HomeWonenDe leukste studentensteden van Nederland

De leukste studentensteden van Nederland

Wanneer je in het laatste jaar van de middelbare school bent ga je natuurlijk nadenken over wat je wilt gaan studeren. Het is belangrijk dat je een studie kiest waar je in geïnteresseerd bent en ook je realiseert naar wat voor carrière deze studie zal leiden. Maar naast welke studie je precies gaat doen is er nog een andere beslissing om te maken, in welke stad je precies gaat studeren. Voor veel studenten is het begin van de studie ook het moment dat ze uit het ouderlijk huis vertrekken en op kamers gaan. Er zijn verschillende studentensteden in Nederland waar je een kamer kunt vinden. In dit artikel bespreken we de leukste studentensteden van Nederland. P.s. wil je voordelig overnachten in deze steden? Kijk dan eens naar deze hotelaanbiedingen!

Amsterdam

Natuurlijk moeten we dit artikel beginnen met de hoofdstad van Nederland. Dit is de stad waar ik zelf ben ga studeren en jaarlijks menigeen student naartoe vertrekt. Amsterdam heeft als voordeel dat de Universiteit locaties overal midden in de stad verspreid liggen. Je studeert dan ook echt ‘in’ de stad Amsterdam. Amsterdam is altijd druk en bruisend. Van alle Nederlandse studentensteden is Amsterdam waarschijnlijk het meest internationaal gericht. Dit kan zowel als een voordeel of als een nadeel gezien worden. Als je niet van veel toeristen houdt dan is het waarschijnlijk niet de beste stad om te gaan studeren. Maar als je graag met mensen van allerlei verschillende nationaliteiten omgaat dan is het wel een hele goede optie.

Rotterdam

De tweede grootste stad van Nederland is Rotterdam. Waar Amsterdam veel oude gebouwen en een historische binnenstad heeft is Rotterdam een stuk moderner. In Rotterdam vind je ook een bruisende stad maar misschien een die iets minder internationaal gericht is. Als je het een goed idee lijkt om in Rotterdam te gaan studeren dan is het een leuk idee om te overnachten Rotterdam. Je kunt dan de stad rustig bekijken en ook de Universiteit zien.

Utrecht

Een andere zeer populaire studentenstad is natuurlijk Utrecht. Net als Amsterdam heeft Utrecht een prachtige historische binnenstad. De stad heeft ook net als Amsterdam fantastische grachten. Maar er zijn ook belangrijke verschillen. Omdat Utrecht minder toeristisch is voelt de stad een stukje minder internationaal aan. Daardoor is het een stad die toch ook klein aanvoelt, op een goede manier. Het laatste mooie aan Utrecht zijn de restaurants die je onderaan de grachten kunt vinden. Dergelijke grachten restaurants en cafés zijn er niet in Amsterdam.

Populaire blogs

Mijn favorieten