Blog

Scoor je ideale nieuwe outfit tijdens Black Friday!

Shoppen is leuk. Goedkoop shoppen is heel erg leuk! Niet zo gek ook dat producten gerelateerd aan mode het hardste gaan tijdens de zogenaamde Black Friday-periode. Deze periode vol kortingen en sales is aan het einde van de maand november, met de dure maand december voor de deur. Het is dus een dikke tip om tijdens deze Black Friday alvast je kerstoutfit en kleren voor oud en nieuw te scoren. Laat ons je helpen met wat tips!

Begin met je schoenen

De Black Friday-periode is ideaal om een nieuw paar schoenen aan te schaffen. Dat heb je ook wel verdiend, zo met het einde van wéér een kalenderjaar in zicht! Wil je een keer iets nieuws proberen? Kijk dan eens naar de dr martens Black Friday deals! Hier vind je schoenen die iets hoger vallen. Daardoor staan ze ideaal bij bijvoorbeeld een fraaie rode galajurk.

Een ander leuk merk schoenen om eens te proberen te scoren met mooie kortingen is Timberland. Waarschijnlijk heb je al vaak van dit merk gehoord. Maar durfde je ze ook te kopen? Ze misstaan eigenlijk nooit in je schoenenkast en daarom moet je de Timberland Black Friday aanbiedingen goed in de gaten houden dit jaar!

Jurken

Over galajurken gesproken: we hebben een dikke tip. Kijk tijdens de Black Friday-periode eens bij verschillende online webwinkels. Zo zijn de About You Black Friday sales vaak enorm! Hier vind je dus ook de mooiste jurkjes voor een hele leuke prijs. Daarnaast zijn hier ook mooie broeken en pantalons te vinden met flinke kortingen. Zo vind je altijd wel iets wat bij je past.

Shirts

Tijdens Black Friday moet je eigenlijk als een gek shirts hamsteren. Zo goedkoop als tijdens deze periode worden shirts namelijk bijna nooit! Het maakt eigenlijk ook niet uit welk merk of bij welke winkel je het koopt, overal is het flink afgeprijsd. Het kan zijn dat je graag eens een wat duurder shirt wil hebben, van bijvoorbeeld Gucci of Hugo Boss. Dan is de periode rond Black Friday eigenlijk het ideale moment om er eentje te kopen. Vind je dat maar zonde van je geld, kun je ook in een iets lager segment je shirts kopen. Scoor er genoeg en je zit voor de rest van het jaar gebakken! Houd bijvoorbeeld nu al rekening met de komende zomer. Zomer t-shirts zijn vaak extra goedkoop tijdens Black Friday. Zo zit je voor een dubbeltje op de eerste rang van het strand aankomende zomer! 

 

   

Kies voor een warmere woning, kies voor isolatie!

Het afgelopen jaar heeft voor sommigen in het teken gestaan van drastische veranderingen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de evenementensector, horeca en zelfs de zorg. Maar niet alleen in het werk leven, ook in het privéleven van velen is er het een en ander veranderd.

Thuiswerken heeft er in veel gevallen voor gezorgd dat mensen vindingrijker zijn geworden en zich meer zijn gaan focussen op de dingen die er écht toe doen binnen huis. Zo ook het duurzaam verwarmen van de woning. Het is misschien een beetje voorbarig om al te beginnen over de wintermaanden, maar de herfst staat alweer voor de deur en deze is zo voorbij. Tijd om na te denken over manieren om het huis warm te houden, die minder veel geld kost dan je gewend bent omdat we nu meer tijd thuis door gaan brengen.

Benieuwd naar deze manieren? Lees dan snel verder!

Een warmer huis? Kies voor goede isolatie!

Iets waarvan je eigenlijk vrijwel zeker kan zeggen dat het zichzelf minstens drie keer terug verdient is het beter isoleren van jouw huis. Dit kan je op drie verschillende manieren doen. weliswaar twee hiervan zijn daadwerkelijk aan het huis, de andere is meer gericht op de radiatoren.

