HomeAlgemeenTHC-olie als homeopathisch geneesmiddel

THC-olie als homeopathisch geneesmiddel

Steeds meer mensen zijn nieuwsgierig naar homeopathische geneesmiddelen. Dit zijn natuurlijke geneesmiddelen waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke middelen zoals kruiden, planten en oliën. De farmacologie berust op een compleet andere werking en kunnen dan ook geen vervanging zijn van reguliere medicijnen. Echter zijn er wel steeds meer mensen die de voorkeur geven aan natuurlijke middelen omdat deze niet toxisch zijn voor het lichaam, geen chemische oplosmiddelen of chemicaliën bevatten, niet lichaamsvreemd zijn, geen bijwerkingen kennen en een holistische werking hebben.

Bij gebruik van een natuurlijk middel wordt het lichaam zelf aangezet om via een of meerdere zelf genezende mechanismen de strijd tegen de ziekte op te voeren of te ondersteunen. De werking van deze homeopathische geneesmiddelen is echter niet wetenschappelijk bewezen waardoor sommige artsen er sceptisch over zijn. Echter neemt de populariteit ervan wel toe. De traditionele geneesmiddelen zijn namelijk vaak een stuk duurder en dat is dan ook precies waarom we vaker grijpen naar een doosje plantaardige inhoud. Daarom wordt er tegenwoordig steeds meer onderzoek gedaan naar allerlei planten, bloemen en kruiden. Zo ook naar de werking van de cannabisplant.

De geneeskrachtige werking van de cannabisplant

Wietolie is het vocht dat zich in de cannabisplant bevindt. Dit vocht bevat allerlei geneeskrachtige stofjes en er zijn dan ook honderden wetenschappelijke onderzoeken gedaan die de effectiviteit van deze werkenden stofjes uit de cannabisplant aantonen. THC is een van die werkzame stofjes uit de cannabisplant. THC lijkt de eigenschap te hebben om direct op zoek te gaan naar de plek in het lichaam waar het mis gaat en daar actie te ondernemen. Daardoor is het ook voor uitzettend veel uiteenlopende ziektebeelden te gebruiken.  

In Nederland is een gedoogbeleid voor gebruik van THC olie kopen. Dit betekent dat het bezit en gebruik in kleine hoeveelheden is toegestaan. Mocht je overwegen de THC-olie aan te schaffen hoef je je geen zorgen te maken dat je bepaalde wetten aan het overtreden bent, het is namelijk gewoon toegestaan. Het aanschaffen van de olie is wel iets moeilijker omdat winkels en webshops het niet mogen verkopen van de overheid en apotheken het ook maar minimaal aanbieden.  De prijzen bij de apotheek liggen vaak wel ontzettend hoog en het wordt vrijwel nooit vergoed door de zorgverzekering. Daarnaast heb je een doktersrecept nodig voor het afhalen bij de apotheek. De aanschaf van de THC-olie is zoals bovenstaand te lezen nog niet zo gemakkelijk, maar op basis van de resultaten die je kan behalen met het gebruik misschien wel de moeite waard.

Populaire blogs

Mijn favorieten