HomeDIYInvesteren in crypto in 2022

Investeren in crypto in 2022

Cryptomunten zijn de afgelopen 10 jaar snel heel populair geworden. De markt van cryptomunten is de afgelopen tijd een beetje wisselvallig, met constant veel nieuwe munten en ontwikkelingen. Dit heeft de meeste mensen echter niet afgeschrikt, want investeren in crypto is populairder dan ooit. Naar schatting beleggen zo’n 1.6 miljoen mensen in Nederland in deze digitale munten. Dit is natuurlijk enorm veel voor een bevolking van 17,5 miljoen. Ongeveer 600.000 van deze beleggers zijn in 2021 pas begonnen, en er komen nog altijd veel nieuwe beleggers bij.

Beleggen in crypto is erg populair onder jongvolwassenen en tieners, maar ook veel mensen van rond de dertig en veertig beginnen de markt te ontdekken. Over het algemeen zijn het vooral mannen die investeren in crypto, maar de laatste tijd stijgt ook het percentage aan vrouwen met cryptomunten. Verder zien we dat vooral de hoogopgeleiden cryptomunten kopen.

Populariteit van crypto

Bitcoin en andere cryptomunten zijn al lang populair op internet. Vooral op bepaalde forums en specifieke websites volgen mensen de markt en ontwikkelingen al jaren. Dit waren in het begin vooral jongeren en jongvolwassenen. Ongeveer een kwart van de jongeren in Nederland heeft zelfs weleens crypto gekocht. De afgelopen paar jaar zijn cryptomunten ook bekend geworden onder de gemiddelde persoon, door een enorme stijging in populariteit en aandacht. Op het internet, maar ook op televisie, radio en in het nieuws. Lang werd crypto door veel mensen niet serieus genomen. Maar hier is in snel tempo verandering in gekomen. Als gevolg van The Great Reset, een financiële reset die nu en in de komende jaren plaatsvindt kan crypto weleens extra interessant worden, omdat dit het betaalmiddel van de toekomst lijkt te gaan worden. Het lijkt er dus op dat we afscheid gaan nemen van het zogeheten ‘fiduciair geld’ (Euro’s en Dollars bijvoorbeeld). Zou Bitcoin het nieuwe betaalmiddel van de toekomst worden? We wachten het af!

Markt en ontwikkelingen

De markt van cryptomunten kun je vergelijken met aandelen. Hierbij investeer je alleen in een digitale munteenheid, in plaats van in een bedrijf. Net als bij de aandelenmarkt, moet je goed geïnformeerd zijn en de laatste ontwikkelingen volgen. Zo kun je op het juiste moment instappen of je munten verkopen. Hiermee kun je (met wat geluk, passie en doorzettingsvermogen) op korte of lange termijn proberen geld te verdienen.

De markt is echter niet gereguleerd. Er is geen toezicht op, omdat de munten niet zijn verbonden aan een bepaalde staat of bank. Hierdoor kan de markt enorm schommelen en soms instabiel zijn, met hoge stijgingen en dalingen. Dit is voor velen juist één van de interessante aspecten van cryptomunten. Als je zelf wilt investeren moet je wel goed opletten. Vooral veel nieuwe cryptomunten storten namelijk snel in elkaar. Zorg daarom dat je alleen investeert in cryptomunten van een professioneel bedrijf, of van een groep mensen met een duidelijke visie en genoeg ervaring. De grote, bekende munten zoals Bitcoin en Ethereum, zijn daarom ook een stuk stabieler en veiliger dan veel andere, kleinere munten.

Wil je zelf ook investeren in crypto? Dan is het verstandig om eerst zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Het is goed om een beeld te krijgen van hoe de munten precies werken, hoe de markt in elkaar zit en hoe je de koersen kunt volgen. Ook is het slim om eerst kennis te maken met zoveel mogelijk belangrijke begrippen, zoals de blockchain, wallets en minen. Wil je meer informatie over Bitcoins en andere cryptomunten? Kijk dan even bij de beste bank voor info over Bitcoins en andere soorten cryptovaluta.

Populaire blogs

Mijn favorieten