Blog

Energievergelijker;

Als je van plan bent om een nieuw energiecontract af te sluiten of je wilt overstappen naar een nieuwe energieleverancier dan is het slim om gebruik te maken van een energievergelijker. Het is slim om energie vergelijken. Op deze manier kan je de beste deal voor je persoonlijke situatie vinden. Er zijn verschillende soorten stroom, contracten en als je overstapt naar een nieuwe energie leverancier dan levert je dit in vele gevallen een welkomst korting op, de hoogte hiervan is afhankelijk of je naast energie ook gas afneemt van de energieleverancier. Dit hangt natuurlijk van je woning af en is niet voor iedereen nodig, aangezien sommigen woningen en appartementen tegenwoordig alleen nog maar elektriciteit hebben en geen gas. In dit artikel vertellen we je alles over het vergelijken van energieleveranciers en waarop je moet letten.

Hoe begin je met kiezen welke leverancier het beste is voor je

Om te beginnen moet je bekijken of je alleen energie of ook gas hebt en hoeveel je min of meer per jaar verbruikt. Als je dit niet weet dan kan je altijd een inschatting maken voor een eenpersoons-, tweepersoons-, of meerpersoonshuishouden. Als je maandelijkse kosten uiteindelijk lager uitvallen dan je per maand betaald dan krijg je dit bedrag teruggestort op je rekening ergens gedurende het daaropvolgende jaar bij de eindafrekening. Sommige mensen gebruiken dit als een soort spaarpotje en stellen het maandbedrag daarom een stuk hoger in dan benodigd is. Sommige energieleveranciers gaan hiermee akkoord en anderen niet. Als je weet of je gas en elektra nodig hebt of alleen elektriciteit dan ga je bekijken of je groene stroom, grijze stroom wilt of een combinatie van beide. Als je graag duurzaam en milieuvriendelijke stroom wilt dan is groene stroom altijd een goede optie, maar per energieleverancier kan de mate van opwekking hiervan wisselen. Je kan dit altijd nakijken in hun voorwaarden. Groene stroom is niet perse goedkoper dan grijze stroom of een combinatie van beiden. Grijze stroom wordt opgewekt uit grond- en delfstoffen die niet oneindig zijn en wordt over het algemeen niet milieuvriendelijk ingewonnen. Groene stroom komt meestal van zon- en windenergie. Als je hieruit een keuze hebt gemaakt dan moet je beslissen of je een contract wilt voor een bepaalde of onbepaalde tijd. Bij een contract voor onbepaalde tijd mag er nooit een boete worden opgelegd als je besluit het contract op te zeggen. Bij een contract voor bepaalde tijd mag dit wel en de looptijden variëren per energieleverancier. In principe is het de beste keuze om altijd voor een 1 jarig contract te kiezen. Hiermee profiteer je ieder jaar van de prijswijzigingen binnen de energiemarkt, heb je geen boete bij het opzeggen na afloop en kan je altijd voor de beste deal kiezen in je persoonlijke situatie zonder dat je jaren moet wachten of veel geld moet betalen om van je contract af te komen.

Hoe kies je de beste energieleverancier

Uiteraard is het altijd slim om gebruik te maken van een energie vergelijkingswebsite. Uiteraard kan je ook reviews van andere klanten op het internet lezen en hieruit een weloverwogen keuze maken. Ook hebben je familie, vrienden en kennissen waarschijnlijk ervaring met verschillende leveranciers en kunnen ze je advies hierover geven.

Creatief met het verwarmen van jouw huis

Nu het weer wat kouder wordt buiten is het tijd om na te denken over het een en ander betreffende de verwarmingsmogelijkheden in huis. Jullie weten dat ik veel schilder en andere creatieve dingen doe. Zelf vind ik het lekkerste om net zoals in The Notebook tijdens het schilderen mezelf in te wikkelen in een veel te grote deken en vervolgens een mooie plek in huis te kiezen om mijn ezel neer te zetten en te gaan schilderen.

Helaas is dat niet altijd even lekker warm, waardoor ik toch meer bezig ben met het warmen van mijn voeten van het mengen van mijn kleurenpalet. Om deze winter toch een beetje te kunnen genieten á la Notebook, ben ik op zoek gegaan naar gezellige en inspirationele manieren om mijn huis te verwarmen. Ben jij benieuwd met welke leuke ideeën ik op de proppen ben gekomen? Lees dan snel verder!

