HomeAlgemeenMaak je bedrijf persoonlijk

Maak je bedrijf persoonlijk

Voor veel mensen is het een droom om een eigen bedrijf te starten. En soms, na veel wikken en wegen, is het moment eindelijk daar. Je bent eigen baas! Je mag heel de dag jouw professionaliteit, vaardigheid en (misschien wel) hobby uitoefenen en met de wereld delen, en daar word je nog voor betaald ook. Maar met enkel een bedrijfje op jouw naam ben je er nog niet. Neem nou een eetcafé, als dat alleen maar een saaie ruimte is met wat tafels en stoelen wil niemand daar gaan zitten. Nee, daar moet je iets speciaals van maken. Voor deze blog houd ik het voorbeeld van een eetcafé aan, lees je mee?

Kies een thema

Een thema of niche kiezen is belangrijk omdat je jouw bedrijf dan uit de saaie wereld van het ‘algemene’ haalt en speciaal maakt. Een thema kan zijn; piraten, dieren, katten (kattencafés worden steeds populairder) maar het kan ook te maken hebben met het soort eten dat je serveert denk bijvoorbeeld aan ‘Steampunk’ koffiezaakjes of een kleine Italiaanse lunchroom.

Eenheid is belangrijk

Door een thema of iets dergelijks te kiezen voorkom je ook dat het rommelig wordt. Op deze manier is mond-tot-mond reclame ook veel makkelijker en zullen mensen naar jou toekomen voor dat waar je je in specialiseert. Maar verder geeft het ook een professionele sfeer weer, alsof de zaakjes op orde zijn en de boel niet gerund wordt door een kip zonder kop. Door shirts te laten bedrukken bij tshirtdeal.nl zorgt je ervoor dat jouw personeel allemaal dezelfde kledij draagt en makkelijk te herkennen is voor de klant. Zomaar nog een extra tip. Zet hier een leuke slogan op de rug en het logo van je café in het klein voorop. Zo ziet alles er meteen een stuk professioneler uit.

Maak het leuk en wees creatief

Een eigen zaak runnen is veel werk maar er is een reden dat zoveel mensen het graag willen doen of er al jaren mee bezig zijn en dat is dat het heel erg leuk is. Je hebt enorm veel bewegingsvrijheid maar ook creatieve vrijheid, jij bepaalt wat er in jouw zaak te zien en te verkrijgen is. Toe aan nieuw decor dan kan je dat ook zelf maken als je een beetje creatief bent aangelegd. Dan voel je je meteen weer helemaal verbonden met je bedrijf en het is nog plezierig ook, bijvoorbeeld als groepsactiviteit met je werknemers.

Populaire blogs

Mijn favorieten