HomeAlgemeenOnline iets nieuws leren

Online iets nieuws leren

Tegenwoordig kan je alles online leren. En gelukkig maar, want nu we alweer een jaar lang afhankelijk zijn geweest van de mogelijkheden van het internet, is het fijn om te weten dat je daar genoeg mee kunt. Als je leergierig bent, zal je het gevoel vast herkennen van een soort gekriebel als je al een tijdje niets nieuws hebt ontdekt of geleerd. Nu is de tijd om daar iets mee te doen. Maak een plan en zoek uit wat je wil leren, en de opties om het te doen zijn er ongetwijfeld eindeloos. Hier zijn een paar voorbeelden van dingen die je online kunt leren. 

Fotografie

Fotografie is een interessant onderwerp en vooral erg leuk, want je hebt er in heel veel situaties wat aan. Dus wil je alleen al dat je vakantiefoto’s er mooier uitzien, dan is dit al een leuk idee. Je kunt een online fotografie cursus doen. Daar leer je dingen over compositie, licht en hoe je je camera moet instellen. Daardoor krijgen je foto’s gelijk al een professionelere look! Ook als je gewoon met je mobiele telefoon foto’s maakt, kan een beetje kennis over compositie ook al veel doen. Hoeft helemaal niet duur te zijn dus. 

Film

Wat voor fotografie geldt, geldt ook voor film. Hoewel dit onderwerp nog wel een stuk ingewikkelder is. Maar met videomateriaal dat je kunt bekijken, kom je al een heel eind. Leren door te zien wat anderen doen is een goed startpunt als je denkt dat je zelf wel film zou willen maken. 

Schilderen

Haal je kwasten maar tevoorschijn. Met vooraf opgenomen video’s kan je online een heleboel leren over schilderen. Of je nou al lang bezig bent of nog nooit geverfd hebt. Leren schilderen is een lang traject, maar de basiskennis heb je zo onder de knie. En dat kan je leren in een leuke online cursus. Of je kan natuurlijk wachten tot er weer fysieke cursussen gegeven worden. Maar waarom niet alvast wat kennis opdoen? 

Taal

Een taal leren, jazeker, dat kan makkelijk op je computer of zelfs telefoon. Er zijn al allerlei apps ontwikkeld waarmee je met een kwartiertje per dag de basis van een taal kan leren. Dat is natuurlijk heel leuk, maar als je het iets serieuzer wil aanpakken, kan je ook overwegen om een echte taalcursus met bijbehorend diploma of certificaat te doen. Sommige van die cursussen worden zelfs in het buitenland gegeven. Dat is op het moment misschien niet zo handig, maar je kan voor die tijd ook een puur online gegeven cursus volgen om alvast een basis te leggen.

Populaire blogs

Mijn favorieten