Een gemoedelijke houtkachel

Misschien heb je er vroeger wel een gehad bij je ouders of ken je ze alleen uit van die cozy kerstfilms. Ik was er in ieder geval bekend mee geraakt via een jeugdvriendin van mij.

Altijd als we uit school kwamen kregen we een kop warme thee of chocolademelk en konden we plaatsenemen voor de heerlijke knisperende open haard. Deze fijne herinnering heeft mij sterk laten overwegen om een houtkachel aan te schaffen voor het aankomende seizoen.

Een houtkachel kopen heeft vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een fijn achtergrondgeluid, gemoedelijke warmte en een houtkachel kan zelfs een mooie inspiratiebron zijn voor de kunstenaar in mij. Het enige waar ik wel een beetje tegenop zit is om hout te gaan sprokkelen en klieven. Buiten. In de kou.

Na deze voordelen en nadelen op een rijtje te hebben gezet, ben ik mezelf verder gaan oriënteren. Op gegeven moment kwam ik de elektrische haard tegen.

Kies anders voor een elektrische haard

Er ging een wereld voor mij open. Alle geneugten van een houtkachel, zonder de kou in te hoeven of een speciale afzuiging in huis te laten plaatsen. Het aanschaffen van een elektrische haard klinkt mij als muziek in de oren. En het leuke is dat wanneer je kiest voor elektrische haarden kopen, je tegenwoordig het verschil niet eens ziet met een echte houtkachel.

Allemaal voordelen van de modernisering denk ik dan. Hoewel ik beide opties nog open heb staan, wordt het toch steeds dringender tijd om de knoop door te hakken. En jij, ben jij er al uit?

Creatief zijn met isolatie heeft verschillende voordelen

En al deze voordelen zullen in dit blog behandeld worden. Van het goedkoper uit zijn op je jaarrekening, tot het verhogen van jouw WOZ waarde. Alles komt voorbij in dit blog.

Behalve de voordelen van betere isolatie, zal ook worden aangekaart hoe je dan zelf voor betere isolatie kan zorgen en welke vormen van isoleren er zijn te onderscheiden. Ben je na het lezen van deze introductie benieuwd geworden naar wat voor jou de voordelen zijn? Wacht dan niet langer en lees snel verder!

De eerste manier om jouw huis beter te isoleren

Is simpelweg door radiatorfolie op de achterkant van jouw radiator te plakken. Dit is eigenlijk iets wat al een langere tijd bestaat, maar Tonzon heeft een nieuwe twist gegeven aan de klassieke vorm van radiatorfolie. Je kunt namelijk radiatorfolie kopen bij Tonzon die je op de radiator zelf plakt, in plaats van op de muur.

Dit zorgt ervoor dat de warmte ook echt daadwerkelijk bij de radiator blijft en niet uitstraalt naar de muur erachter. Zelfs met radiatorfolie die je op de muur plakt gaat er nog een deel van de warmte verloren. Met de radiatorfolie van Tonzon is dit verleden tijd.

Het voordeel hiervan is uiteraard dat je minder intensief hoeft te stoken in de koudere wintermaanden, wat een stuk zal schelen op jouw jaarrekening. En minder stoken is ook nog eens goed voor het milieu. Op deze manier sla je dus twee vliegen in één klap! Behalve dit is een ander voordeel nog dat je geen grote ingreep hoeft te laten plaatsvinden zoals bij het aanleggen van muurisolatie of vloerisolatie. Maar daarover lees je meer in het onderstaande kopje.

Een tweede manier om jouw huis te voorzien van goede isolatie

De tweede optie die je kunt raadplegen is het daadwerkelijk aanleggen van isolatie. Je kunt voor zowel vloer- als muurisolatie kiezen. Het kan per huis verschillen welke vorm van isolatie het beste kan worden toegepast. Over het algemeen kan dit het beste in kaart worden gebracht door een warmtecheck uit te voeren.

Met een warmtecheck breng je middels infrarood straling een kaart van jouw huis in beeld, waarmee inzichtelijk wordt gemaakt waar de plekken zijn die het meeste warmte doorlaten naar buiten. Dit kunnen de muren zijn, maar er gaat vaak ook veel warmte verloren via de kruipruimte of kelder onder het huis.

