HomeWonenHoe richt ik een kleiner huis in?

Hoe richt ik een kleiner huis in?

Het inrichten van een kleiner huis is niet altijd even makkelijk. Meubels zijn groot en worden steeds groter, mensen zijn verzameldieren waardoor een huis al snel vol zal staan en iemand wil toch wel op een lekker zittende bank zitten. Al deze dingen, en nog veel meer, nemen ruimte in. Maar een klein huis hoeft niet vol te staan of een vol gevoel te geven. Er zijn tips en handige spulletjes om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt. Wat deze snufjes zijn, dat lees je hieronder!

Meubels

Het eerste wat er natuurlijk voor zorgt dat een huis er vol uitziet, zijn de meubels in een huis. Iedereen heeft wel een bank, een eettafel met eetstoelen, een paar kasten vol spullen en een koffietafeltjes nodig in de woonkamer. Ook andere kamers hebben bepaalde meubels die een mens nodig heeft. Handig is het dan wanneer deze meubels multifunctioneel kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan een bedbank voor huizen waar een extra logeerplek niet gemakkelijk gemaakt kan worden. Mensen met veel spullen kunnen het goed doen met een poef. Dit werkt zowel als nog een zitplek, maar is ook een goede manier om dingen uit het zicht op te bergen.

Naast multifunctionele meubels, bestaan er meubels die op te stapelen of op te klappen zijn. Stapelbare stoelen zijn bijvoorbeeld handig om makkelijk wat zitplekken te creëren die anders niet in de weg zullen staan. Met opklapbare meubels kan er gedacht worden aan een eettafel met een uitschuifbare plaat.

Ontspullen

Het tweede ding wat een huis snel vol zal maken, zijn de spullen die mensen verzamelen. Sommige spullen zijn nodig, zoals kleding en eten. Anderen wat minder. Het is niet zo leuk, maar iemand met een klein huis kan nu eenmaal niet al te veel verzamelen, zeker wanneer dit niet goed opgeborgen kan worden. Probeer in plaats daarvan om de één-erin-één-eruit methode te volgen. Bijvoorbeeld bij kleding: wordt er een nieuwe rok gekocht, dan gaat er een oude rok uit. Zo ben je er zeker van dat er niet te veel spullen met dezelfde werking worden gekocht en blijft het huis wat frisser eruitzien.

Gebruik de kamer

Kijk naar de kamer en beslis hoe deze het best ingericht kan worden voordat er meubels gekocht worden. Is er een vreemd hoekje? Misschien werkt een dunne kast daar wel. Heeft de kamer een raar gevormde muur? Past een net directiebureau daar? Ga ook de hoogte in en maak gebruik van de muren met planken of kasten.

Licht en kleur

Als laatste is het aan te raden om met een licht kleurenpalet te werken. Dit geeft een ruimer gevoel dan donkerdere kleuren. Het binnenlaten van genoeg daglicht helpt ook om een kamer een stuk groter te laten lijken.

Populaire blogs

Mijn favorieten