Laten we beginnen met muur isolatie. Dit kan bijdragen aan het minder stoken en het verduurzamen van jouw huis in de winter. Kijk maar eens naar de cijfers over hoe een huis minder goed geïsoleerd is, versus een huis wat wel goede muurisolatie hebt. Wat je veel ziet is dat dit type huizen veel uitstraling hebben via de radiatoren tegen de buitenmuren aan. Radiatorfolie kan hier ook goed tegen helpen. Dit plak je op de achterkant van de radiatoren bij jou in huis.

Denk ook eens aan vloer isolatie. Wist je dat je namelijk ontzettend veel warmte naar de kruipruimte verliest? Dit is overigens algemeen bekend, maar je staat er helaas niet altijd bij stil. Door goede isolatie aan te leggen kan je het warmteverlies verminderen! Dit is een component die door veel mensen vergeten wordt, maar toch kan het zeer goed bijdragen aan het verlagen van de jaarlijkse kosten.

Beiden gevallen zijn in ieder geval een behoorlijk simpele manier om jouw huis te verwarmen, terwijl je er minder in investeert. Doordat je meer warmte vasthoudt, hoef je ook een stuk minder te stoken. Ideaal toch?

Andere manieren om jouw huis te verwarmen

Vervolgens heb je nog de open haarden, elektrische haarden en gaskachels. In dit blog worden enkel de elektrische haarden en houtkachels besproken.

De traditionele houtkachel mag dan nog wel oh zo gezellig ogen in jouw woonkamer, maar we weten allemaal dat dit niet de meest milieuvriendelijke optie is. Door het verbranden van hout komt er namelijk veel stikstof terecht in de lucht en dat is iets wat je wil voorkomen.

Een prima alternatief zijn de elektrische haarden. De elektrische haard is een stuk beter voor het milieu dan de klassieke houtkachel! Als je hier waarde aan ehcht kan dit een goed alternatief zijn om toch een beetje voor gezelligheid te zorgen in huis.

Maar, hetgeen wat zich het meeste terugverdient is toch met zekerheid goede isolatie van je huis!

Verdriet verwerking na het verlies van een dierbare

Wanneer je iemand verliest waar je heel veel van houdt, zorgt dat logischerwijs voor veel verdriet. We krijgen helaas allemaal te maken met de dood tijdens het leven maar het kan heel hard aankomen wanneer we iemand onverwacht verliezen door een tragische oorzaak. Het rouwproces zal tijd en werk kosten maar vaak worden we meteen overladen met dingen die moeten gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan de uitvoering van het testament en de uitvaart. In dit artikel bespreken we hoe je omgaat met het verlies van een dierbare en hoe de uitvaart kan helpen tijdens het rouwproces.

Uitvaartondernemer in de hand nemen

Wanneer je iemand verliest dan is misschien het laatste wat je wilt doen is constant dingen regelen voor de uitvaart. Het is heel normaal om wat tijd te willen om te rouwen en niet te veel aan je hoofd te hebben. Dan is het een goed idee om een uitvaartondernemer aan te nemen die kan helpen. Een uitvaartondernemer zal samen met je bespreken wat de wensen van de overleden persoon waren en wat de wensen zijn van de nabestaanden. Daarna zal de uitvaart voor je georganiseerd worden en op deze manier kunnen jij en de andere nabestaanden focussen op het verwerken van het verdriet en afscheid nemen van de dierbare. Denk bijvoorbeeld aan een uitvaart Amsterdam als je in de omgeving woont.

Viering van het leven

Een uitvaart is natuurlijk een verdrietige dag maar het mag ook een dag zijn die heel mooi is. Afscheid nemen van een dierbare is een goed moment voor vrienden en familie om samen te komen en banden te verbeteren. Daarnaast is een uitvaart niet alleen een afscheid maar ook een viering van het leven van de overledene. Er mag dus op een uitvaart ook best gelachen worden en na de begrafenis of crematie mag er ook gedronken en gegeten worden. In veel culturen wordt er na de uitvaart ook een feest georganiseerd.

