelen en handzaamheid ervan.

Populaire blogs

Mijn favorieten