HomeAlgemeenMillennial professionals en hun creatieve aanpak van banen

Millennial professionals en hun creatieve aanpak van banen

De werkvloer ziet er heel anders uit dan twintig jaar geleden. Met activiteiten als agile scrummen, flexwerken en andere spannende hypes van nu is de werkvloer zelfs voorgoed veranderd. En waar het vroeger van belang was om een baan zo lang mogelijk vast te houden, is het nu belangrijk om bij verscheidene werknemers ervaring op te doen om je doelen te bereiken. Millennial werknemers weten dit. De prestatiedruk is bovendien hoger dan ooit. Millennials wisselen vaak van baan door deze prestatiedruk, en ze volgen meer cursussen om bij te scholen in de zaken die zij belangrijk achten. Creatieve oplossingen dus!

Job hopping

Er bestaat een term voor mensen die veel van baan wisselen: job hoppers. Voor bedrijven lijkt dit veelal nadelig te zijn: je investeert in een werknemer en vervolgens stapt deze weer op. Echter is het ook van de andere kant te bekijken. Mensen die veel van baan wisselen, hebben veel meer kennis en ervaring, kunnen snel leren, en zijn prestatiegericht. Dit zijn juist de werknemers die je als bedrijf in huis wil halen. Daarom zijn de processen onboarding en offboarding ontstaan. Onboarding en offboarding vergemakkelijken het komen en gaan bij het bedrijf. Voor de job hoppers onder ons is het advies om op zoek te gaan naar bedrijven die deze processen hebben.

Blended learning

Blended learning is een vorm van online en offline leren. Dit schijnt de beste vorm van educatie te zijn voor werkenden. Volledig offline leren neemt te veel tijd in beslag als je werkt, en bij volledig online leren mis je vaak dat extra stukje begrip dat je van een klaslokaal krijgt. Met blended learning kun je makkelijk jezelf bijscholen in je interessegebied of je volgende uitdaging. De cursussen die je kunt volgen zijn divers en eindigen met een diploma, die je vervolgens bij het job hoppen weer kunt tonen.

Voor de niet-zo creatievelingen onder ons

Ben je geen job hopper of blended learner? Dan zou ik me geen zorgen maken. Het leven draait nog steeds om tevreden zijn met wat je hebt. Laat je niet opjagen door die prestatiedruk. Als jij je comfortabel voelt in je baan, blijf daar dan gewoon. Er is niet voor niets zo’n hoog percentage burn-outs onder jongvolwassenen, dat komt door de druk om altijd meer te willen en te moeten. We hebben het onszelf aangepraat dat vastigheid achteruitgang betekent, terwijl dat niet het geval is. Ook in je huidige werk doe je op een bepaalde manier ervaring op. Niets mis mee dus!

Populaire blogs

Mijn favorieten