HomeAlgemeenGoede latex handschoenen of goedkope nitril handschoenen?

Goede latex handschoenen of goedkope nitril handschoenen?

Er is een grote verscheidenheid aan handschoenen die je moet kiezen bij het werken met olie, vet en andere schadelijke stoffen op de werkplek. De veiligheidshandschoenen die je kiest, moeten voldoende bescherming en comfort bieden die vereist zijn voor jouw beroep. Dit betekent dat de door jou gekozen latex, nitril of waterdichte werkhandschoenen de beste algehele combinatie van comfort, bescherming en duurzaamheid moeten bieden die jouw handen nodig hebben tijdens het werken. Het betekent ook dat ze moeten kunnen voldoen aan jouw specifieke behoeften en je de voordelen moeten bieden die je verwacht van het type handschoenen dat je kiest. Er zijn een aantal voor- en nadelen verbonden aan alle soorten handschoenen en je moet deze zorgvuldig overwegen voordat je een beslissing neemt.

Goede latex handschoenen

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van goede latex handschoenen bij het gebruik in een industriële omgeving is de bescherming die wordt geboden tegen chemicaliën. Latex sluit bijzonder goed af waardoor goede latex handschoenen bescherming bieden tegen tal van chemische stoffen. Om deze reden is het noodzakelijk dat latex handschoenen gemaakt zijn van een voldoende dik en duurzame latex dat bestand is tegen de chemicaliën die vaak worden gebruikt door bijvoorbeeld fabrikanten van verf, oliën of gifstoffen. Er is bijvoorbeeld een breed scala aan verschillende soorten latex handschoenen beschikbaar die geschikt zijn voor gebruik bij autolak werkzaamheden en dit omvat:

De soorten verfverdunner voor autolakken die beschikbaar zijn, hebben ook een grote invloed op de keuze van handschoenen. Daarnaast zal het type verf waarmee gewerkt wordt de keuze bepalen.

Goede of goedkope nitril handschoenen

Goede en goedkope nitril handschoenen vallen in de categorie welke handschoenen je moet kiezen als je allergisch bent voor latex of wanneer de stoffen waar je mee werkt niet met latex samengaan. Je kiest voor nitril handschoenen wanneer je wil zorgen voor veiligheid in het geval dat latex wordt aangetast door de oplosmiddelen waar jij mee werkt. Nitril is een synthetisch rubber dat is gemaakt van een goedkope grondstof en dit wordt gecombineerd met verschillende chemicaliën. Een gemeenschappelijk kenmerk van zowel latex als nitril is dat ze beide goede bescherming in combinatie met comfort bieden. Als zodanig zullen veel mensen een paar nitril handschoenen kopen.

De dikte handschoen kiezen

Bij het vergelijken van de dikte van de handschoenen die je wil kopen moet je een keuze maken tussen comfort en veiligheid. Daarnaast kun je kiezen tussen verschillende merken en soorten en natuurlijk de maat. Het is belangrijk om rekening te houden met het advies van de fabrikant over de aanbevolen dikte. Dit is meestal gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd door de fabrikant en hoewel de gebruikte tests specifiek zijn voor elk materiaal dat wordt gebruikt, delen veel fabrikanten enkele van dezelfde aanbevelingen. Deze informatie is te vinden op de verpakking van het product of via de website. Hoe dikker de handschoen is, hoe beter het beschermt in de meeste gevallen, maar dit is niet altijd het geval. Verdiep je hier dus in voor je een latex of nitril handschoen kies.

Populaire blogs

Mijn favorieten