HomeFashionHerentrui van bamboe

Herentrui van bamboe

Als je op zoekt gaat naar een nieuwe trui dan zou je naar een herentrui van bamboe kunnen kijken. Bamboe heeft ten opzichte van andere materialen veel voordelen. Een herentrui van bamboe zit heerlijk. De stof valt licht en zacht in vergelijking met veel andere stoffen. Bamboe zit dus prettig om het lichaam en het is luchtig. Dit komt door de eigenschappen die bamboe heeft. Bamboestof staat bekend om het draagcomfort en de ademende eigenschappen. Omdat de stof goed ventileert absorbeert bamboestof meer vocht. Je zult minder snel zweten en zweetplekken zien, de stof droogt ook snel en het ruikt minder. Een herentrui van bamboe is dus zeker een goede keuze. 

Kleding van bamboestof

Stof gemaakt van bamboe heeft micro gaatjes in de vezels. Als je bamboe draagt zal je merken dat het licht en luchtig aanvoelt. Het ventileert dan ook beter dan katoen en werkt tot drie keer meer absorberend in vergelijking met katoen. Door deze eigenschappen zorgt bamboe ervoor dat kleding langer fris blijft. Kleding wordt minder snel nat en droogt sneller op. Waar een katoenen en synthetisch shirt al na een halve dag kan ruiken en zweetplekken vertoont, zal dit met bamboe veel minder snel merkbaar zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor andere kledingstukken. Naast een herentrui van bamboe zullen ook heren T-shirts, boxers en andere kledingitems heerlijk zacht en fris zijn.

De duurzaamheid van katoen

Voor kleding wordt meestal katoen gebruikt. Katoen is een sterke stof die warmte goed absorbeert. Daarnaast zie je ook veel synthetische stoffen. Een combinatie van verschillende synthetische stoffen zoals polyester, nylon, acryl en elastaan zie je veel terug in kleding. Dit geeft meer rek en kleurbehoud aan kleding. De combinatie van katoen en synthetische vezels worden gebruikt om een stof sneller te laten drogen, alsook ook voor kleurbehoud. Katoen en synthetische stoffen hebben ook nadelen als het gaat om draagcomfort. Daarnaast is het minder goed voor het milieu. Bamboe heeft dat niet, voor kleding is bamboe zeker de betere keuze.

Waarom is bamboe duurzaam?

Bamboe groeit zonder bestrijdingsmiddelen die schadelijk zijn voor de natuur. In vergelijking met katoen hoeft bij bamboe geen gebruik te worden gemaakt van pesticiden, kunstmest en andere vormen van besproeiing. Dit is natuurlijk veel beter voor het milieu. De hoeveelheid bamboe die geproduceerd wordt is daarnaast 10 keer meer dan katoen. Het productieproces van synthetische stoffen is ook niet goed voor het milieu. Voor de productie van synthetische stoffen worden aardgas en aardolie gebruikt. Daarom is bamboe in vergelijking met deze stoffen ook vele malen beter voor het milieu.

Populaire blogs

Mijn favorieten