HomeAlgemeenDashcam auto kopen

Dashcam auto kopen

Je bent er vast al bekend mee. Dashcam auto kopen wordt steeds populairder. Het brengt vele voordelen met zich mee die de veiligheid op de weg vergroten. Een dashcam is een camera die je bevestigd in de auto. Deze kan op het dashboard bevestigd worden, of met zuignappen aan de voorruit. De dashcam legt vast wat er onderweg gebeurt. Deze beelden worden automatisch upgeload via de Cloud, of ze worden opgeslagen zodat je ze later terug kan bekijken. Sommige dashcams beginnen automatisch met opnemen zodra je begint te rijden. Zo wordt niet alleen je eigen rijstijl direct vastgelegd, maar ook het rijgedrag van anderen.

Auto raamfolie aanschaffen?

Wanneer je veilig  de weg op wil gaan, rust je je auto ook uit met auto raamfolie. Dit beschermt jou als bestuurder tegen fel zonlicht, en je passagiers tegen uv- straling. Wanneer je hier lange tijd aan blootgesteld wordt, bijvoorbeeld wanneer je op autovakantie gaat, dan is dit schadelijk voor je huid. Ook kan fel zonlicht verblindend werken. Door auto raamfolie wordt je zicht beschermt, waardoor je minder kans hebt op verblinding. Er is zelfs auto raamfolie te verkrijgen dat beveiligend tegen inbraak werkt. Door de extra beschermlaag is er minder kans om het autoraam in te slaan. Ook zorgt het ervoor dat met een ongeluk het raam niet in duizend stukjes barst.

Er zijn verschillende tinten auto raamfolie te verkrijgen die verschillen in het percentage lichtdoorlating. Je bent wettelijk verplicht ten minste 70% lichtdoorlating te hebben aan de voorruit en voorportieren van de auto, zodat je nog wel voldoende zicht hebt en de bestuurder zichtbaar is. Aan de achterruiten mag dit een lager percentage zijn. Door auto raamfolie blijft je auto ook langer koel, waardoor je verkoelingssystemen minder hoeft te verbruiken. Op deze manier bespaar je energie, wat weer scheelt in de brandstofkosten.

Voordelen van dashcam auto kopen

Het aanschaffen van een dashcam auto, brengt vele voordelen met zich mee. We willen ons altijd veilig verplaatsen, maar het kan wel eens voorkomen dat er een ongeluk gebeurt. Met een dashcam heb je altijd een onafhankelijke getuige bij je die zelfs de snelheid jouw voertuig registreert. Op deze manier kan jij via beeldmateriaal aantonen waar de oorzaak van het ongeluk ligt. En dit is weer erg handig voor de verzekering. Zo komt de waarheid altijd snel boven tafel zodat zaken snel afgehandeld kunnen worden.

parkeermodus

Met de parkeermodus registreert de dashcam wanneer er beweging rondom je auto plaatsvindt. Zo kan je je auto met een gerust hart parkeren, omdat je een melding krijgt wanneer er iets met je auto gebeurt. Als er een andere bestuurder tijdens parkeren tegen jouw auto aanrijdt en schade veroorzaakt, heb je dit op camera vastgelegd. Ook in het geval van inbraak of diefstal wordt de dashcam ingeschakeld. Zo kan je de dader achterhalen, of in ieder geval bewijs aanleveren bij de verzekering van schade of diefstal. Dit scheelt weer een hoop verzekeringswerk.

Populaire blogs

Mijn favorieten