HomeAlgemeenEen goede personeelsplanning is ook in creatieve bedrijven van belang

Een goede personeelsplanning is ook in creatieve bedrijven van belang

Het matchen van het aanbod aan werk tegenover het beschikbare personeel is in iedere branche verstandig ook in de creatieve branche. Een goede personeelsplanning kan daar zeker bij helpen. Dit matched het vraag en aanbod op een gestructureerde manier. Naast dat het vraag en aanbod goed gematched wordt is het ook een manier om te zorgen dat het talent van je personeel optimaal wordt benut en dat ze gelijkmatig belast worden. Kortom een goed middel om de medewerkerstevredenheid te verbeteren. Maar hoe kom je nu tot een goede personeelsplanning? In dit blog vertellen we je welke stappen je moet nemen om de ideale balans te creëeren.

Welke stappen neem ik in de personeelsplanning?

Met het maken van een goede personeelsplanning doorloop je een aantal stappen. Deze begint bij forecasting. In deze stap kijk je vooruit naar het werk wat de aankomende periode op jullie af zal komen. In de stap erna kijk naar wanneer welk werk gedaan moet worden. Niet alles hoeft direct, maar kan verder in de toekomst weggepland worden. Deze stap wordt ook wel capaciteitsmanagement genoemd. Hierna kijk je naar het personeel wat beschikbaar is. Wie is er op welk moment en hoeveel uren per week zijn ze beschikbaar. De laatste stap is het maken van een goed werkrooster. Wie is wanneer aanwezig om wat te doen. Dit maakt de personeelsplanning sluitend. Voor het maken hiervan is verschillende software beschikbaar die je kan helpen om dit te doen. Zeker het maken van een goed werkrooster is een precies en arbeidsintensief werkje. Met goede software kan je hierin een mooie efficiency slag maken.

De voordelen van een goede personeelsplanning

Het belangrijkste is uiteraard dat je het werk wat op je afkomt goed managed en daarmee de verwachting naar je klant toe goed kan managen. Het kan daarmee een uitstekend hulpmiddel zijn om de klanttevredenheid te verbeteren. Voor je medewerkers heeft een goede personeelsplanning ook zeker toegevoegde waarde. Je zorgt er namelijk voor dat er minder piekbelastingen zijn doordat je het aangeboden werk beter over de tijd kunt uitsmeren. je medewerkers worden daardoor gelijkmatiger belast en zullen veel minder stress ervaren. Ook het feit dat je medewerkers beter kunt inzetten op hun talenten zal zorgen voor een hogere medewerkerstevredenheid. Kortom genoeg redenen om je personeelsplanning een prominentere plek te geven in je bedrijfsvoering. Het is een investering die zich zeker terugverdient en de continuïteit van je bedrijf beter borgt.

Populaire blogs

Mijn favorieten