De voordelen van isolatie in de muur of vloer aanbrengen komt overeen met die van radiatorfolie, alleen is er nog iets wat bij isolatie komt kijken. Namelijk dat je inderdaad minder hoeft te stoken, en daardoor het energielabel van jouw huis omhoog schiet. Dit kan op de langere termijn zorgen voor waardevermeerdering.

Benieuwd hoe jij dit zelf creatief aan kunt pakken? Neem dan een kijkje op de website van Tonzon!

Dit is de beste iPhone reparatie in Eindhoven

Mijn telefoon was laatst gevallen en je raad het al: Meteen lag het schermpje aan diggelen. Dit is me helaas al vaker gebeurt, dus ze kennen mijn gezicht al bij de iPhone reparatie in Eindhoven. Gelukkig is het helemaal niet duur om dit schermpje te laten vervangen, zeker als er verder niks kapot is aan de telefoon. Tot nu toe is het me nog nooit gebeurt dat er naast het schermpje nog meer vervangen moest worden, maar een vriendin is al vaker bij deze Gsm reparatie Eindhoven geweest om haar batterij te laten vervangen. Op de een of andere manier heeft zij steeds pech met nieuwe telefoons, en gaat de batterij bij haar nooit lang mee. Ze zeggen dat dat komt doordat ze hem vaak alweer volledig oplaadt ondanks dat hij nog niet leeg is, maar wie zal het zeggen?

Telefoon reparatie in Eindhoven

De eerste keer dat het schermpje van m'n iPhone kapot ging (inmiddels alweer jaren geleden) schrok ik best wel. Ik wist toen nog niet da tje dit zo makkelijk en goedkoop kon laten maken. Gelukkig ken ik inmiddels deze werkplaats voor Telefoon reparatie in Eindhoven en weet ik dus waar ik terecht kan als het me weer eens gebeurt Mijn vriendinnen grappen wel eens dat ik gewoon een goed rubberen hoesje moet kopen, maar ik vind dat dus helemaal niet handig. Ik heb best wel kleine handen, en met zo’n hoesje om mn telefoon heen wordt hij te groot om vast te houden. Maarja, het nadeel daaraan is dat als ik m'n telefoon laat vallen (wat best vaak gebeurt) de kans groot is dat het schermpje weer eens breekt. Tegenwoordig baal ik daar al lang niet meer zo van, maar maak gelijk een afspraak bij de iPhone reparatie in Eindhoven. Ik betaal daar enkele tientjes voor, en dan lijkt mn telefoon weer als nieuw. Dat heb ik er gerust voor over om vervolgens weer met een iPhone zonder telefoonhoesje rond te kunnen lopen.

Je iPhone laten repareren in plaats van een nieuwe kopen

Ik bedacht me laatst dat het eigenlijk wel een slim idee is om aan het einde van mijn abonnementsperiode wat onderdelen van mijn telefoon te laten vervangen in plaats van een nieuwe te bestellen. Het is natuurlijk heel slecht voor het milieu om elk jaar (of elke twee jaar) van telefoon te wisselen, en toch doen we dat massaal. De volgende keer dat mijn abonnement afloopt ga ik dus gewoon overstappen op een prepaid abonnement, en gebruik ik mijn telefoon net zo lang tot er iets kapot gaat. En als dat te repareren is door diezelfde telefoon reparatie in Eindhoven dan gebruik ik hem nog langer!

Kreatief in de verbouwing

Het eerste wat ik dacht toen ik hoorde dat we vanaf maart in een intelligente lockdown gingen was: ‘Oh yeah! Nu kan ik eindelijk wat meer tijd vrijmaken voor de verbouwing’. Deze liet namelijk al best een tijdje op zicht wachten. Drie maanden, om precies te zijn. Dus op het moment dat ik hoorde dat we niet meer naar werk hoefden te reizen (en daarmee veel tijd besparen) was het logisch dat ik dacht aan het efficiënter besteden van mijn tijd, toch?!

In dit blog neem ik je mee naar het begin van maart afgelopen jaar. Dit is precies de periode waarin mijn vriend en ik afgesproken hadden om een nieuwe schuifpui te nemen. Tegelijkertijd begon het erop te lijken dat wij behalve dit, toch wel wat meer wilden aanpassen aan onze woning. Ben je benieuwd wat? Je leest het in dit blog!

