HomeDIYDe tuin zomerklaar maken

De tuin zomerklaar maken

Nu het hartje zomer is wil je natuurlijk goed genieten van je tuin. Toch schiet het zomerklaar maken van je tuin er soms bij in. Geen zin, geen tijd. Blijf jij het ook steeds maar uitstellen? Met deze 4 tips helpen we je een handje. Denk bijvoorbeeld aan je dakgoot schoonmaken. Zo is je tuin binnen een mum van tijd klaar voor de zon.

Tip 1: Poets de buitenkant van je huis op

De eerste stap is om de buitenkant van je woning wat extra liefde en aandacht te geven. Je tuin kan er nog zo gezellig bij staan: als je huis niet goed onderhouden is, dan blijft ook je tuin onverzorgd ogen. Neem de buitenkant onder handen en vergeet de belangrijkste klusjes niet. Zoals de schoorsteen vegen en de dakgoot schoonmaken. Zo hou je allerlei narigheid buiten de deur, zoals brand en lekkage.

Tip 2: Verwijder mos en ander onkruid

Vlonders en tuintegels met groene aanslag zijn allesbehalve gezellig om naar te kijken. Bovendien kan de aanslag het hout of de tegels flink beschadigen. Neem daarom de tijd om alle mossen, algen en andere groene aanslag goed te verwijderen. Het enige wat je nodig hebt is een hogedrukspuit. Of schrob de aanslag eraf met soda en groene zeep. Vergeet je oprit niet!

Onkruid dat op andere plekken in je tuin de kop opsteekt kun je ook makkelijk verwijderen. Je doet dit door er eerst wat kokend water overheen te gieten. Daarna kun je het onkruid er met de wortels uittrekken.

Tip 3: Maai elke week het gras

In de zomer kun je het gazon het beste minimaal 1-2 keer per week maaien. Het gras groeit nu namelijk het hardst. En op deze manier hou je het gezond en sterk. Maai liever niet in de volle zon: je gazon kan dan uitdrogen. Vanaf september hoeft het gras weer minder vaak gemaaid te worden, zo eens in de 10 dagen. Maai vanaf november alleen bij zacht weer. De ideale hoogte voor speelgras is 5 cm. Voor siergras kun je een hoogte van ongeveer 3 cm aanhouden.

Tip 4: Creëer meer privacy

Of je nu aan het zonnen bent of een barbecue organiseert: op zomerse dagen wil je niet te maken krijgen met pottenkijkers. Gelukkig zijn er allerlei makkelijke manieren waarop je voor minder inkijk in je tuin zorgt. Zo kun je een schaduwdoek ophangen. Deze doeken zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en formaten. Bovendien houden ze niet alleen zon tegen, maar vaak ook regen. Om een onverwachte plensbui hoef je je dus ook geen zorgen meer te maken.

Populaire blogs

Mijn favorieten