HomeWonenWaar let jij op bij het aanschaffen van licht?

Waar let jij op bij het aanschaffen van licht?

Wanneer je licht in huis, of op kantoor, gaat aanschaffen dan is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat voor licht jij wilt hebben. Want ga jij LED verlichting kopen of heb jij liever zachter licht voor in huis of in jouw kantoor? Het is ook goed om te weten of jij het licht wilt weg werken met spots in het plafond of juist mooie hang lampen op wilt hangen zodat je een Eye catcher in huis hebt. Het is niet zomaar een klus wat je gaat doen in huis. Want goed licht is bepalend of jouw interieur er goed uit ziet. Wanneer jij niet het juiste licht hebt, komen de sterke kanten van jouw huis of interieur niet goed naar voren. Zo ook met jouw kantoor. En op kantoor is het misschien wel nog belangrijker omdat je daar heel de dag zit te werken. Dan wil je niet dat jijzelf, en jouw werknemers, in slecht licht zit te werken. Want dat is gewoon niet goed voor je.

Liever spots in het plafond en weggewerkt.

Wanneer je liever hebt dat het licht niet moet opvallen, of in ieder geval de lampen, dan is het altijd een optie om voor spots te gaan. Want dan heb je lampen die niet helemaal opvallen maar wel voldoende licht geven. Dit is vooral handig voor op een kantoor. Omdat je dan niet te veel afleiding wilt en hang lampen daar best voor kunnen zorgen. Dan is het handig om spots te hebben, omdat ze voldoende licht geven en je zoveel mogelijk spots in een plafond kan plaatsen. Precies genoeg wat nodig is, en dan vallen ze ook niet eens op. Dus dat is wel echt ene pluspunt.

Liever een Eye catcher om de ruimte te vullen.

Wanneer je de ruimte wilt vullen, kan je er altijd voor kiezen om een hang lamp te plaatsen. Zo kan je natuurlijk de ruimte een beetje vullen. Het is ook goed voor de akoestiek omdat het geluid een object heeft om op terug te kaatsen en dan zal het gelijk wat minder hol klinken. Dat kan fijn werken, maar hiervoor kan je ook andere objecten ophangen zoals schilderijen bijvoorbeeld, of speciale platen.

Het is net wat je zelf fijn vindt en wat je wilt natuurlijk. Ook moet je kijken voor welke ruimte je het wilt en wat de functie is van de ruimte. Moet je veel werken in de ruimte dan moet je sowieso goede verlichting hebben en niet te veel poespas.

Populaire blogs

Mijn favorieten