Als eerste lieten we een nieuwe schuifpui plaatsen

Het moment dat onze premier had aangegeven dat we zo veel als mogelijk thuis moesten gaan werken was het helder voor mij en mijn vriend: eindelijk konden we die schuifpui laten doen. daar zaten we immers al een tijdje op te wachten. En we wilden hem natuurlijk het liefste vóórdat de zomer begon klaar hebben want dan kan je er optimaal van genieten.

Nou zo gezegd, zo gedaan. We begonnen als eerste met het uitkiezen van een nieuwe pui. Dat bleek een kleinere klus dan van te voren gedacht, want mijn vriend en ik waren het al gauw met elkaar eens dat we er een bij Jordens moesten halen. Hier hebben ze namelijk geweldige kunststoffen schuifpuien, die makkelijk te monteren zijn en weinig onderhoud nodig hebben. Geweldig!

We belden en dezelfde week stond er nog een monteur voor de deur. Deze vertelde ons dat het de eerste schuifpui was die hij in een paar weken had gezet. veel meer mensen kiezen deze periode van het jaar liever voor het plaatsen van een dakkapel. Een dakkapel plaatsen? Dat klonk wel interessant. Wij informeerden verder en kwamen er al gauw achter dat Jordens van alle markten thuis is. Na een leuk gesprek gehad te hebben met de monteur (en natuurlijk een nieuwe schuifpui te hebben gekregen) besloten mijn vriend en ik om even te informeren naar dakkapellen op de site van Jordens.

Een dakkapel plaatsen in één dag!

Daar zagen we iets wat ons wel aan stond: het plaatsen van een dakkapel in één dag! Wat een geweldig bedrijf. Na onszelf goed in te hebben gelezen op hoe en wat besloten we om niet alleen een nieuwe schuifpui te nemen dit jaar, maar ook een dakkapel. Op deze manier konden we nog meer ruimte creëren voor de kleintjes!

Na even telefonisch te hebben overlegd met een beleefde servicemedewerker konden wij een paar weken later al volop genieten van het mooie weer én een prachtige dakkapel. Wat wil je nog meer!

Black Friday? Je bedoelt kortingsmaand!

Kun je net als ik niet wachten tot het Black Friday is? Dat kan ik me goed voorstellen. Tijdens Black Friday kun je met flink veel korting heel veel producten met korting kopen. Dat is aan het einde van het jaar, wat over het algemeen een vrij dure periode is, erg prettig. Op tijd aan de slag met de Sinterklaas en Kerstcadeaus loont dan ook zeker de moeite als je die al in november koopt.

Black Friday is de afgelopen jaren enorm gegroeid qua populariteit. Op de radio en TV hoor je bijna alleen maar reclames voorbij komen met kortingspercentages en aanbiedingen. Het is lastig om er niks van mee te krijgen in de maand november. Er zijn steeds meer webshops, winkels en merken die mee doen met mooie kortingen en die allemaal hun best doen om flink op te vallen. En daar profiteer jij van, want dit drijft de kortingen overal lekker op. Kleding, schoenen en elektronica zijn populair, maar in werkelijk alle categorieën zijn er acties.

Dit jaar is natuurlijk een gek jaar. Eigenlijk hebben alle winkels een maximum aantal bezoekers om het veilig te houden met Covid-19. Grote kans dat dit zorgt voor meer online shoppen. Het zorgt er waarschijnlijk ook voor dat de acties eerder beginnen dan andere jaren, zodat iedereen meer de kans heeft om goedkoop te shoppen. Houdt dit dus op tijd in de gaten.

Maar er zijn meer kansen in de maand november om goedkoper cadeaus te shoppen, maar ook om jezelf te verwennen met iets moois of een nieuwe outfit voor de feestdagen te scoren! Want los van dat het tegenwoordig altijd wel ergens uitverkoop is bij bepaalde winkels zijn er nog meer speciale dagen om in de gaten te houden. Ik licht ze hieronder kort even voor je toe.

Cyber Monday

Heb je de Black Friday gekte net gemist? Dan kun je direct na het weekend nog profiteren van de online uitverkoop tijdens Cyber Monday. Vaak zijn er merken en winkels die er nog een klein schepje bovenop doen qua korting. Geen garantie op extra korting, maar soms heb je wat extra geluk. Wacht niet te lang met het doen van jouw aankoop, want soms is de voorraad voor een actie maar beperkt. Zijn die schoenen of outfit die je wilt hebben flink afgeprijsd? Dan is het advies om niet te lang te wachten met toeslaan, voordat iemand anders er vandoor gaat met jouw maat. 

