HomeFashionHet houten horloge; Een creatief cadeau

Het houten horloge; Een creatief cadeau

Nog niet veel mensen hebben het houten horloge ontdekt. Toch is het een trend die inmiddels een jaar of 4 behoorlijke stevige voet aan de grond heeft gekregen in Europa nadat deze trend is over komen waaien vanuit Amerika. Op zich dus een mooi moment om het houten horloge in te zetten als creatief cadeau. Je kunt er je geliefde of iemand anders een enorm plezier mee doen. Zeker omdat je een houten horloge ook nog eens goed kunt graveren met een persoonlijke boodschap. Om het af te maken is het ook nog eens duurzaam en milieubewust. Hoogste tijd om er dus wat meer over te lezen in dit blog.

Hoe en van welk hout wordt het houten horloge gemaakt?

Een houten horloge is een klein product wat vraagt om een houtsoort wat fijn is om te bewerken. Om deze reden is het meest gebruikte houtsoort bamboe. Bamboe is makkelijk om te bewerken en er is ook voldoende van beschikbaar. Bamboe is namelijk na 5 jaar al geschikt om mee te produceren. Er kan dus sneller bamboe beschikbaar komen dan dat er nodig is en daarmee wordt ontbossing dus voorkomen. Dit is op dit moment een fors probleem aan het worden. Bamboe is ook nog eens in meerdere kleuren te verkrijgen waardoor er verschillende tinten horloges mee te maken zijn. Nadeel is dat er niet een hele duidelijk nerf zichtbaar is. Wat mij betreft laat de houtlook van het houten horloge van bamboe te wensen over. Als je dat wil kan je beter kiezen voor een houten horloge van Zebrano hout. De naam zegt het al dit hout heeft een tekening die op die van een zebra lijkt. Door de manier van zagen zijn de jaarringen op de planken zichtbaar en dus ook de horloges die ervan gemaakt worden. Ieder horloge van zebrano ziet er daardoor ook nog eens anders uit en is dus uniek.

De voordelen van het houten horloge

Buiten dat het nog niet door veel mensen gedragen wordt en het dus een origineel mode item en cadeau is zitten er nog meer voordelen aan het houten horloge. Een belangrijk is dat je er geen exceem of huiduitslag van krijgt. Veel mensen hebben dat wel met de metalen horloges. Dit komt vooral door het materiaal waarmee het metaal bewerkt is. Daarnaast is een houten horloge lichter dan een metalen horloge en dus fijner om te dragen. En het eerder genoemde graveren is ook mogelijk en veel beter leesbaar als metaal.

Populaire blogs

Mijn favorieten