HomeAlgemeenMoederdag: kies voor een High Tea of High Wine

Moederdag: kies voor een High Tea of High Wine

Het is bijna zover, moederdag. Maar waar komt moederdag eigenlijk vandaan?

In de Verenigde Staten werd Moederdag voor het eerst gevierd in 1908, toen Anna Jarvis een herdenking voor haar moeder hield in de St. Andrew's Methodist Church in Grafton, West Virginia. De eerste officiële Moederdag werd gevierd in 1914, toen president Woodrow Wilson een maatregel ondertekende waarbij de tweede zondag in mei officieel als Moederdag werd ingesteld.

In het Verenigd Koninkrijk werd Mothering Sunday voor het eerst gevierd in de 16e eeuw. Het was een dag waarop dienstbodes een vrije dag kregen om hun moeders te bezoeken. In de 19e eeuw werd de dag geassocieerd met het geven van geschenken, vaak in de vorm van bloemen.

Doe een high tea cadeau

Ben je van plan dit jaar iets speciaals te doen voor Moederdag? Waarom trakteer je je moeder niet op een heerlijke high tea? Een high tea is de perfecte manier om je moeder, of schoonmoeder te laten zien hoeveel je om haar geeft, en het is een geweldige manier om samen wat quality time door te brengen.

Er zijn tal van high tea mogelijkheden, dus je kunt er een vinden die perfect is voor je moeder. Je kunt haar bijvoorbeeld meenemen naar een chique theehuis of café, of je kunt thuis een speciale high tea voor haar maken. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, kun je kijken op hightea.nl, die een keur aan high tea mogelijkheden biedt. Bij Moederdag gaat het natuurlijk ook om het gebaar. Daarom kun je ook een High Tea cadeau geven. Dan kan je op een later moment de high tea plannen.

High tea met verschillende hapjes

Een high tea is een heerlijke brunch die meestal bestaat uit sandwiches, scones, en ander klein gebak. Hij wordt meestal in de late ochtend en begin middag geserveerd. Maar eerlijk, een high tea kan natuurlijk altijd.

DIY high tea

Als je thuis een high tea wilt maken, kun je online veel recepten vinden. Je kunt bijvoorbeeld fingersandwiches maken, komkommersandwiches, eiersalade sandwiches, gerookte zalm sandwiches, en meer. Voor scones kun je gewone scones, vruchten scones, of zelfs hartige scones maken. En voor gebakjes kun je kleine cakejes, taartjes, koekjes, en meer maken.

High wine

Behalve een high tea is er ook een high wine. Een high wine is vergelijkbaar met een high tea, maar dan met wijn in plaats van thee. Je vindt high wine meestal in een wijnbar of restaurant. Een high wine is een luxueuze manier om van wijn te genieten bij hartige hapjes. Je krijgt verschillende soorten wijn geserveerd samen met heerlijke hapjes passend bij de wijn.

Als je niet direct iets wilt plannen kan je ook kiezen voor een High Wine cadeau. Zo kan je toch het cadeau geven zonder nog een datum vast te zetten.

Het perfecte Moederdag cadeau

Als je een perfect moederdag cadeau wilt geven is een high tea of high wine een heel erg leuk idee. Niet alleen omdat het lekker is, maar ook gewoon gezellig.

Populaire blogs

Mijn favorieten