Rouwproces

Wanneer je echt heel veel verdriet hebt door bijvoorbeeld een jong en onverwacht overleden dierbare kun je in een langer rouwproces terechtkomen waar je doorheen zult moeten werken. In dat geval kan het best een goed idee zijn om professionele hulp in te schakelen. Het belangrijkste is dat je niet in destructieve gewoonten terecht komt die het verdriet op de korte termijn verzachten maar op de lange termijn destructief zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan alcoholgebruik of drugsgebruik. Je kunt je beter focussen op gezondere manieren om het verlies te verwerken.

Leki Wandelstokken en andere wintersport kleding outlet items

Ben je een echt buitenmens? Dan wil je je vast klaarmaken voor het nieuwe seizoen met goede buitenkleding en accessoires. Het liefst trek je er op uit als nooit tevoren met nieuwe Leki wandelstokken, of begin je aan je wintersportreis met een gloedjenieuwe outfit. Want als we eerlijk zijn, is dat outdoorleven een stuk aantrekkelijker als we het modieus kunnen meemaken. Maar waar let je op met het kopen van deze artikelen? En misschien nog wel belangrijker: hoe houd je het betaalbaar?

Outlets

Onlangs ontdekte ik dat outlets de oplossing kunnen bieden wanneer onze dromen weer wat groter zijn dan onze portemonnees. Bij een wintersport kleding outlet kun je namelijk precies de dingen kopen die je ook in andere winkels kan kopen, maar dan voor minder geld. De kwaliteit, de bescherming maar ook de looks zijn goed, maar je bent er toch minder aan kwijt. Dit is mogelijk omdat merken elk seizoen wel artikelen overhouden. Deze kunnen dan niet meer in het assortiment blijven van de gebruikelijke winkels, maar moeten nog wel verkocht worden. Ze worden dan vaak bij outlets verkocht met flinke korting. Hoewel de artikelen uit het vorige seizoen komen, merk je dat nergens aan. Het zijn dan ook nooit écht oude artikelen, dus ze zijn nog prima modieus en kwalitatief sterk. Door bij outlets te shoppen hoef je niet al je spaargeld uit te geven, maar hoef je ook geen gebruikte of verouderde spullen aan te schaffen. The best of both worlds dus!

Wintersportkleding voor komend seizoen

Met het winterseizoen voor de deur denk je als buitensportliefhebber waarschijnlijk direct aan wintersport. Prachtige bergen, heerlijke zon, sportiviteit en ontspanning: deze ideale combinatie willen we het liefst zo vaak mogelijk meemaken. Hoe leuk het ook is, het is vaak een dure bedoening die we ons niet allemaal kunnen veroorloven. Want naast de reis zelf, zijn er ook een hoop artikelen die je nodig hebt om veilig en fijn te wintersporten. Gelukkig zijn er ook outlets voor wintersportkleding, zodat je al je wintersport wensen kan vervullen, maar toch nog geld over kan houden. Deze wintersportkleding voldoet aan al je eisen, beschermt je tegen kou en biedt de juiste veiligheid. Terwijl je de piste af racet, zie je er ook nog eens goed uit. Zo wordt genieten van je wintersport vakantie wel heel makkelijk. 

De natuur ontdekken met nieuwe wandelstokken

Wil je ook thuis de natuur in? Dan is wandelen een van de beste opties; je kiest je tempo en afstand zelf uit, het is zowel alleen, als in gezelschap heerlijk, en niets houdt je tegen! Je kan letterlijk overal komen, geen gebied is te lastig te betreden, en met alle weersomstandigheden kun je doorgaan. Zelfs blessures zijn gemakkelijk te vermijden met deze sport. Om het wandelen zo goed mogelijk te kunnen doen en te kunnen garanderen dat je met de juiste houding wandelt, zijn wandelstokken essentieel. Ook wandelstokken zijn bij de outlet te verkrijgen. Ze bieden je steun en brengen je ver, maar je houdt toch geld over om jezelf na je wandeling te trakteren op wat lekkers. Zo kun je er flink op uittrekken zonder je zorgen te maken over blessures en je bankrekening.

Corona – een verhaal over koffie

Door de coronacrisis is het thuiswerken enorm toegenomen. En dat is best even wennen. Want veel dingen op kantoor waren vanzelfsprekend aanwezig, en moet je nu ineens zelf verzorgen. Een goed bureau, ergonomische bureaustoel, maar ook: goede koffie!

