HomeWonenKies voor een warmere woning, kies voor isolatie!

Kies voor een warmere woning, kies voor isolatie!

Het afgelopen jaar heeft voor sommigen in het teken gestaan van drastische veranderingen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de evenementensector, horeca en zelfs de zorg. Maar niet alleen in het werk leven, ook in het privéleven van velen is er het een en ander veranderd.

Thuiswerken heeft er in veel gevallen voor gezorgd dat mensen vindingrijker zijn geworden en zich meer zijn gaan focussen op de dingen die er écht toe doen binnen huis. Zo ook het duurzaam verwarmen van de woning. Het is misschien een beetje voorbarig om al te beginnen over de wintermaanden, maar de herfst staat alweer voor de deur en deze is zo voorbij. Tijd om na te denken over manieren om het huis warm te houden, die minder veel geld kost dan je gewend bent omdat we nu meer tijd thuis door gaan brengen.

Benieuwd naar deze manieren? Lees dan snel verder!

Een warmer huis? Kies voor goede isolatie!

Iets waarvan je eigenlijk vrijwel zeker kan zeggen dat het zichzelf minstens drie keer terug verdient is het beter isoleren van jouw huis. Dit kan je op drie verschillende manieren doen. weliswaar twee hiervan zijn daadwerkelijk aan het huis, de andere is meer gericht op de radiatoren.

Laten we beginnen met muur isolatie. Dit kan bijdragen aan het minder stoken en het verduurzamen van jouw huis in de winter. Kijk maar eens naar de cijfers over hoe een huis minder goed geïsoleerd is, versus een huis wat wel goede muurisolatie hebt. Wat je veel ziet is dat dit type huizen veel uitstraling hebben via de radiatoren tegen de buitenmuren aan. Radiatorfolie kan hier ook goed tegen helpen. Dit plak je op de achterkant van de radiatoren bij jou in huis.

Denk ook eens aan vloer isolatie. Wist je dat je namelijk ontzettend veel warmte naar de kruipruimte verliest? Dit is overigens algemeen bekend, maar je staat er helaas niet altijd bij stil. Door goede isolatie aan te leggen kan je het warmteverlies verminderen! Dit is een component die door veel mensen vergeten wordt, maar toch kan het zeer goed bijdragen aan het verlagen van de jaarlijkse kosten.

Beiden gevallen zijn in ieder geval een behoorlijk simpele manier om jouw huis te verwarmen, terwijl je er minder in investeert. Doordat je meer warmte vasthoudt, hoef je ook een stuk minder te stoken. Ideaal toch?

Andere manieren om jouw huis te verwarmen

Vervolgens heb je nog de open haarden, elektrische haarden en gaskachels. In dit blog worden enkel de elektrische haarden en houtkachels besproken.

De traditionele houtkachel mag dan nog wel oh zo gezellig ogen in jouw woonkamer, maar we weten allemaal dat dit niet de meest milieuvriendelijke optie is. Door het verbranden van hout komt er namelijk veel stikstof terecht in de lucht en dat is iets wat je wil voorkomen.

Een prima alternatief zijn de elektrische haarden. De elektrische haard is een stuk beter voor het milieu dan de klassieke houtkachel! Als je hier waarde aan ehcht kan dit een goed alternatief zijn om toch een beetje voor gezelligheid te zorgen in huis.

Maar, hetgeen wat zich het meeste terugverdient is toch met zekerheid goede isolatie van je huis!

Populaire blogs

Mijn favorieten