HomeAlgemeenHet belang van een goede uitvaartverzekering

Het belang van een goede uitvaartverzekering

Het overlijden van een dierbare zorgt voor een roerige en emotionele tijd. En juist in die moeilijke periode moet er ook veel worden geregeld. Papieren moeten worden ondertekend en de uitvaart moet worden geregeld. Maar als nabestaande heb je natuurlijk geen zin in onverwachte problemen. Daarom is het zo belangrijk dat je van een goede uitvaartverzekering bent voorzien. Zo zorgt bijvoorbeeld de verzekering van mensenlinq ervoor dat alles goed geregeld is. En dat is niet het enige voordeel van een goede uitvaartverzekering.

De wensen voor jouw uitvaart

Natuurlijk sta je liever niet te lang stil bij je eigen dood, maar toch is het voor de nabestaanden prettig wanneer er al het één en ander op papier staat. Denk bijvoorbeeld aan je keuze voor cremeren of begraven. Wil je veel mensen uitnodigen, of vooral in kleine kring je leven vieren? En denk ook aan de kleinere keuzes, zoals de muziek, de bloemen én de catering. Door deze keuzes voor jezelf al vast te stellen, voorkom je dat je dierbaren een acute beslissing moeten maken tijdens een hele emotionele en zware tijd. Door je wensen op papier te zetten, hebben de nabestaanden een goede leidraad die ze kunnen gebruiken. Dit maakt hun keuzes minder zwaar.

De financiële kosten

Het allergrootste voordeel bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is natuurlijk het kostenplaatje. Een uitvaart is namelijk niet goedkoop. De gemiddelde begrafenis kost bijvoorbeeld tussen de 7 en 10 duizend euro. Hier moet je dus wel de nodige financiële middelen voor hebben. Heb je dit niet op je spaarrekening staan? Dan is het slim om een uitvaartverzekering af te sluiten. Op deze manier zet je iedere maand een klein bedrag opzij, om te gebruiken wanneer je komt te overlijden. Het bedrag is meestal minimaal, maar het zorgt voor een hoop rust bij de nabestaanden. Je zorgt er namelijk voor dat zij niet met onverwachts hoge kosten blijven zitten.

Verschillende soorten verzekeringen

Nog een ander voordeel van een verzekering is dat je de keuze hebt over twee verschillende pakketten. Het zogenoemde natura pakket en het kapitaal pakket. Het kapitaal pakket spreekt voor zich: met dit pakket betaalt de uitvaartverzekering een bedrag uit wanneer je komt te overlijden. Dit bedrag kunnen de nabestaanden gebruiken om de uitvaart te bekostigen. Bij een natura verzekering verloopt dit heel anders. Hier krijg je geen geld in handen, maar verzeker je je voor bepaalde diensten. Zoals bijvoorbeeld de begeleiding van uitvaartverzorgers, de kist, rouwkaarten en het rouwvervoer. Het is overigens ook vaak mogelijk om een combinatie van een natura- en kapitaalverzekering te kiezen. De verzekering zal dan basisdiensten vergoeden, en daarnaast is er bedrag beschikbaar om te besteden aan bijvoorbeeld rouwboeketten of drukwerk. Met deze combinatie heb je dus eigenlijk de voordelen van beide verzekeringen in één.

Populaire blogs

Mijn favorieten