Kwaliteit koffie op werk

Op vele kantoren is koffie dé start van de dag. En de kwaliteit van koffie op de zaak neemt afgelopen jaren alleen maar toe. Versgemalen bonen, een romige latte macchiato, al dan niet met havermelk. Soms zijn er zelfs barista’s in dienst om te voorzien van het stimulerende goedje dat zelfs de saaiste meetings behapbaar maakt.

Thuis kennen we deze luxe niet. Evenals toiletrollen, gingen we aan het begin van de corona crisis massaal koffie kopen. Maar hoe evenaar je nou die gewelde koffie van je werk? Onze tip: ga niet voor cupjes, maar filterkoffie! Want filterkoffie is weer helemaal hip!

Complexe smaken van filterkoffie

 Filterkoffie is al een tijdje terug van weggeweest. Koffiefreaks kiezen in koffiezaakjes steeds vaker voor spannende blends. Deze zijn in smaak vaak complexer dan we de koffie thuis gewend zijn, door de manier waarop de koffie wordt opgegoten. Ook in de supermarkt is het aanbod van verschillende soorten filterkoffie duizelingwekkend. Maar wat is nou het verschil tussen superiore, intens, zilver, goud, of het klassieke rood van de bekende Douwe Egberts? Wat betekent dark roast of blond? En waarom lopen de prijzen zo enorm uiteen? 

Rood, goud, zilver?

De verschillen op een rijtje. Een rode koffie is vaak de goedkoopste. Dat komt omdat de koffie naast arabicabonen ook robustabonen bevat, ongeveer een derde. Deze bonen zijn van mindere kwaliteit dan arabica bonen. Ze zijn sterker van smaak en bitterder, en dat maakt dat ze alleen lekker zijn in een mix (‘blend’) met andere bonen. Zilvermerk bonen bevat 20 procent robusta bonen, goudmerk is volledig arabica bonen.

Branden van de boon

Dan heb je nog de manier van het branden van de boon. Een dark roast is langer gebrand dan een normale branding. Hoe donkerder de boon is van kleur, hoe bitterder de smaak van de boon. Vaak denken mensen ook dat donker en sterk synoniem zijn, maar dat klopt niet. De sterkte van de koffie is immers afhankelijk van de duur van het contact met de boon en het water. Als je een hogere dosering koffie gebruikt, of water langzamer door het filter laat lopen dan trekt het bitter meer uit de gemalen koffie. Het kan gebeuren dat je hierdoor zoete en zure smaken uit de koffie verdringt. Dat noemt men overextractie.

Onze tip? Stap eens af van wat je gewend bent. Er zal een hele nieuwe wereld aan koffiesmaken voor je openen! Probeer eens wat uitgesprokenere smaken uit, door verschillende landen koffies te proberen. Wedden dat je het verschil tussen een Ethiopische of Javaanse koffie zal proeven?

De leukste studentensteden van Nederland

Wanneer je in het laatste jaar van de middelbare school bent ga je natuurlijk nadenken over wat je wilt gaan studeren. Het is belangrijk dat je een studie kiest waar je in geïnteresseerd bent en ook je realiseert naar wat voor carrière deze studie zal leiden. Maar naast welke studie je precies gaat doen is er nog een andere beslissing om te maken, in welke stad je precies gaat studeren. Voor veel studenten is het begin van de studie ook het moment dat ze uit het ouderlijk huis vertrekken en op kamers gaan. Er zijn verschillende studentensteden in Nederland waar je een kamer kunt vinden. In dit artikel bespreken we de leukste studentensteden van Nederland. P.s. wil je voordelig overnachten in deze steden? Kijk dan eens naar deze hotelaanbiedingen!

Amsterdam

Natuurlijk moeten we dit artikel beginnen met de hoofdstad van Nederland. Dit is de stad waar ik zelf ben ga studeren en jaarlijks menigeen student naartoe vertrekt. Amsterdam heeft als voordeel dat de Universiteit locaties overal midden in de stad verspreid liggen. Je studeert dan ook echt ‘in’ de stad Amsterdam. Amsterdam is altijd druk en bruisend. Van alle Nederlandse studentensteden is Amsterdam waarschijnlijk het meest internationaal gericht. Dit kan zowel als een voordeel of als een nadeel gezien worden. Als je niet van veel toeristen houdt dan is het waarschijnlijk niet de beste stad om te gaan studeren. Maar als je graag met mensen van allerlei verschillende nationaliteiten omgaat dan is het wel een hele goede optie.

