HomeFashionPlastische chirugie is zo gek nog niet

Plastische chirugie is zo gek nog niet

Plastische chirurgie heeft om verschillende redenen een beetje een slechte naam. Zo is het eerste waar mensen aan denken allerlei ingrepen die mensen, maar voornamelijk vrouwen, omtovert tot een barbiepop. Opgeblazen lippen, veel te grote borsten en andere ongein waar men snel aan denkt. Toch is plastische chirurgie voor veel mensen een belangrijke ingreep. Het is dan vaak wel geen levensreddende behandeling, maar het kan een hoop goeds doen voor een persoon.

Zelfvertrouwen

Het is ontzettend belangrijk om een beetje blij met jezelf te zijn. In de regel is het zo dat hoe lekkerder jij in je vel zit, hoe beter jouw gemiddelde dag eruit ziet. Het belangrijkste is dus dat je trots kan zijn op jezelf. Nou ben ik van mening dat iemands uiterlijk niet belangrijk is voor de mate waarin iemand geluk mag voelen, maar daar kan de persoon zelf heel anders over denken. Je kunt je bijvoorbeeld zelf heel erg druk maken om iets wat andere mensen amper op valt, en al helemaal niet stoort. Helaas kun je daar niet zo veel aan doen. Als mens worden wij immers continu gefopt door irrationele zorgen en angsten. In zo’n geval kan een behandeling van groot belang zijn voor de patiënt. Het kan lastig zijn voor buitenstaanders om te begrijpen waarom je een bepaalde ingreep laat doen, maar uiteindelijk gaat het erom wat je zelf wilt.

Verschillende soorten behandelingen

Überhaupt kun je niet altijd aan iemand zien dat hij of zij iets heeft “laten veranderen”. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand slechts de spataderen heeft laten verwijderen. Voor buitenstaanders valt dit amper op, maar het kan jou het zelfvertrouwen geven om weer naar het strand te kunnen of iets dergelijks. Een ander voorbeeld is weer een haartransplantatie. Uiteraard valt het op wanneer iemand al lange tijd kaal is geweest. Echter wordt het meestal gebruikt om voller haar te creëren. Ook als je iets eerder dan gehoopt een terugtrekkende haarlijn krijgt kun je voor een haarimplantaat gaan.

Zo zie je maar weer dat het stigma rond plastische chirurgie nergens op slaat. Waarschijnlijk ken je zelfs een aantal mensen die een behandeling ondergaan hebben zonder dat jij dit ooit wist!

Populaire blogs

Mijn favorieten