HomeWonenShutters als raamdecoratie gebruiken

Shutters als raamdecoratie gebruiken

Shutters als raamdecoratie voegen charme toe aan elk huis. Op maat gemaakte shutters hoeven niet per se te betekenen dat je een dure oplossing voor jouw raamdecoratie moet kopen. In feite kun je shutters op maat voor jouw huis krijgen tegen een redelijke prijs. Je kunt shutters in veel stijlen krijgen, van strak tot karakteristiek. 

Shutters meten

Een traditionele shutter wordt over het algemeen gemeten op basis van de raambreedte en de hoogte. Een shutter wordt op maat gemaakt door de exacte raamafmetingen te meten en vervolgens de grootte te schalen naar de exacte afmeting van de shutter. Hierdoor creëer je voldoende overlap voor hang en sluitwerk en passen de shutters mooi. Ze worden aangepast aan de exacte maat van jouw raam. Aangepaste shutters zijn er in de meest uiteenlopende uitvoeringen, ze zijn goedkoop en vooral duurzaam. Goede shutters gaan een leven lang mee.

Rustiek interieur

Als je iets origineler en rustieker wilt, kunt je altijd je op maat gemaakte shutters schilderen of beitsen. Kleuren zijn gemakkelijk te kiezen, omdat de kleuren opgaan in de omgeving en de houttinten de kamer aanvullen. De meeste mensen kiezen ervoor om hun shutters wit te schilderen omdat het goed past bij elke kleur, variërend van beige tot donkerbruin. Shutters zijn nu een vorm van woningdecoratie geworden vanwege hun mooie hout en afwerking. Je kunt ze ook in een motief schilderen zodat ze lijken op bladeren, bloemen of in een mozaiek. Alles kan, wat je maar kunt bedenken. Er zijn ook verschillende kleuren beschikbaar als je standaard shutters koopt, zoals bruin, wit of zwart tot fel rood, groen, donkerblauw.

Binnenzonwering

Een verscheidenheid aan binnenzonwering, zoals lamellen en jaloezieën, wordt door veel bedrijven online en in winkels aangeboden. Er zijn veel soorten zonwering te kiezen. Het voordeel van binnenzonwering is dat ze niet vies worden en vele malen langer meegaan. Buitenzonwering doet in principe hetzelfde, het enige verschil is het gebruikte materiaal. Je hebt buiten andere houtsoorten en afwerkingen nodig om het materiaal duurzaam te maken. Een ongeverfde houten shutter zou buiten snel groen worden van mos of algen. Je hebt voor zowel binnen als buiten de keuze uit een breed scala aan ontwerpen, zoals klassiek, Victoriaans, landelijk of modern. Dus welk interieur of exterieur je ook hebt, shutters maken je huis echt af.

Puur decoratief

Veel bedrijven en huiseigenaren gebruiken shutters meer als decoratieve accessoires dan voor functionele doeleinden. Je kunt zowel binnen als buiten shutters installeren in overeenstemming met de grootte van je ramen. Het is belangrijk dat de afmetingen van je shutters gebaseerd zijn op de werkelijke grootte van je venster. Koop je slechts enkele shutters en ben je niet van plan ze te installeren? Dan maakt het formaat minder uit. Ook decoratief naast het raam kan een grotere shutter zeker sfeer aan het interieur bieden.

Populaire blogs

Mijn favorieten