Singles Day

Deze dag is tot nu toe het minst bekend. Het is een dag die is komen overwaaien uit China. Wereldwijd is er op Singles Day meer omzet dan Black Friday en Cyber Monday bij elkaar. Met name webshop giganten zoals AliExpress zorgen jaar in jaar uit voor nieuwe verkooprecords. In Nederland is deze dag nog wat minder bekend, maar jaar op jaar zie ik wel leuke nieuwe merken en webshops die hieraan meedoen. De kortingen zijn in eerdere jaren nog niet zo hoog geweest als tijdens de andere speciale dagen die zojuist al even langs kwamen, maar zeker een dag om in de gaten te houden. Deze dag is altijd op de 11e van de 11e maand, waardoor veel merken spelen met een korting van 11% of 22%, maar soms ook nog wel meer. Wil je de drukte aan het einde van de maand dus voor zijn en alvast enkele inkopen gedaan hebben, dan is Singles Day de dag om in de gaten te houden.

Ik wens je alvast veel plezier in de maand november, shoppen maar! Met korting natuurlijk.

Creatief met glas

Zoals jullie weten ben ik een voorstander van het uiten van iemand zijn of haar creatieve kanten. Mezelf inclusief. Ik hecht hier veel waarde aan omdat het een belangrijk gegeven is voor mij om jezelf als mens te kunnen uitdrukken op allerlei verschillende manieren. Eén hiervan is via de creatieve weg. In dit blog vertel ik je over een keer dat mijn ruit stuk was gegaan in de keuken en hoe ik dat samen met een glaszetter heb opgelost.

Ruit stuk? Nieuw glas!

Het gaat in dit blog om een klein doorkijk raampje wat ik had in mijn keuken, die uit keek op de woonkamer. Nooit had ik erbij stil gestaan dat ik er veel meer uit kon halen dan dat kleine raampje, tot de ruit stuk ging. De dochter van een vriendin gooide per ongeluk een tennisbal tegen de ruit aan, die vervolgens helemaal in duigen op de grond viel.

Mijn eerste reactie was om verontwaardigd te zijn, alleen keek ik naar de scherven op mijn keukenblad en bedacht mezelf dat er meer uit dit kleine ruitje gehaald kon worden. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn creatieve brein begon te werken en even later had ik een ontwerp uitgetekend van mijn muur met daarin de ruit.

Er is alleen één probleem

Het gat in de muur waar ik mijn ruit had getekend was vele malen groter dan dat het nu was. Uiteindelijk heb ik de glaszetter laten komen en gevraagd of hij hier een oplossing voor wist. Hij vertelde mij dat het ontwerp wat ik had gemaakt, het beste gerealiseerd kon worden met dubbel glas. Op deze manier kan je verschillende lagen creëren, net zoals in mijn ontwerp.

Verder zouden er geen problemen zijn omdat mijn ontwerp zo gedetailleerd was, dat de glasmakers er wel wat mee zouden kunnen. Het klonk mij als muziek in de oren.

Probleem verholpen: het zetten kon beginnen

Gelukkig was de dag dat het glas geleverd kon worden al snel daar. Ik kon gewoon niet wachten om mijn mooie creatie in levende lijve te kunnen aanschouwen en ervan kunnen genieten tijdens het koken en eten.

Het zeten van het glas was eigenlijk zo gebeurd! Het ging allemaal erg vakkundig en veilig. Daarna werd alles netjes afgekit en afwerkt, zoals het hoort. Ik mocht er alleen nog niet aan zitten of het schoonmaken de eerste dag, dat was wel een beetje lastig. Maar goed, nadat die ene dag was verstreken kon ik in volle glorie genieten van mijn prachtige raam.

MNLK over WhatsApp Web, spotify downloaden en de kosten van een auto wrappen

WhatsApp Web, spotify downloaden en de kosten van een auto wrappen. Je vraagt je misschien af wat deze drie dingen met elkaar te maken hebben. Het lijkt misschien een onlogische combinatie, maar er zijn zeker overeenkomsten tussen deze drie dingen. In deze blog worden al deze zaken verder uitgediept, en kom jij meer te weten over deze drie willekeurige maar toch samenhangende onderwerpen.