Rotterdam

De tweede grootste stad van Nederland is Rotterdam. Waar Amsterdam veel oude gebouwen en een historische binnenstad heeft is Rotterdam een stuk moderner. In Rotterdam vind je ook een bruisende stad maar misschien een die iets minder internationaal gericht is. Als je het een goed idee lijkt om in Rotterdam te gaan studeren dan is het een leuk idee om te overnachten Rotterdam. Je kunt dan de stad rustig bekijken en ook de Universiteit zien.

Utrecht

Een andere zeer populaire studentenstad is natuurlijk Utrecht. Net als Amsterdam heeft Utrecht een prachtige historische binnenstad. De stad heeft ook net als Amsterdam fantastische grachten. Maar er zijn ook belangrijke verschillen. Omdat Utrecht minder toeristisch is voelt de stad een stukje minder internationaal aan. Daardoor is het een stad die toch ook klein aanvoelt, op een goede manier. Het laatste mooie aan Utrecht zijn de restaurants die je onderaan de grachten kunt vinden. Dergelijke grachten restaurants en cafés zijn er niet in Amsterdam.

Alles wat je wilt weten over een keukenachterwand

Ga je binnenkort een nieuwe keuken uitzoeken of laten ontwerpen? Dan heb je vast wel het meubel “keukenachterwand” al een keertje voorbij zien komen. Misschien weet je niet precies wat zo’n keukenachterwand nou precies is of ben je gewoon benieuwd naar alle mogelijkheden omtrent een keukenachterwand. In dit blog voorzien we je graag van antwoorden op al jouw vragen omtrent dit belangrijke meubel.

Wat is een keukenachterwand?

Een keukenachterwand is niet meer of minder dan een spatplaat voor in de keuken. Een spatplaat wordt meestal geplaatst achter en nabij het fornuis. De plaat of wand zorgt ervoor dat je normale muur niet vies wordt door bijvoorbeeld spetters of door eten dat per ongeluk uit de pan valt tijdens het koken. De achterwand kan worden geleverd in verschillende modellen en maten en daardoor er eigenlijk altijd wel een spatplaat die past in jouw keuken.

Uit welke materialen kan ik kiezen?

De meeste achterwanden worden geleverd in aluminium, glas of kunststof. Er kan ook worden gekozen voor een spatplaat van gelamineerd behang maar deze keuze wordt over het algemeen minder gemaakt. Voor welke materiaal je kiest hangt vooral af van je keuken en in welke stijl je deze graag wilt hebben. Alle spatplaten zijn in dezelfde mate hittebestendig en onderhoudsvriendelijk. Zo is de achterwand makkelijk schoon te maken en goed bestand tegen water. De verschillen zitten hem dus echt in de looks. Zo wordt een glazen spatplaat bijvoorbeeld vaak gekozen bij de wat klassiekere keuken en de aluminium of de kunststof spatplaat in een wat moderne keuken. Nogmaals, voor welk materiaal jij kiest hangt uiteraard helemaal af wat je eigen wensen en behoefte. Een aluminium spatplaat kan namelijk net zo mooi staan in een klassieke keuken en andersom.

Hoeveel kost een spatplaat?

De kosten voor een spatplaat hangen af van twee factoren: welk materiaal er wordt gekozen en welke afmeting de achterwand moet hebben. Hoe groter de afmeting, hoe meer je betaalt. Daarnaast zijn glazen en aluminium achterwanden over het algemeen ook iets prijziger dan een kunststof achterwand vanwege de duurzaamheid van het materiaal. Weet je niet helemaal zeker welke maat of materiaal geschikt is voor je keuken? Bij glassby.nl bestel je pas nadat je goed overleg hebt gehad met een van de specialisten. Deze zullen stap voor stap alles met je afgaan zodat je gegarandeerd de juiste keukenachterwand in huis haalt!

