HomeWonenSunshower: altijd voldoende zonlicht

Sunshower: altijd voldoende zonlicht

Als je een sunshower in je badkamer haalt, dan ontvang je gedurende het hele jaar voldoende zonlicht. Zowel de infraroodstraling als de UV-straling, die een sunshower eventueel ook in geringe mate uitstraalt, geven je lichaam en geest een aantal voordelen. Zo kan een zonnedouche bijvoorbeeld zorgen voor een blij gevoel, rugklachten verminderen, je stofwisseling stimuleren en verhoogt een sunshower je weerstand, omdat je door de UV-straling meer vitamine D ontvangt. 

Wat is een sunshower? 

Je plaatst een sunshower in je douche. Het is een systeem dat bestaat uit infraroodlampen en eventueel ook UV-lampen. Je geniet met deze lampen tijdens je douchebeurt niet alleen van stromend water, maar ook van zonlicht dat op je huid straalt. Zo ontvang je ook zonder dat de zon schijnt voldoende zonlicht. Je kunt een sunshower kopen vanaf 1100 euro tot aan 3300 euro. Je moet een sunshower in de muur van je douche in laten bouwen. Ook deze installatie brengt kosten met zich mee waar je rekening mee moet houden. Jaarlijks heb je ook iets hogere energiekosten, maar deze kosten vallen reuze mee. Als je 30 minuten per week onder je sunshower staat, dan moet je rekenen op een verhoging van ongeveer 30 euro per jaar op je energierekening.

Voordelen infrarood straling

Een sunshower zorgt er dus voor dat je tijdens een douchebeurt infrarood straling ontvangt. Wat zijn de voordelen van deze infraroodstraling?

  • Je lichaam warmt op en dat heeft een positief effect op een aantal lichaamsdelen.
  • Je lichaamstemperatuur, bloedsomloop en hartslag stijgen. Dat stimuleert je stofwisseling: afvalstoffen worden sneller afgevoerd en bouw- en zuurstoffen sneller opgenomen.
  • Je spierspanning neemt af: je spieren kunnen hierdoor sneller herstellen als je gesport hebt.
  • Je heb minder last van nek-, rug- en reumatische klachten

Voordelen UV-licht

Een sunshower is eventueel ook voorzien van UV-lampen, waardoor je tijdens je douchebeurten ook een geringe mate van UV-licht ontvangt. Waar is dat goed voor?

  • Je lichaam maakt meer vitamine D aan. Als je 30 minuten per week doucht, dan ontvan je twee keer zoveel vitamine D, dan dat je zonder sunshower ontvangt. Vitamine D verhoogt je weerstand, verbetert je calciumopname, zorgt voor een ontwikkeling van je spierfunctie en voor het behoud van je spierfunctie. 
  • Je lichaam raakt beter voorbereid op de zonnestralen van de zomerzon. Je huid komt door de sunshower in contact met UVB stralen, waardoor pigment wordt geproduceerd en je huid dikker wordt. Dat maakt dat de zonnestralen van de zomerzon minder diep in je huid kunnen dringen. Zo raak je beter beschermd tegen de zon. 
  • Je krijgt een gezonde teint, zoals je die ook van zonnestralen krijgt.
  • Je voelt je vitaler en blijer.

 

 

Populaire blogs

Mijn favorieten