HomeWonenHarmonicadoek voor een verkoelende schaduw

Harmonicadoek voor een verkoelende schaduw

Niets is lekkerder dan luieren in je tuin op een zomerse, warme dag. Misschien wel met een boek erbij, de BBQ die aanstaat en een groot glas fris. Maar als dat zonnetje zo staat te branden op je terras kan de hitte soms wat te veel worden. Verkoelende schaduw kan dan wenselijk zijn. Voor deze schaduw kun je gebruik maken van een schaduwdoek. Dit zijn doeken van katoen of polyester die je gemakkelijk boven je terras of tuin kunt bevestigen. Tegenwoordig wordt dit type zonwering steeds populairder en komen er ook steeds meer varianten. In dit artikel willen wij van ZONZ Sunsails graag inzoomen op één variant in het bijzonder: het harmonica schaduwdoek.

Wat is een harmonicadoek?

Schaduwdoeken zijn er in vele soorten en maten. De meest bekende zijn de vierkante of de driehoekige schaduwdoeken. Een harmonicadoek is een type schaduwdoek welke een hele flexibele eigenschap heeft. Je kunt het doek namelijk open en dicht klappen. Dit heeft als voordeel dat je zelf kunt bepalen of je in de schaduw wilt zitten of niet. Een harmonicadoek wordt vaak geplaatst in een pergola of tussen twee muren. Het doek schuift over staaldraden waardoor je het makkelijk kan bedienen. Daarnaast komt er ook nog eens bij dat de doeken weer- en windbestendig zijn, waardoor je een harmonicadoek na de zomer niet hoeft op te bergen. Hierdoor is het een ideaal alternatief voor bijvoorbeeld een parasol.

Hoe combineer ik een harmonicadoek met een pergola?

Een pergola is een ideale investering voor wie een beschutte plek in de tuin wil creëren. Daarnaast geeft het ook nog eens sfeer en een extra dimensie. Deze constructie op palen van hout of metaal verleent zich perfect voor de combinatie met een harmonicadoek. Boven op de pergola kunnen de staaldraden gemonteerd worden waarover het harmonicadoek schuift. Met een trekkoord bepaal je zelf wanneer je het doek open of dicht hebt. Wil je in de zon zitten? Dan schuif je het doek weg. Liever toch wat meer schaduw? Dan trek je het doek weer over de pergola heen. Een pergola met doek is dus een flexibele oplossing waardoor je onbezorgd en op ieder moment van de dag kunt genieten van je terras.

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van een harmonicadoek?

Omdat iedere pergola en ieder terras anders is, hebben we bij ZONZ verschillende kleuren en afmetingen. Omdat deze in de standaardcollectie zitten zijn ze direct leverbaar. Hierdoor kun je snel van de schaduw in je tuin genieten. Zit de juiste maat er voor jouw situatie niet tussen? Dan kun je een pergoladoek ook op maat laten maken. Op deze manier kun je een doek samenstellen dat volgens jouw eigen wensen past. Voor zowel de standaard harmonicadoeken als de maatwerk doeken geldt 2 tot 5 jaar garantie op UV-degradatie. Dat betekent dat je mag uitgaan van een duurzaam product dat vele zomers mee kan gaan.

Tot slot kun je ook nog de keuze maken voor een waterdicht of waterdoorlatend doek.  

 

 

 

Populaire blogs

Mijn favorieten