HomeAlgemeenDe betekenis en kracht van een aroma diffuser?

De betekenis en kracht van een aroma diffuser?

 

Heb je vaak last van griepjes en een gestrest gevoel of bijvoorbeeld vervelende geurtjes in je woning? Dan heb ik de ideale alles-in-een-oplossing voor jou! Laatst heb ik de aroma diffuser van geurwolkje ontdekt. Deze stijvolle aroma diffuser heeft voor mij een verschil gemaakt een daarom wil ik vandaag met jullie graag de betekenis en de kracht van een aroma diffuser delen.

 

Wat is een aroma diffuser?

Een aroma diffuser is een apparaat dat de luchtvochtigheid constant op peil houdt in je woning. Dit apparaat zuivert de lucht daarnaast ook en geur verspreid een prettige geur door de ruimte. De geuren die hierin gaan zijn uiteraard geen dure parfummerken maar echte estherische olie. De diffuser creëert trillingen in waardoor er een nevel onstaat die zich langzaam door je woning versprijdt.

 

Een estherische olie is een vloeistof die uit planten wordt gehaald. Deze olie bevat een moleculen die een aroma afgeven. Dit aroma lijkt veel op de plant waaruit de olie wordt gewonnen.

 

Wat is de kracht van aroma diffusers?

Ten eerste bieden aroma diffusers in combinatie met een etherische olie tegen muggen de ideale oplossing voor een standaard probleem. muggen. Zodra de zomer begint en de tempratuur aangenaam wordt komen ook muggen om de hoek kijken. Niet iedereen heeft zin in deze beestjes. Zet je aroma diffuser minimaal een uur aan in je slaapkamer, voordat je gaat slapen.


(indien mogelijk langer en het liefst de hele nacht aan laten staan.)

 

Gebruik een van de etherische oliën zoals: sinsaasappel of bergamot.

5 tot 7 etherische olie druppels zijn voldoende om een prettige geur door je woning te verspreiden en de muggen weg te jagen.

 

Daarnaast is een aroma diffuser erg goed voor je gezondheid. We zijn allemaal wel een keer ziek of zitten niet zo lekker in ons vel. Geur kan hier verassend veel verandering in brengen. Door een beetje water en een estherische olie met sinaasappel toe te voegen aan de diffuser. Komt er een nevel vrij die geïnhaleerd wordt met als gevolg dat de hersenen gestimuleerd worden om te relaxen. Hierdoor creëer je invloed op je humeur. Diffusers staan dan ook bekend om hun kalmte afgevende en rustgevende kracht.

 

Een ander groot voordeel aan de aroma diffuser is dat het apparaat ontzettend goed werkt tegen huidproblemen zoals een droge huid. Het apparaat heeft zoals eerder genoemd een luchtzuiverende werking. Dus wanneer de winters weer kouder worden en jij je verwarming aan zet, hou je de hydratatie van je huid op pijl dankzij deze diffuser.

 

Daarnaast werkt een aroma diffuser ook erg behulpzaam bij het onderhouden van de gezondheid van de mens. Men weet vaak niet dat esterische aroma’s ontstekingsremmende een antibacteriële functie hebben. Wanneer je jezelf wil beschermen tegen de griep zijn etherische oliën de ideaal.

 

Kijk anders ook even op geurwolkje.nl voor meer informatie over aroma diffusers.

Populaire blogs

Mijn favorieten