HomeWonenCreatief zijn met isolatie heeft verschillende voordelen

Creatief zijn met isolatie heeft verschillende voordelen

En al deze voordelen zullen in dit blog behandeld worden. Van het goedkoper uit zijn op je jaarrekening, tot het verhogen van jouw WOZ waarde. Alles komt voorbij in dit blog.

Behalve de voordelen van betere isolatie, zal ook worden aangekaart hoe je dan zelf voor betere isolatie kan zorgen en welke vormen van isoleren er zijn te onderscheiden. Ben je na het lezen van deze introductie benieuwd geworden naar wat voor jou de voordelen zijn? Wacht dan niet langer en lees snel verder!

De eerste manier om jouw huis beter te isoleren

Is simpelweg door radiatorfolie op de achterkant van jouw radiator te plakken. Dit is eigenlijk iets wat al een langere tijd bestaat, maar Tonzon heeft een nieuwe twist gegeven aan de klassieke vorm van radiatorfolie. Je kunt namelijk radiatorfolie kopen bij Tonzon die je op de radiator zelf plakt, in plaats van op de muur.

Dit zorgt ervoor dat de warmte ook echt daadwerkelijk bij de radiator blijft en niet uitstraalt naar de muur erachter. Zelfs met radiatorfolie die je op de muur plakt gaat er nog een deel van de warmte verloren. Met de radiatorfolie van Tonzon is dit verleden tijd.

Het voordeel hiervan is uiteraard dat je minder intensief hoeft te stoken in de koudere wintermaanden, wat een stuk zal schelen op jouw jaarrekening. En minder stoken is ook nog eens goed voor het milieu. Op deze manier sla je dus twee vliegen in één klap! Behalve dit is een ander voordeel nog dat je geen grote ingreep hoeft te laten plaatsvinden zoals bij het aanleggen van muurisolatie of vloerisolatie. Maar daarover lees je meer in het onderstaande kopje.

Een tweede manier om jouw huis te voorzien van goede isolatie

De tweede optie die je kunt raadplegen is het daadwerkelijk aanleggen van isolatie. Je kunt voor zowel vloer- als muurisolatie kiezen. Het kan per huis verschillen welke vorm van isolatie het beste kan worden toegepast. Over het algemeen kan dit het beste in kaart worden gebracht door een warmtecheck uit te voeren.

Met een warmtecheck breng je middels infrarood straling een kaart van jouw huis in beeld, waarmee inzichtelijk wordt gemaakt waar de plekken zijn die het meeste warmte doorlaten naar buiten. Dit kunnen de muren zijn, maar er gaat vaak ook veel warmte verloren via de kruipruimte of kelder onder het huis.

De voordelen van isolatie in de muur of vloer aanbrengen komt overeen met die van radiatorfolie, alleen is er nog iets wat bij isolatie komt kijken. Namelijk dat je inderdaad minder hoeft te stoken, en daardoor het energielabel van jouw huis omhoog schiet. Dit kan op de langere termijn zorgen voor waardevermeerdering.

Benieuwd hoe jij dit zelf creatief aan kunt pakken? Neem dan een kijkje op de website van Tonzon!

Populaire blogs

Mijn favorieten