HomeReizenWelke spullen wil jij in je handbagage meenemen?

Welke spullen wil jij in je handbagage meenemen?

Veel luchtvaartmaatschappijen rekenen extra kosten per stuk ruimbagage. Het kan daardoor verleidelijk zijn om zo veel mogelijk spullen mee te nemen in de handbagage. Dit is immers bijna altijd bij de prijs van het ticket inbegrepen. Luchtvaartmaatschappijen hebben mede daarom strenge eisen over hoeveel handbagage jij mee mag nemen. Ook zijn er regels over welke spullen er vooral niet mee mogen in de handbagage. Toch wil je de belangrijkste spullen meenemen in jouw handbagage. Je weet immers nooit of er misschien een fout wordt gemaakt op het vliegveld, en jij het tijdelijk zonder jouw ruimbagage moet stellen. In zo'n geval wil jij dat je een dag of een paar dagen kan overbruggen zonder dat je allerlei belangrijke spullen mist die in jouw koffer zitten. Daarom hier een aantal tips over wat je sowieso in jouw handbagage wilt stoppen.

Reisdocumenten

Alle benodigde reisdocumenten wil je natuurlijk bij je dragen. Misschien is het nog iets beter wanneer je deze op jouw lichaam draagt voor de veiligheid, maar op z'n minst zitten deze documenten bij jouw handbagage. Denk aan belangrijke papieren zoals vliegtickets, reisinformatie, verklaringen zoals visa, een paspoort en noem het maar op. Ook wordt er in sommige landen gevraagd naar een bewijs van verblijf bij een hotel of iets dergelijks. Hou alle documenten die je nodig hebt om vrij te kunnen reizen bij je, en stop dit niet in de koffer.

Geld en waardevolle spullen

Net zoals dat je niet zoveel kunt doen zonder de juiste documenten, wordt het ook lastig om belangrijke zaken te regelen zonder geld. Jouw portemonnee, pinpas of credit card hou je op een veilige plek, zodat je in het geval van nood in ieder geval tijdelijk rond kan komen. Ook als onverhoopt jouw koffer gestolen wordt, of er gebeurt iets anders vervelends mee, dan wil jij jouw waardevolle spullen daar niet bewaren. Denk aan een tablet, sieraden, een laptop of iets dergelijks.

Kleding en hygiëne producten

Als jij door een foutje meerdere dagen en nachten zonder jouw koffer zit, dan mis je een groot gedeelte van jouw spullen. Om wel goed voor jezelf te kunnen zorgen is het verstandig in ieder geval ondergoed en een schoon shirtje of iets dergelijks mee te nemen in de handbagage. Ook kunnen producten voor jouw verzorging niet ontbreken. Een tandenborstel, zeep en andere producten die jij nodig hebt om jezelf schoon te houden. Een goedkope heren zonnebril van Sunnyglasses kan ook geen kwaad. Er is niets vervelender dan gefrustreerd door de tegenspoed zonder schone kleding of een zonnebril rond te lopen.

Populaire blogs

Mijn favorieten