HomeWonenDe beste decoratietips tegen de verveling

De beste decoratietips tegen de verveling

De zomervakantie komt alweer bijna om de hoek. Zeeën van tijd die je mag invullen hoe jij dat zou willen. Het huis opnieuw schoonmaken ben je wel op uitgekeken neem ik aan. Misschien heb je in combinatie met drukke weken een paar weekenden over waarin jij een hobby wil oppakken. Dan zit je hier goed. In dit blog geef ik je de beste tips om de zomer zonder verveling door te komen.

Stoffen

Ja je leest het goed, stoffen. We hebben het gelukkig niet over schoonmaken maar over het gebruik van stoffen. Wat mensen vaak over het hoofd zien wanneer ze zich vervelen is dat veel voorwerpen die op het verlanglijstje van ieder persoon staan eigenlijk ook simpel, betaalbaar en zelf te maken valt. Men vergeet vaak dat kopen erg makkelijk is maar niet even veel voldoening zal geven als het project waar je bloed, zweet en tranen (van geluk) in hebt gestopt.

Loungekussens

De eerste tip is voornamelijk voor de tuin- en/of balkonbezitters onder ons. Wist jij dat je zelf je loungebekleding kan maken? Hoofs stoffen biedt zogenoemde ‘outdoor stoffen’. Deze stoffen zijn modieus, stevig en bestand tegen het Nederlandse weer. Dankzij deze stoffen zit je niet vast aan dure en eentonige ontwerpen van lounge set aanbieders. Geef je tuin meer kleur door bijvoorbeeld turquoise kussens toe te voegen aan je grijze of zwarte buitenbank. Er zijn genoeg opties. Let wel op dat je de goede voorbereiding treft bij het gebruik van outdoor stoffen. Deze stoffen zijn vaak een stuk sterker dan stoffen die voor kleding bedoeld zijn. Wanneer je werkt met outdoor stoffen heb je dan ook dikkere naalden en een stofschaar nodig.

Kindergordijnen

Heb je geen zin om buiten aan de slag te gaan of misschien vind je het maken van eigen loungekussens net iets te uitdagend? Geen probleem. Er zijn namelijk ook makkelijkere projecten zoals het maken van kindergordijnen. Deze gordijnstoffen zijn makkelijker en zachter om mee te werken. Ook zijn er veel verschillende patronen op internet beschikbaar voor het ontwerpen van gordijnen. Dit project is ook goed te doen in samenwerking met je kroost. Laat ze zelf de stof kiezen en ga dan samen aan de slag met de patronen, naalden en gordijnringen.

Schilderen

Wanneer stoffen en naalden je niet zo aanspreken zijn er nog genoeg andere opties om naar te kijken bij het kiezen van een nieuwe hobby voor in de vrije tijd. Kijk eens naar abstracte schilderijen. Deze vorm van kunst is leuk en makkelijk te maken. Je kan niet veel fout doen bij het maken van abstracte kunst tenzij je de verkeerde materialen kiest. Met slechts een doek, een paar druppels verf en een paletmes maak je zo een schilderij die perfect past bij je inrichting. Deze tip is een echte aanrader wanneer je zonder succes alle winkels al hebt afgezocht naar een schilderij voor jouw woning.

Ben je opzoek naar meer woontips, klik dan op onze categorie ‘wonen’ en lees de leukste artikelen.

Populaire blogs

Mijn favorieten