HomeWonenCreatief je tuin inrichten: pergola & glazen schuifdeur

Creatief je tuin inrichten: pergola & glazen schuifdeur

Als creatief persoon ben je eigenlijk nooit klaar met het inrichten van je huis. Het afstruinen van rommelmarktjes, kringloopwinkels, en woonwinkels raak je eigenlijk nooit zat. Je ziet namelijk altijd wel wat leuks wat je op de een of andere manier kunt integreren in je huis. Naast je huis is ook je tuin belangrijk. Wat heb jij zoal gedaan met je tuin om het een beetje op te fleuren? Je kunt er allerlei planten en bloemen inzetten en bepaalde tegels, maar je hebt natuurlijk ook de grotere indeling. En je wilt lekker kunnen zitten en genieten van een tuin. Dat kun je het beste doen onder een pergola. Om de doorgang naar je tuin te verbeteren neem je een glazen schuifdeur. Over deze twee dingen wil ik het hebben in deze blog.

De pergola

Met deze hitte van laatst zal de verkoop in pergola’s vast enorm gestegen zijn. Een pergola is een overkapping over het zitgedeelte van je tuin, aan je huis vast. Het is ideaal om de ergste hitte een beetje buiten te houden, maar ook de ergste kou. Ook zit je lekker droog. Zo kun je langer genieten van je creatief ingerichte tuin. Een pergola kan een dak hebben van glas of polycarbonaat. De voorkant is open zodat je je tuin inkijkt. Je kunt echter ervoor kiezen om je pergola dicht te maken bijvoorbeeld een glazen schuifdeur aan de voorkant. Zo heb je alle voordelen van een open tuin, maar kun je ook lekker afgesloten zitten als je dat zou willen.

Glazen schuifdeur

Een glazen schuifdeur bestaat eigenlijk uit meerdere glaspanelen. Deze kun je helemaal openschuiven om een volledige doorgang te krijgen, of gedeeltelijk. Ook kun je ervoor kiezen hoe je ze open schuift, links, rechts, in het midden, het maakt niet uit. Een glazen schuifdeur is ontzettend multifunctioneel, en dient als de ideale koppeling tussen jou en je tuin. Met het heldere glas ben je ervan verzekerd dat je huis licht blijft, en dat je je tuin goed kunt zien. Koppel zo’n deur aan een pergola en je hebt de perfecte combinatie.

Creatief je tuin inrichten

De bovenstaande elementen voor in of aan je huis zijn bedoeld om je meer van je tuin te laten genieten. Richt dus je tuin in zoals je altijd al gedroomd had. Neem een vijver, of een prachtige boom, of een enkel paadje tussen de verschillende bloemen door. Wees creatief met je tuin want zo geniet je er het langst van.

Populaire blogs

Mijn favorieten