HomeAlgemeenDisplayport kabel om je creativiteit te delen

Displayport kabel om je creativiteit te delen

Maak jij regelmatig dingen waar je trots op bent? Die ene prachtige fotoserie van vakantie of een nieuwe game die je van scratch hebt gemaakt: dat wil je natuurlijk laten zien aan anderen! Een manier waarop je eenvoudig je creativiteit kan delen is door je laptop aan te sluiten op een externe computer monitor of een beamer. Dan kan je in één keer jouw creativiteit laten zien aan allerlei mensen. In dat geval heb je een Displayport kabel nodig. Weet jij niet wat een Displayport kabel is en waarom je die zou moeten hebben? Lees dan snel door en ontdek wat de voordelen zijn van deze kabel!

Wat is een Displayport kabel?

Een Displayport is heel kort gezegd een video en audio standaard. Dat wil zeggen dat je met deze kabel eenvoudig zowel audio als video kan overbrengen van het ene apparaat naar het andere apparaat. Denk bijvoorbeeld aan het overdragen van het beeld van jouw laptop naar een beeldscherm of een beamer. Je zou een Displayport kabel het beste kunnen vergelijken met een HDMI kabel. Beide kabels doen namelijk in feite hetzelfde. Er zijn uiteraard wel een aantal belangrijke verschillen aan te wijzen.

Waarom zou ik zo’n kabel kopen?

Het is altijd handig om een kabel in huis te hebben waarmee je moeiteloos audio en video kan overdragen van het ene apparaat naar het andere apparaat. Hoe makkelijk is het om gelijk aan je hele familie de vakantiefoto’s te laten zien? Dankzij zo’n Displayport kabel hoef je niet meer elk familielid individueel alles uit te leggen en te laten zien. Je sluit simpelweg je laptop aan door middel van de kabel en voilà! Iedereen kan genieten van de show. De reden waarom je dus zo’n Displayport zou kopen heeft te maken met het gemak dat die kabel creëert. Het wordt ineens een stuk eenvoudiger om je creativiteit te delen met anderen!

Wat is het verschil tussen Displayport en HDMI?

In tegenstelling tot een HDMI kabel heeft een Displayport een ander intern systeem waardoor er minder elektromagnetische uitstraling plaats zal vinden. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om audio en video over te dragen tussen apparaten. De kwaliteit is met een HDMI kabel dus wat lager. Bovendien is het snoer van zo’n HDMI kabel altijd korter vanwege het interne systeem. Zo’n Displayport heeft daar geen last van en kan daardoor veel langer zijn. Een lang snoer kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld je laptop aansluit op een beamer.

Populaire blogs

Mijn favorieten