HomeDIYEen nieuwe hobby is te gek!

Een nieuwe hobby is te gek!

Nu ik langzaam steeds ouder aan het worden ben, begin ik me steeds meer te interesseren voor dingen die ik vroeger helemaal niet interessant vond. Logisch misschien dat dit aan verandering onderhevig is. Ik ken ook bijna niemand uit mijn vrienden groep die nog steeds precies hetzelfde leuk en interessant vindt als 15 jaar geleden. Natuurlijk heb je hobbies die je misschien wel altijd zou blijven willen uitvoeren (bijvoorbeeld sporten) maar er komen ook weer nieuwe dingen voorbij. Misschien deed je altijd aan voetbal en ben je nu gaan hardlopen.

Interesses

Naast mijn hobbies merk ik dat ook mijn interesses aan verandering onderhevig zijn. Waar ik vroeger gewoon wilde eten als ik honger had (het moest vooral vullen), daar ik nu een gezonde en vooral lekkere maaltijd hebben. Ik ben dan ook wat meer tijd kwijt met het maken van eten en boodschappen doen. In het begin kostte het koken me ook meer tijd omdat ik altijd met pakjes en zakjes kookte. Inmiddels heb ik mezelf aangeleerd om meer zelf met kruiden te gaan koken. Nu ik dit beter onder de knie heb, kost het ook niet meer zo veel tijd.

Ook ben ik een nieuwe verzameling gestart. Ik ben namelijk begonnen met het verzamelen van voorwerpen met de kleur Delfts blauw. Waarschijnlijk ken je deze kleur meteen als je hem ziet. In souvenirs winkels zie je dan ook vaak spullen met deze kleur. Dat vond ik er dan ook zo leuk aan toen ik besloot het te gaan verzamelen. Voor mijn gevoel is het iets typisch Nederlands. Sommige dingen zijn best een beetje kitsch maar dat vind ik er juist zo leuk aan. Ik ben namelijk ook zo iemand die al het hele jaar uit kijkt naar de kerstdagen zodat ik mijn huis lekker over de top kan gaan versieren.

Meer veranderingen

Ook merk ik dat er door de jaren heen nog meer veranderingen hebben plaats gevonden. Zo wil ik bijvoorbeeld, waarschijnlijk onbewust, om de zoveel jaren een nieuw kleurtje op de muren.
Verder merk ik ook dat er een verandering heeft plaats gevonden in mijn kledingkast. Vroeger kocht ik altijd vooral veel goedkope kleding. Op dit moment zie ik mijn kleding meer als een investering. Ik voel me prettiger in wat duurdere kleding omdat de pasvorm vaak net wat beter is. Daarnaast gaat het vaak veel langer mee dan goedkope kleding.

Heb jij wel eens bij jezelf opgemerkt dat er dingen veranderen? Zoja, zou je het voorbeeld hier met ons willen delen?

Populaire blogs

Mijn favorieten