 

Kunstgras aanbesteden voor de club

Voor onze voetbalclub was het tijd om het nieuwe veld aan te leggen. Het was het hoofdveld dus alles stond op scherp om het geld goed uit te geven. De discussie ging om echt gras en kunstgras voor het veld. 

Aanbesteding verdeling

Er waren drie kampen in het bestuur: kunstgras, “natuurgras” en “hybridegras”. Samen met de commissie was het 2 tegen 3 tegen 1 en 4 zonder voorkeur. Wie deze 4 overblijvers kon overtuigen was degene die het plan mocht bepalen de facto. Niet dat iemand enige House of Cards achtige aspiraties had, maar zo voelde het wel een beetje.

De zaak hybride

Een voorzichtig voorstel tussen beide kampen in, wetragras is een mix van natuurgras en kunstgras verstevigd met kunststof matten. Een gepassioneerde case maar uiteindelijk ondermijnd door een gebrek aan mankracht. Hierdoor had het voorstel niet genoeg detail om de twijfelaars te overtuigen. Ik kan daarom ook moeilijk oordelen hoe effectief zo een veld is.

De zaak natuurgras

De conservatieve club met een helder voorstel: Alle velden zijn al natuurgras, we kennen natuurgras, we willen natuurgras. De paperassen waren ook snel geproduceerd, een kopie van de aanbesteding van veld 4. Een solide aanbod, wat de vraag opwekt: waarom kunstgras?

 

De zaak kunstgras

Ik ben er sterk van overtuigd dat kunstgras voor normaal clubvoetbal de toekomst heeft. Het kan intensiever gebruikt worden in het jaar en maakt het mogelijk om door te groeien zonder extra grond te hebben. Met het hete hangijzer van de kunststofkorrels verholpen is dit dé manier om de club verder te laten groeien. Ik voelde me in deze mening gesterkt door mijn kompaan in kamp kunstgras. Hij doet de wiskunde bij een verzekeraar en had alles keurig uiteengezet in Excel. De reden dat hij in het commissie was gegaan is om kunstgras te promoten als nieuw middel. Het enige wat hem tegenwerkt is dat hij een lage tolerantie heeft voor gezanik. Op zich geen verkeerde kwaliteit, behalve dat hij veel gezanik vindt als het niet onderbouwd is, en sentiment is een lastig te temmen beestje. Dat is waarom ik me ook hard maak ervoor, om de wat voorzichtige menselijke benadering te leveren. Iets wat nodig is om een beslissing voor elkaar te krijgen, zelfs als je de beslissing op basis van de cijfers moet nemen.

Afloop

Met Wetra buitenspel was het echt gras tegen kunstgras. Met het kostenplaatje zo duidelijk in het voordeel van de club, een echte schatting op groei en het bedaren van het sentiment met sociale bewijskracht gingen we kunstgras kopen en laten leggen. Nog geen week de meeting gingen we al het kunstgras online bestellen.

Lekker warm

Het huis waar ik in woon wil ik opfleuren. Dus heb ik ervoor gekozen wat bloemen op de patio te plaatsen. Zo ziet de buitenkant van het huis er wat gezelliger uit. Ik heb de patio ook een likje verf gegeven, het zag er zo oud uit. We zijn er helemaal tevreden mee. Ook willen we de binnenkant veranderen. Zo ben ik gaan kijken online voor wat leuke ideeën. Een andere bank zou ook wel leuk zijn. Deze die we nu hebben is zo oud en versleten. Ook een nieuw kastje zou leuk zijn. Van alles kan er worden veranderd.

