HomeAlgemeenHet verschil tussen XRP en Ripple

Het verschil tussen XRP en Ripple

XRP en Ripple worden nog wel eens door elkaar gehaald. Dat is logisch want op het eerste gezicht lijken ze erg op elkaar en ze hebben bovendien wel veel met elkaar te maken. In grote lijnen is Ripple het netwerk en XRP de cryptomunt op het netwerk Ripple. Het is dus niet gek dat je deze misschien door elkaar gebruikt.

Populair cryptoproject

Ripple is een van de populairste cryoptoprojecten. Het bedrijf heette eerst Opencoin en is in Californië opgericht. Het betaalprotecol is in 2012 ontstaan en in 2015 heeft Opencoin ervoor gekozen om over te gaan op Ripple als nieuwe bedrijfsnaam. Door de jaren heen heeft Ripple vrij veel succes opgebouwd en staan ze eigenlijk altijd in de top vijf van cryptoprojecten.

Ripple houdt zich voornamelijk bezig met het stroomlijnen van betaalverkeer tussen banken. Hiervoor hebben ze verschillende platformen en een munt ontwikkeld. Deze munt kennen we dus als XRP.

XRP-coin

Bij de meeste cryptovaluta worden er nog altijd nieuwe munten gecreëerd. Dit wordt gedaan door mining. XRP werkt anders, hier zijn in een keer alle honderd miljard munten gecreëerd. 60% wordt momenteel nog door Ripple bewaard en 40% is verhandelbaar. XRP is dus een munt die je niet kunt minen.

Internationale betalingen

Wanneer een bank zich aansluit bij een van de platformen van Ripple, dan kun je binnen seconden geld overmaken naar verschillende landen die een andere valuta gebruiken. Jij verstuurt simpelweg de internationale betaling, jou bank koopt XRP en stuurt deze naar de ontvangende bank. Deze bank verkoopt de XRP en heeft dan de betaling ontvangen in de valuta die ze gebruiken.

Een overschrijving van bank naar bank met vreemde valuta kan normaal gesproken dagen duren omdat het geld via verschillende banken naar de ontvangende bank gaat. Met XRP is de overschrijving binnen enkele seconden afgerond.

Crypto kopen

Je kunt tegenwoordig meer met crypto dan alleen investeren. Zo kun je bij enkele bedrijven al betalen met cryptovaluta. Om cryptomunten te kopen kun je een account aanmaken op een cryptoplatform zoals Anycoindirect.

XRP heeft de afgelopen jaren een groei doorgemaakt, dit wordt verwacht door te zetten. Het is een van de betrouwbaardere cryptomunten. Toch is het verstandig om niet alleen maar Ripple te kopen als je overweegt cryptomunten te kopen als investering. Investeringen zoals crypto kunnen namelijk schommelen. Hierdoor blijft er altijd een risico verbonden aan het kopen van crypto. Door je geld te spreiden, verminder je het risico dat je al je ingezette geld kwijtraakt.

Populaire blogs

Mijn favorieten