HomeAlgemeenEen HDMI kabel als voorbereiding op een creatieve presentatie!

Een HDMI kabel als voorbereiding op een creatieve presentatie!

Presenteren we hebben het allemaal moeten doen en soms tot vervelens toe. Toch kom je er niet onderuit of je nou op de basisschool een boekbespreking hebt of op het hoger onderwijs een scriptieverdediging. De een rolt foutloos zonder enige voorbereiding zo de juiste presentatie uit zijn mouw en de ander wordt ‘s nachts zwetend wakker met de gedachte van de presentatie. Iedereen ervaart het presenteren op een andere manier. Toch zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf voor te bereiden op een creatieve en goede presentatie. Leer bijvoorbeeld globaal uit je hoofd wat je wilt zeggen maar let wel op dat het geen voorlees presentatie wordt. Daarnaast is het ook van belang om je technologie op orde te hebben. Niks is vervelender dan het missen van een HDMI kabel en daardoor niet kunnen presenteren. Benieuwd hoe je je nog meer kunt voorbereiden? Lees dan snel verder!

Technologische voorbereidingen

Net benoemde ik het al even maar het ontbreken van een HDMI kabel is funest voor je presentatie. Daarnaast is het ook altijd even goed om te checken of de HDMI kabel die jij hebt of deze daadwerkelijk past op de beamer of het scherm van de hogeschool, middelbare school of een andere plek waar je moet presenteren. Op deze manier weet jij zeker dat de creatieve presentatie die jij hebt gemaakt ook goed tot zijn recht komt. Het kan dan ook zeker geen kwaad om een kwaliteit kabel aan te schaffen. Wellicht kost deze iets meer maar je weet zeker dat je met de best mogelijke kwaliteit kunt presenteren. Wat mij betreft sta je met deze voorbereiding al 1-0 voor. 

Mentale voorbereidingen

Als je apparatuur op orde is dan kun je verder gaan met je mentale voorbereidingen. Vind je presenteren lastig dan is het aan te raden om je presentatie een aantal keren te oefenen. Ga voor je broertje, zusje, opa, oma of wie dan ook staan en leg hun je presentatie voor. Zij kijken er net met een ander oog op dan dat je zelf doet en zij kunnen je de nodige tips en trics geven. Probeer daarnaast je presentatie aan de hand van wat globale punten op te bouwen. Met de punten ga je als het ware een verhaal vertellen en hiermee voorkom je dat je jouw presentatie aan het opdreunen bent. De juiste technologie, de juiste voorbereiding en dan weet ik zeker dat jij de volgende presentatie met een hoog cijfer behaald!

Populaire blogs

Mijn favorieten