WhatsApp Web

Gebruik jij al WhatsApp Web? Er is een grote kans dat als je dit al doet, dat je eraan gewend bent geraakt. Want hoe handig is het dat je tijdens het werken gewoon je appjes op je laptop binnenkrijgt, en dat je niet helemaal je mobiel erbij hoeft te pakken om op berichtjes te antwoorden. WhatsApp Web is super handig, en het is ook super makkelijk om op je laptop te zetten. Als je WhatsApp Web nog niet op je laptop hebt staan, dan is dat helemaal niet erg. Je kan natuurlijk ook gewoon alleen van Spotify genieten op je laptop, en je verder niet laten afleiden door binnenkomende appjes. Als je WhatsApp Web wel op je laptop wil hebben, moet je het alleen even op een zoekmachine het opzoeken, zodat je op de website komt. Vervolgens moet je met je mobiel de QR-code scannen en je bent klaar om WhatsApp nu ook op je laptop te gebruiken.

Spotify downloaden

Genieten van muziek op je laptop of op je mobiel, het kan al een tijdje door middel van Spotify. Veel gebruikers zijn enorm gehecht aan Spotify, omdat je alle muziek kan luisteren die je wil. Als je Spotify Premium hebt, kan je zelfs alle muziek luisteren die je wil, zonder dat je die irritante pauzes tussendoor hebt. Voordat je Spotify kunt gebruiken, moet je het wel eerst downloaden. Waar WhatsApp Web gewoon een site is, is Spotify wel echt een applicatie die je op je laptop dient te zetten. Echter, het is geen hogere wiskunde en het moet iedereen dus zeker lukken om Spotify te downloaden, zodat iedereen kan genieten van de beste muziek.

Kosten auto wrappen

En terwijl je een heerlijk muziekje op Spotify aan het luisteren bent, krijg je een appje binnen op WhatsApp Web. Het appje is van je baas! Of jij vanmiddag even naar de autowrapper wil gaan om de bedrijfsauto te laten wrappen. Je auto laten wrappen is in feite het aanbrengen van een laagje over de auto. Dit laagje wordt ook wel een wrap genoemd. Je kan deze wrap helemaal designen naar jouw wens. Misschien wil je wel een panterprint auto, of een ander leuk kleurtje. Echter, je kan er ook voor kiezen om reclame erop te zetten. Dit kan je bijvoorbeeld doen met de bedrijfsauto. Zo maak je op een voordelige manier reclame via de bedrijfsauto. Wrappen is namelijk vaak voordeliger dan het laten overspuiten. Waar het overspuiten van een personenauto vaak rond de 2000 euro kost, kan je je auto al laten wrappen voor ongeveer 1800 euro. Natuurlijk hangt het er wel vanaf hoe groot de auto is die je laat wrappen.

Scoor je ideale nieuwe outfit tijdens Black Friday!

Shoppen is leuk. Goedkoop shoppen is heel erg leuk! Niet zo gek ook dat producten gerelateerd aan mode het hardste gaan tijdens de zogenaamde Black Friday-periode. Deze periode vol kortingen en sales is aan het einde van de maand november, met de dure maand december voor de deur. Het is dus een dikke tip om tijdens deze Black Friday alvast je kerstoutfit en kleren voor oud en nieuw te scoren. Laat ons je helpen met wat tips!

Begin met je schoenen

De Black Friday-periode is ideaal om een nieuw paar schoenen aan te schaffen. Dat heb je ook wel verdiend, zo met het einde van wéér een kalenderjaar in zicht! Wil je een keer iets nieuws proberen? Kijk dan eens naar de dr martens Black Friday deals! Hier vind je schoenen die iets hoger vallen. Daardoor staan ze ideaal bij bijvoorbeeld een fraaie rode galajurk.

Een ander leuk merk schoenen om eens te proberen te scoren met mooie kortingen is Timberland. Waarschijnlijk heb je al vaak van dit merk gehoord. Maar durfde je ze ook te kopen? Ze misstaan eigenlijk nooit in je schoenenkast en daarom moet je de Timberland Black Friday aanbiedingen goed in de gaten houden dit jaar!

Jurken

Over galajurken gesproken: we hebben een dikke tip. Kijk tijdens de Black Friday-periode eens bij verschillende online webwinkels. Zo zijn de About You Black Friday sales vaak enorm! Hier vind je dus ook de mooiste jurkjes voor een hele leuke prijs. Daarnaast zijn hier ook mooie broeken en pantalons te vinden met flinke kortingen. Zo vind je altijd wel iets wat bij je past.

