HomeAlgemeenDe smaak van Spanje

De smaak van Spanje

Voor een vakantie Spanje hoef je niet veel moeite te doen. Wij Nederlanders zijn gezegend met goedkope vliegdeals en een aardig aantal vakantiedagen per jaar. Vandaar dat veel Nederlanders er voor kiezen om naar Spanje op vakantie te gaan. Spanje is het land van zon,zee,strand en heerlijk eten. Ga jij ook voor de smaak van Spanje? Hier vind je het lekkerste eten op de mooiste plekken! Geniet van je vakantie, geniet met mate, maar vooral geniet van de smaak van Spanje!

Welke keuken?

Geniet van de regionale gerechten in elke streek, de beroemde Spaanse tapas, de beste wijnen en de pure gerechten van de mediterrane keukens van Spanje. En proef de verschillende keukens, zoals de Catalaanse, Baskische en Galicische keuken. Deze keukens hebben allemaal hun eigen smaken en gerechten.  De Spaanse keuken zoals men die buiten Spanje kent bestaat meestal uit niet veel meer dan paella, tortilla, tapas zoals patatas bravas en een aantal worsten zoals chorizo. In werkelijkheid gaat het echter om een enorm gevarieerde hoeveelheid verschillende regionale keukens die hun succes vooral halen uit de overvloed aan verse producten die men in het land vindt.

De beste Restaurants

Wist je dat 7 van de 50 beste restaurants ter wereld in Spanje liggen? Dit is best indrukwekkend! Het restaurant El Celler de Can Roca staat op de tweede plaats en is een waar culinair hoogtepunt. Als je echt van eten houdt, kun je dit restaurant niet aan je voorbij laten gaan. Het restaurant bevindt zich in Gerona en heeft maar liefst drie Michelin sterren!

De beste ingredienten

De Spaanse cuisine is vooral beroemd om zijn ingredienten. Als je op vakantie Spanje gaat, zul je dit vanzelf ervaren. Dit zijn typische kenmerken van de Spaanse gastronomie en eetcultuur:

  • Scheutig gebruik van olijfolie, Spanje is de grootste olijfolieproducent ter wereld.
  • Het gebruik van verschillende soorten uien, knoflook en peterselie als belangrijkste smaakmakers
  • Tweemaal daags eten (rond 15:00 en rond 22:00), meestal een voorgerecht en een hoofdgerecht
  • Het drinken van wijn bij de maaltijden, Spanje is de op twee na grootste wijnproducent ter wereld.
  • Het inkopen van producten bij markten en speciaalzaken, oftewel ham bij de “jamonería”, vis bij de “pescadería”, fruit bij de “frutería”, taart bij de “pastelería”, brood bij de “panadería”, wijn bij de “bodega” etc.
  • Hoge consumptie van vis en zeevruchten t.o.v. andere Europese landen, meer dan Italië of Frankrijk.
  • Matig gebruik van kruiden als oregano of rozemarijn
  • Het eten van tapas, wat meestal vanaf 12:00 tot middernacht gedaan kan worden, maar zelden als complete maaltijd wordt genomen.

Wij hopen dat jij je weg vind in deze rijke eet-cultuur en wensen je een smakelijke vakantie toe.

Populaire blogs

Mijn favorieten