HomeWonenEen PVC vloer heeft vele voordelen

Een PVC vloer heeft vele voordelen

Misschien heb je wel net een nieuw huis gekocht of ga je een huis of woning huren, daar moet vaak ook nog een nieuwe vloer in. Soms kun je de vloer overnemen van de vorige bewoner, maar dit kan niet altijd. Als je tot aanschaf van een nieuwe vloer over gaat doen je je te bedenken welk soort vloer je wilt. Laminaat, vinyl of PVC. Of kies je voor een puur natuurlijk materiaal zoals linoleum of hout? Wanneer je een krappe beurs hebt, of een huurwoning hebt gekozen, dan is het beter om voor een wat voordeliger materiaal te gaan. Een goede optie is dan goedkope PVC vloeren. Deze zijn uitstekend geschikt voor je woonkamer, keuken en zelfs badkamer! In deze blog kun je wat lezen over de voordelen (maar ook nadelen) van dit type vloer, en ook over het laten leggen ervan.

Waarom kies je voor een PVC vloer?

Zoals je hierboven al kunt lezen zitten er veel voordelen aan dit type vloer. Maar het is natuurlijk ook wel weer heel persoonlijk, want voor de één is dit misschien de meest geweldige vloer, terwijl een ander liever voor iets anders kiest. Indien jij tot de categorie behoort die PVC prefereert zul je weten dat dit soort vloeren enorm lang meegaan. Ze lijken vaak erg op houten vloeren, dus ook de look is erg mooi. In tegenstelling tot vinyl scheurt PVC dus niet snel. Een ander voordeel is dat PVC eenvoudig te onderhouden is. Houd je van een lekker warm huis? Dan kun je prima vloerverwarming laten installeren, onder dit type vloer. Ben je iemand die veel door het huis loopt, en woon je in een flat? Dan is deze eigenschap zeer prettig voor de buren: de PVC vloer is geluiddempend. Tot slot: een PVC vloer bestaat uit stroken, dus bij beschadigingen hoef je slechts een enkele strook te vervangen. Wel zijn dit soort vloeren dunner dan een laminaatvloer, dus dient deze secuur gelegd te worden. Oneffenheden onder jouw PVC vloer zullen direct zichtbaar zijn. Ook zijn sommigen van mening dat dit type vloer niet zo goed is voor je gezondheid dus maak hierin je eigen afweging.

Vele soorten en kleuren

Ben je toe aan de aanschaf van een vloer? Ga dan eens naar je dichtstbijzijnde bouwmarkt, en oriënteer je wat er allemaal is. Goedkope PVC vloeren zijn er in vele soorten en mooie kleuren zoals antraciet, eikenkleur of lichtgrijs. Je kunt ze eenvoudig laten inmeten en leggen, tegen wat extra betaling. Dit kan vaak al voor 11 euro per vierkante meter, maar bij bijzondere motieven of diagonale leggingen is dat meer. Het is vaak zelf een heel gedoe om dit soort vloeren te leggen, dus je kunt je volledig laten ontzorgen door bijvoorbeeld vloerleggers van een bouwmarkt, waarbij je er ook zeker van bent dat het secuur gebeurt door de professionals. Je moet rekening houden met een duur van drie dagen waarin de vloer gelegd zal worden. En vergeet natuurlijk niet een lekker kopje koffie voor de vloerleggers te zetten, als blijk van waardering!

Populaire blogs

Mijn favorieten