HomeWonenCreatief met het verwarmen van jouw huis

Creatief met het verwarmen van jouw huis

Nu het weer wat kouder wordt buiten is het tijd om na te denken over het een en ander betreffende de verwarmingsmogelijkheden in huis. Jullie weten dat ik veel schilder en andere creatieve dingen doe. Zelf vind ik het lekkerste om net zoals in The Notebook tijdens het schilderen mezelf in te wikkelen in een veel te grote deken en vervolgens een mooie plek in huis te kiezen om mijn ezel neer te zetten en te gaan schilderen.

Helaas is dat niet altijd even lekker warm, waardoor ik toch meer bezig ben met het warmen van mijn voeten van het mengen van mijn kleurenpalet. Om deze winter toch een beetje te kunnen genieten á la Notebook, ben ik op zoek gegaan naar gezellige en inspirationele manieren om mijn huis te verwarmen. Ben jij benieuwd met welke leuke ideeën ik op de proppen ben gekomen? Lees dan snel verder!

Een gemoedelijke houtkachel

Misschien heb je er vroeger wel een gehad bij je ouders of ken je ze alleen uit van die cozy kerstfilms. Ik was er in ieder geval bekend mee geraakt via een jeugdvriendin van mij.

Altijd als we uit school kwamen kregen we een kop warme thee of chocolademelk en konden we plaatsenemen voor de heerlijke knisperende open haard. Deze fijne herinnering heeft mij sterk laten overwegen om een houtkachel aan te schaffen voor het aankomende seizoen.

Een houtkachel kopen heeft vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een fijn achtergrondgeluid, gemoedelijke warmte en een houtkachel kan zelfs een mooie inspiratiebron zijn voor de kunstenaar in mij. Het enige waar ik wel een beetje tegenop zit is om hout te gaan sprokkelen en klieven. Buiten. In de kou.

Na deze voordelen en nadelen op een rijtje te hebben gezet, ben ik mezelf verder gaan oriënteren. Op gegeven moment kwam ik de elektrische haard tegen.

Kies anders voor een elektrische haard

Er ging een wereld voor mij open. Alle geneugten van een houtkachel, zonder de kou in te hoeven of een speciale afzuiging in huis te laten plaatsen. Het aanschaffen van een elektrische haard klinkt mij als muziek in de oren. En het leuke is dat wanneer je kiest voor elektrische haarden kopen, je tegenwoordig het verschil niet eens ziet met een echte houtkachel.

Allemaal voordelen van de modernisering denk ik dan. Hoewel ik beide opties nog open heb staan, wordt het toch steeds dringender tijd om de knoop door te hakken. En jij, ben jij er al uit?

Populaire blogs

Mijn favorieten