HomeAlgemeenSegmentale meting weegschaal, inzicht in je gezondheid

Segmentale meting weegschaal, inzicht in je gezondheid

Een segmentale meting weegschaal kan in sommige situaties niet missen, bijvoorbeeld als je een fanatiek sporter bent en meer inzicht wilt krijgen in je gezondheid. Een segmentale meting weegschaal kan veel meer meten dan een gewone weegschaal, en deze metingen kunnen je helpen om een duidelijk inzicht te krijgen in je gezondheid. Hierdoor kun je gelijk bekijken waar je nog aan moet werken en wat je eventueel moet aanpassen aan je sportschema of dieetschema. De metingen van een segmentale meting weegschaal zijn hartstikke nauwkeurig, en je kunt er dus vanuit gaan dat alles klopt. Een segmentale meting is overigens een analyse die je precies vertelt over de samenstelling per lichaamsdeel. Een lichaamsdeel bestaat namelijk uit eiwitten, vet, spier, lichaamswater en mineralen. Zo’n meting vertelt precies de verhoudingen per lichaamsdeel, wat belangrijk is als je bijvoorbeeld meer spiermassa op wilt bouwen of als je juist vet wilt verliezen. Wil je zo’n weegschaal aanschaffen?

Segmentale meting weegschaal aanschaffen

Als je een segmentale meting weegschaal wil aanschaffen, dan kan dit vaak gemakkelijk online. De kosten komen vaak uit rond de €200,- en zo’n weegschaal kan al binnen een paar werkdagen bij je thuis bezorgd worden. Als je nu meer inzicht wil in je gezondheid, dan is het tijd om deze aan te schaffen. Je kunt met zo’n weegschaal echt alle metingen nauwkeurig bekijken. Wat overigens ook een handige weegschaal is omtrent je gezondheid, is een slimme weegschaal. Als je bijvoorbeeld geen behoefte hebt aan segmentale metingen, maar wel meer wilt meten dan alleen je gewicht, dan is zo’n weegschaal de oplossing.

Een slimme weegschaal

Naast een segmentale meting weegschaal, is een slimme weegschaal ook handig. Hiermee kun je geen segmentale metingen doen, maar bijvoorbeeld wel je spiermassa opmeten, je vetpercentage en je lichaamswater. Voor veel mensen is dit al voldoende als ze gezonder willen leven. Het handige van een slimme weegschaal is dat deze vaak verbonden is aan een app, die je kunt downloaden op je smartphone of tablet. Elke keer als je een meting doet op de slimme weegschaal, worden de resultaten naar de app verzonden zodat je deze altijd en overal in kunt zien. Hierdoor kun je altijd bekijken wat je eventueel moet aanpassen in je levensstijl, en zo kun je ook direct bekijken of je progressie maakt. Met een slimme weegschaal kun je jezelf gezonde gewoontes aanleren, waardoor je gezond en positief kunt leven. Is dit wat voor jou? Schaf dan nu een slimme weegschaal aan!

Populaire blogs

Mijn favorieten