HomeWonenPotten en bakken voor je huis en tuin

Potten en bakken voor je huis en tuin

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe plantenbakken van hoge kwaliteit dan zou je online kunnen kijken. Je vindt online ontzettend veel potten en bakken voor zowel binnen als buiten. Je kunt verschillende merken vinden waarbij je keuze hebt uit verschillende maten, kleuren en designs. Het voordeel van een merk dat zich gespecialiseerd heeft in goede plantenpotten- en bakken is dat het ontwerp slim is. Dat wil zeggen dat de plantenbakken niet alleen een mooi design hebben, maar ook rekening houden met de behoeften van de plant. Afhankelijk van het soort plant dat je hebt, kun je kijken naar bakken of potten met een speciaal afwateringssysteem of drainagesysteem. 

Geschikte plantenbak of pot vinden

Online vind je dus verschillende merken en lijnen met potten en bakken die je overal kan plaatsen. Verschillende merken voor binnen hebben ieder een eigen design. Doordat planten allemaal verschillende behoeften hebben heeft een merk hier dus ook de lijnen op aangepast. Denk aan potten voor orchideeën of voor cactusplanten en andere planten die niet vaak water nodig hebben. Voor buiten geldt hetzelfde principe. Verschillende bakken zijn gemaakt voor planten die sterk zijn en weinig verzorging nodig hebben. Ook zijn er bakken met juist een goed afwateringssysteem omdat de plant anders gaat rotten. 

Bloempotten voor buiten

Voor buiten zijn veel verschillende potten en bakken verkrijgbaar. Je kunt als eerste kijken naar de grootte van de bak of pot. Als je ongeveer weet hoeveel diameter de pot moet zijn dan kun je kijken naar de verschillende designs. Voor buiten zijn ook langwerpige potten en bakken te vinden. Daarna zul je rekening moeten houden met het soort plant dat je erin plaatst. Sommige planten hebben veel ruimte nodig en andere minder. Ook een waterreservoir kan in sommige gevallen heel handig zijn.

Potten aan het balkon

Bloempotten van verschillende merken hang je makkelijk aan het balkon. Sommige potten en bloembakken zijn gemaakt om aan weerszijden het balkon te bedekken. Dit ziet er zeer modieus uit in het hangt stevig. Het kan een kale of oncharmante balkonreling mooi bedekken. Je kunt ook kiezen om een klassieke bloempot op te hangen aan het balkon. Het voordeel hiervan is dat de bak of pot aan de buitenzijde hangt waardoor je iets meer ruimte overhoudt aan de binnenzijde van een balkon. 

Bijzondere potten en bakken voor binnen

Online vind je dus merken die allemaal veel verschillende kleuren en vormen hebben. Naast de klassieke bloempotten zijn er ook bloempotten met een bijzondere vorm zoals bloempotten die ovaal zijn aan de onderkant. Andere bijzondere designs zijn potten met speelse ribbeltjes, potten op een standaard, potten die aflopen naar boven of naar beneden. Wanneer je een leuke pot voor binnen of buiten zoekt dan kun je bij bepaalde merken binnen de verschillende lijnen genoeg leuke vormen en kleuren vinden.

Populaire blogs

Mijn favorieten