HomeDIYAlles wat je wilt weten over een keukenachterwand

Alles wat je wilt weten over een keukenachterwand

Ga je binnenkort een nieuwe keuken uitzoeken of laten ontwerpen? Dan heb je vast wel het meubel “keukenachterwand” al een keertje voorbij zien komen. Misschien weet je niet precies wat zo’n keukenachterwand nou precies is of ben je gewoon benieuwd naar alle mogelijkheden omtrent een keukenachterwand. In dit blog voorzien we je graag van antwoorden op al jouw vragen omtrent dit belangrijke meubel.

Wat is een keukenachterwand?

Een keukenachterwand is niet meer of minder dan een spatplaat voor in de keuken. Een spatplaat wordt meestal geplaatst achter en nabij het fornuis. De plaat of wand zorgt ervoor dat je normale muur niet vies wordt door bijvoorbeeld spetters of door eten dat per ongeluk uit de pan valt tijdens het koken. De achterwand kan worden geleverd in verschillende modellen en maten en daardoor er eigenlijk altijd wel een spatplaat die past in jouw keuken.

Uit welke materialen kan ik kiezen?

De meeste achterwanden worden geleverd in aluminium, glas of kunststof. Er kan ook worden gekozen voor een spatplaat van gelamineerd behang maar deze keuze wordt over het algemeen minder gemaakt. Voor welke materiaal je kiest hangt vooral af van je keuken en in welke stijl je deze graag wilt hebben. Alle spatplaten zijn in dezelfde mate hittebestendig en onderhoudsvriendelijk. Zo is de achterwand makkelijk schoon te maken en goed bestand tegen water. De verschillen zitten hem dus echt in de looks. Zo wordt een glazen spatplaat bijvoorbeeld vaak gekozen bij de wat klassiekere keuken en de aluminium of de kunststof spatplaat in een wat moderne keuken. Nogmaals, voor welk materiaal jij kiest hangt uiteraard helemaal af wat je eigen wensen en behoefte. Een aluminium spatplaat kan namelijk net zo mooi staan in een klassieke keuken en andersom.

Hoeveel kost een spatplaat?

De kosten voor een spatplaat hangen af van twee factoren: welk materiaal er wordt gekozen en welke afmeting de achterwand moet hebben. Hoe groter de afmeting, hoe meer je betaalt. Daarnaast zijn glazen en aluminium achterwanden over het algemeen ook iets prijziger dan een kunststof achterwand vanwege de duurzaamheid van het materiaal. Weet je niet helemaal zeker welke maat of materiaal geschikt is voor je keuken? Bij glassby.nl bestel je pas nadat je goed overleg hebt gehad met een van de specialisten. Deze zullen stap voor stap alles met je afgaan zodat je gegarandeerd de juiste keukenachterwand in huis haalt!

 

Populaire blogs

Mijn favorieten