HomeAlgemeenMogelijkheden van training met virtual reality | mekreatief

Mogelijkheden van training met virtual reality | mekreatief

 

 

Mogelijkheden van training met virtual reality

Je dat virtual reality steeds vaker wordt gebruikt. De mogelijkheden van training met virtual reality zijn namelijk ook eindeloos. Zo wordt het ingezet in de wereld van de marketing maar is het ook een handig educatiemiddel. Voor het trainen van personeel in verschillende sectoren kan virtual reality een middel zijn om de training vorm te geven. Alle mogelijkheden hiervan en de middelen die je nodig hebt zoals een Vive Focus plus bril komen in deze blog aan bod. Lees direct verder!

Trainingen vormgeven door middel van virtual reality

Wist je dat er heel veel voordelen verbonden zitten aan leren door middel van virtual reality? De laatste jaren is hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en staat virtual reality echt in de schijnwerpers. Zo zijn deelnemers vaak meer betrokken en nemen ze de lesstof sneller op. En ook niet geheel onbelangrijk, het geleerde blijft ook beter hangen. Zo zie je dus dat virtual reality een veelbelovende trainingstool is. Mensen leren effectiever waardoor dit leidt tot een optimalisatie van het gehele leerproces van mensen in jouw organisatie.

Persoon inwerken door middel van virtual reality

Vaak is het inwerken van je personeel een taak die heel wat tijd wegsnoept. Het is van belang dat je werknemers alle processen in de organisatie moeten leren kennen en dat moet natuurlijk goed gebeuren. Dit kan slimmer zou je denken. En dat is het punt waar virtual reality om de hoek komt kijken. Door deze trainingstool in te zetten kan de onboarding van je personeel op ieder willekeurig tijdstip en zonder begeleiding plaatsvinden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan activiteiten zoals kennismaken met collega’s en de bedrijfscultuur. Ook de werkzaamheden zelf kunnen aan bod komen door ze te oefenen. Op die manier kan een nieuwe werknemer gemakkelijk zijn weg vinden in het de organisatie.

Soft skills trainingen met virtual reality

Andere trainingen met virtual reality kunnen liggen op het gebied van soft skills. Het grote voordeel zit hem hier in dat er geen gevolgen verbonden zitten als je het ‘verkeerd’ doet. Je oefent wel in een levensechte omgeving maar het maakt niet uit hoe je presteert. Dat zorgt bij veel mensen voor minder druk en ze hebben meer zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is een voorwaarde om soft skils te kunnen trainen. Topics waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld effectief communiceren, team play en onderhandelen.

Virtual reality training realiseren

Om dergelijke trainingen te realiseren heb je bepaalde software nodig. Daarnaast is de VR-bril niet te missen als je een virtual reality training wilt gaan opstarten. Met zo’n bril is het mogelijk dat bepaalde sessies worden opgenomen zodat ze later kunnen worden teruggekeken en er gereflecteerd kan worden. Bij de Vive Focus plus bril heb je een gezichtsveld van 110 graden waardoor het heel natuurlijk aanvoelt. Het is ook erg handig dat je de bril gewoon over je eigen bril kunt heendragen. Met 3D brilletjes in de bioscoop is dat voor veel brildragers een grote struggle maar met een VR-bril is dat verleden tijd.

Wat ga jij doen om virtual reality deel te laten uitmaken van jouw organisatie?

Populaire blogs

Mijn favorieten