Wat een keuze

We begonnen met een nieuwe bank we dachten aan een grijze bank, want wit wordt te snel vies en zwart is zo donker. En we zijn niet echt van felle kleuren dus leek grijs een goede optie. Bij de bank hebben we ook leuke kussens en een klippan deken. Eerst wist ik niet wat een klippan deken is, maar het is erg handig en leuk. Je legt zo een deken gewoon op de bank en wanneer je lekker op de bank zit en het koud hebt kan je lekker onder die deken liggen. Op ookinhetpaars zag ik dat je ze in alle verschillende kleuren kan kopen. Ik heb er meerdere gekocht omdat ik de kleuren zo leuk vond. Je kon kiezen tussen eco-wol en eco-katoen. Ik heb voor beide gekozen. Het is altijd fijn wanneer er aan het milieu wordt gedacht. De deken van eco-katoen is lekker voor in de zomer omdat die wat dunner is en de eco-wol deken is lekker voor in de winter omdat deze wat dikker is. Ook heb je verschillende patronen, zoals de visgraatpatroon. De dekens hebben een goede kwaliteit en ze zijn om van te genieten.\

Complimenten

Toen mijn ouders langskwamen op visite zagen ze het nieuwe interieur. Ze vonden de bank mooi staan bij de kleuren van de muren. De kussen paste goed bij de bank en maakte het huis veel leuker. En toen zagen ze de klippan deken, ze vonden de deken erg leuk. Wanneer we in de avond een film gingen kijken gebruikte ze allebei een deken omdat ze het een beetje frisjes hadden. Ze vonden het heerlijke dekens waarin ze lekker warm bleven. Ze overwegen het ook om zelf zulke dekens te kopen voor bij hun thuis. Ik vertelde ze waar ze de dekens konden bestellen. Toen ze thuis waren kreeg ik een berichtje dat ook zij de dekens hadden besteld.

Thuiswerktips

Thuis

Het is de periode van thuiswerken. Zo kunnen we het begin van 2020 maar het beste omschrijven. Sommige mensen werkten al met enige regelmaat thuis doordat zij dat in hun arbeidsvoorwaarden hadden, maar de meeste mensen waren toch meestal de deur uit om naar hun werk te gaan. Dat komt natuurlijk omdat het voor sommige beroepen niet echt anders kan, of omdat het voorwaarde is van het bedrijf om de synergie te kunnen bewaren. Wat de reden ook was, halverwege maart kwam daar abrupt een eind aan toen van ons allemaal verwacht werd dat we zoveel mogelijk binnen zouden blijven. Thuiswerken is natuurlijk al één ding, maar daar kwam een sluiting van de scholen bij. Opeens ben je niet alleen meer werknemer, maar ook nog leerkracht, entertainer en mogelijk zelfs nog kok (als je normaal van thuisbezorgd leeft). Dit is behoorlijk schakelen voor de kinderen én de ouders, maar het is goed te doen als je de volgende tips en regeltjes volgt.

Tips

Zo doen wij in dit huis het volgende:

  • Ten eerste zijn bepaalde gebieden van het huis voor bepaalde personen gereserveerd. Zo is ons bureau in de woonkamer voor mij, de studiekamer voor mijn man en de grote eettafel is de schooltafel voor de kinderen. Er wordt niet onderling gewisseld en iedereen is verantwoordlijk voor het schoon houden van zijn eigen werkplek.
  • Daarnaast hebben wij een rooster gemaakt gebaseerd op ons oude leven. Dat betekent dat er tussen 8 en 12 gewerkt wordt/ aan school wordt gedaan, we tussen 12 en 1 even gezamelijk eten (soms zelfs in de tuin) en daarna er weer gewerkt wordt tot een uurtje of vier, half vijf;
  • De kinderen hebben echter na de lunch geen school meer, maar dat betekent bij ons niet dat de ouders automatisch ook alles moeten laten vallen om met hun kinderen te spelen. Maak met de kinderen een goed rooster  per dag wat ze kunnen gaan doen. Zo hebben mijn kinderen eerst een leesuurtje, daarna gaan ze knutselen en op het einde mogen ze nog lekker een uurtje op onze nieuwe Nintendo Wii. Wij besloten toen we de onraad een beetje begonnen te ruiken meteen: we gaan een nieuwe Wii kopen. Dat is een geweldige keus geweest, zo zijn de kinderen net dat laatste stukje van de middag waarin wij nog even moeten knallen vermaakt.
  • ’S avonds wordt er niet meer gewerkt, maar doen we hetzelfde als altijd: een beetje sporten (in de tuin weer), of lekker een spelletje en daarna naar bed. Zo komen wij die tijd wel door!