Shirts

Tijdens Black Friday moet je eigenlijk als een gek shirts hamsteren. Zo goedkoop als tijdens deze periode worden shirts namelijk bijna nooit! Het maakt eigenlijk ook niet uit welk merk of bij welke winkel je het koopt, overal is het flink afgeprijsd. Het kan zijn dat je graag eens een wat duurder shirt wil hebben, van bijvoorbeeld Gucci of Hugo Boss. Dan is de periode rond Black Friday eigenlijk het ideale moment om er eentje te kopen. Vind je dat maar zonde van je geld, kun je ook in een iets lager segment je shirts kopen. Scoor er genoeg en je zit voor de rest van het jaar gebakken! Houd bijvoorbeeld nu al rekening met de komende zomer. Zomer t-shirts zijn vaak extra goedkoop tijdens Black Friday. Zo zit je voor een dubbeltje op de eerste rang van het strand aankomende zomer! 

 

   

Kies voor een warmere woning, kies voor isolatie!

Het afgelopen jaar heeft voor sommigen in het teken gestaan van drastische veranderingen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de evenementensector, horeca en zelfs de zorg. Maar niet alleen in het werk leven, ook in het privéleven van velen is er het een en ander veranderd.

Thuiswerken heeft er in veel gevallen voor gezorgd dat mensen vindingrijker zijn geworden en zich meer zijn gaan focussen op de dingen die er écht toe doen binnen huis. Zo ook het duurzaam verwarmen van de woning. Het is misschien een beetje voorbarig om al te beginnen over de wintermaanden, maar de herfst staat alweer voor de deur en deze is zo voorbij. Tijd om na te denken over manieren om het huis warm te houden, die minder veel geld kost dan je gewend bent omdat we nu meer tijd thuis door gaan brengen.

Benieuwd naar deze manieren? Lees dan snel verder!

Een warmer huis? Kies voor goede isolatie!

Iets waarvan je eigenlijk vrijwel zeker kan zeggen dat het zichzelf minstens drie keer terug verdient is het beter isoleren van jouw huis. Dit kan je op drie verschillende manieren doen. weliswaar twee hiervan zijn daadwerkelijk aan het huis, de andere is meer gericht op de radiatoren.

Laten we beginnen met muur isolatie. Dit kan bijdragen aan het minder stoken en het verduurzamen van jouw huis in de winter. Kijk maar eens naar de cijfers over hoe een huis minder goed geïsoleerd is, versus een huis wat wel goede muurisolatie hebt. Wat je veel ziet is dat dit type huizen veel uitstraling hebben via de radiatoren tegen de buitenmuren aan. Radiatorfolie kan hier ook goed tegen helpen. Dit plak je op de achterkant van de radiatoren bij jou in huis.

Denk ook eens aan vloer isolatie. Wist je dat je namelijk ontzettend veel warmte naar de kruipruimte verliest? Dit is overigens algemeen bekend, maar je staat er helaas niet altijd bij stil. Door goede isolatie aan te leggen kan je het warmteverlies verminderen! Dit is een component die door veel mensen vergeten wordt, maar toch kan het zeer goed bijdragen aan het verlagen van de jaarlijkse kosten.

Beiden gevallen zijn in ieder geval een behoorlijk simpele manier om jouw huis te verwarmen, terwijl je er minder in investeert. Doordat je meer warmte vasthoudt, hoef je ook een stuk minder te stoken. Ideaal toch?

Andere manieren om jouw huis te verwarmen

Vervolgens heb je nog de open haarden, elektrische haarden en gaskachels. In dit blog worden enkel de elektrische haarden en houtkachels besproken.

De traditionele houtkachel mag dan nog wel oh zo gezellig ogen in jouw woonkamer, maar we weten allemaal dat dit niet de meest milieuvriendelijke optie is. Door het verbranden van hout komt er namelijk veel stikstof terecht in de lucht en dat is iets wat je wil voorkomen.

Een prima alternatief zijn de elektrische haarden. De elektrische haard is een stuk beter voor het milieu dan de klassieke houtkachel! Als je hier waarde aan ehcht kan dit een goed alternatief zijn om toch een beetje voor gezelligheid te zorgen in huis.

Maar, hetgeen wat zich het meeste terugverdient is toch met zekerheid goede isolatie van je huis!