HomeAlgemeenVerminder op creatieve wijze de uitstoot van je auto

Verminder op creatieve wijze de uitstoot van je auto

Recentelijk werd een rapport uitgebracht door onderzoekers dat de aarde heel hard aan het opwarmen is. Nu was dat allang duidelijk, maar de onderzoekers proberen ons wakker te schudden. Een van de zaken die je makkelijk kunt oplossen is het verminderen van de uitstoot van je eigen auto. Als je nog geen elektrische auto hebt is dat jammer, maar niet het einde van de wereld (oké misschien wel een beetje). Er zijn wat dingen die je kunt doen om de uitstoot van je auto te verminderen. Zo kun je niet terugschakelen als je gaat remmen, je bandenspanning veel controleren, en barsten in ruiten vermijden.

Niet terugschakelen

Als je een automaat rijdt heb je het al beter gedaan. Wat je namelijk met een schakelbak veel doet is afremmen op de motor. Om je uitstoot te verminderen is het van belang dat je dat juist niet doet. Omdat je in een hogere snelheid naar een lagere versnelling gaat, gaat je toerental omhoog. Een hoger toerental zorgt ook voor een hogere uitstoot. Mensen die nu leren rijden worden zelfs aangeleerd om niet terug te schakelen bij het afremmen voor een stoplicht. Ze schakelen pas terug op het moment dat het weer groen wordt (na hem in neutraal te hebben gezet).

Je bandenspanning veelvuldig controleren

Met je bandenspanning heb je de juiste wegligging en grip. Belangrijker nog, als je bandenspanning hoog genoeg is, is je uitstoot het meest gering. Je rijdt namelijk efficiënt met de brandstof die je hebt. Als je bandenspanning laag is heb je meer uitstoot. Je verbruikt meer brandstof om voorruit te komen, je auto heeft het zwaarder. Controleer dus af en toe je bandenspanning en vul de leegte eventueel op bij een benzinepomp. Te harde banden zijn ook weer niet goed, dan is weliswaar je uitstoot laag maar slijten je banden verkeerd af.

Je ruiten

Bij het rijden met een barst in de auto moet je zo snel mogelijk autoruit laten vervangen. Bij het rijden met een barst gaat namelijk je radiator harder draaien om de boel warm of koel te houden. Dat betekent ook weer meer uitstoot omdat er tijdens het rijden meer wordt verbruikt. Als je een sterretje in je voorruit hebt, kun je die beter zo snel mogelijk laten opvullen. Je voorruit laten vervangen is namelijk geen leuke grap. Dat komt omdat voorruiten dubbel gelaagd zijn en dus duurder zijn om te vervangen. Wees er dus op tijd bij.

Populaire blogs

Mijn favorieten