Blog

Wil je online een marketing cursus volgen?

Indien je interesse hebt in leren hoe je een marketingplan maakt kun je zowel offline als online marketing cursussen volgen. Beiden zijn bedoeld voor bedrijven of beginnen de ondernemers die zichzelf op het world wide web zichtbaarder willen maken. Je leert snel handige tips en trucs met als doel meer naamsbekendheid te krijgen, en daarbij meer klanten. Online marketing cursussen zijn gericht op de praktijk, met als doel dat het eenvoudig toepasbaar is. Er komt echter ook een beetje theorie bij kijken. al snel leer je hoe jij met je bedrijf online beter te vinden zult zijn voor anderen. Met online marketing cursussen stoom je jouw (beginnende) onderneming dus klaar voor de toekomst! 

Diverse cursussen

Als je kiest voor online marketing cursussen zijn er diverse cursussen die jou als bedrijf een handje zullen helpen. Je leert bijvoorbeeld hoe je bewustzijn rondom jouw merk of bedrijf creëert middels brand building, en hoe je daarbij de juiste strategieën en campagnes gebruikt. Het doel is natuurlijk een uniek product of plaatje creëren, wat indruk maakt op jouw potentiële klanten! Ook leer je de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Je leert hoe je een website maakt met een goede inhoud en hoe je deze kunt verspreiden en delen op het web, zodat het zoveel mogelijke toekomstige klanten bereikt. Daar zijn allerlei methodes voor die je met de online marketing cursussen onder de knie krijgt.

Volg een social media marketing cursus

Je zult ook alles leren om jouw bedrijf via social media beter op de kaart te zetten, zoals pakkende social media berichten te maken voor op Linkedin, Facebook, instagram enzovoorts. Daarbij kun je denken aan de manier waarop je je doelgroep aanspreekt. Dit doe je natuurlijk op een aansprekende manier zodat de boodschap beklijft. De manier waarop je je product aan de man brengt op social media is dus heel belangrijk. Tevens leer je de unieke eigenschappen van jouw bedrijf of dienst te benoemen (ook wel unique selling points genaamd), dé redenen die jouw product of bedrijf onderscheiden van de concurrent!

Het leren gebruiken van social media formats

Je leert tevens gebruik te maken van social media formats. Dit zijn een soort terugkerende rubrieken, die je gebruikt om een bericht of reclameboodschap voor jouw product te maken. Als je dit steeds op dezelfde manier doet, in hetzelfde format is het herkenbaar en vertrouwd voor de klant. Als je één format gebruikt kun je snel elke keer met een pakkende nieuwe boodschap tevoorschijn komen, zonder dat het heel veel tijd kost want je gebruikt steeds dezelfde opbouw of sjabloon, super handig dus. Kortom het volgen van online marketing cursussen waaronder een social media marketing cursus is heel handig om jouw zichtbaarheid en herkenbaarheid op het world wide web te vergroten, met als doel meer klanten en naamsbekendheid.

Het organiseren van een schuimparty voor kinderen

Je kind is maar één keer per jaar jarig, en als ouder wil je jouw kind natuurlijk graag het kinderfeestje van zijn of haar dromen geven. Maar voor veel ouders word het ieder jaar ingewikkelder om iets leuks en unieks te verzinnen. Je kunt immers niet ieder jaar naar het zwembad of de speeltuin. Gelukkig is er ook een andere optie. Eén die voor veel kinderen een droom zal laten uitkomen en écht een bijzondere ervaring zal zijn. Wij hebben namelijk het perfecte kinderfeestje voor je bedacht, en hieronder uitgewerkt, inclusief de nodige snacks én de muziek. Een schuimparty organiseren hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn én is het perfecte feestje voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Wat is een schuimparty

Een schuimparty is een populair discofeestje waarbij kinderen kunnen dansen tussen schuim en bubbels. Vroeger zag je dit soort feestjes voornamelijk op campings of schoolfeesten, maar tegenwoordig zijn ze ook zeer populair als kinderfeestje in de achtertuin. En maak je geen zorgen! Een schuimparty organiseren is écht niet zo moeilijk als het lijkt. Zo kun je bijvoorbeeld een bedrijf inhuren die zich specialiseert in dit soort kinderfeestjes. Deze bedrijven brengen vaak hun eigen schuimmachines en disco apparatuur mee, zodat jij nergens meer omkijken naar hebt. Afgezien van de hapjes en drankjes dan.

De muziek

Een schuimparty zonder muziek is natuurlijk geen goede schuimparty. Je hebt nu eenmaal leuke muziek nodig voor een goed discofeestje. Kids dj Edwin is gespecialiseerd in kindermuziek, en weet precies welke liedjes helemaal hip zijn bij de jeugd van tegenwoordig. Hij draait niet alleen de klassiekers, maar ook de moderne liedjes die kinderen leuk vinden. En natuurlijk kan de jarige zelf zijn eigen favoriete liedjes doorgeven aan de dj. Overigens entertaint de kinder-dj de kinderen niet alleen met leuke liedjes, maar ook met spelletjes gedurende het schuimfeestje. Dit zorgt ervoor dat de kinderen worden betrokken bij de disco én volop kunnen deelnemen aan het schuimfeest.

Hapjes en drankjes

Zoals we al eerder hebben aangegeven, is het eten en drinken het enige waar jij als ouder nog op moet letten. Natuurlijk is dit ook een zeer belangrijk onderdeel van een goed kinderfeestje, en daarom is het van groot belang om dit van tevoren goed met de dj te overleggen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om vooraf een stukje taart te eten en de cadeautjes open te maken. Terwijl de dj de kinderen vermaakt met een leuke disco, heb jij alle tijd om bijvoorbeeld pannenkoeken te bakken of frietjes te halen van de snackbar. Nadat de kinderen zich buiten hebben afgedroogd, kunnen ze binnen hun eten komen nuttigen. Wanneer je het feestje in de avonduren geeft, draai je het schema natuurlijk om, en begin je de avond met frietjes of pannenkoeken, terwijl je eindigt met een supertoffe disco schuimparty!

Jouw ideale deur in 11 stappen

Je doet hem op een dag heel vaak open en dicht: je binnendeur. Maar hoe vaak denk je erover na wat voor soort deur je in huis hebt? Binnendeuren dienen voor zoveel meer dan alleen het afsluiten van een ruimte. Deuren zijn van grote invloed op de sfeer en stijl van een interieur. Hoe maak je echter de juiste keuze wanneer je een nieuwe deur gaat aanschaffen? Wij helpen je hierbij, zodat jij met de mooiste deur in huis valt. Dé 11 stappen op een rijtje voor de beste keuze.

1. Draai of schuif je hem erin?

Dit is wel een basisafweging die je moet maken: ga je voor een ‘gewone’ draaideur of juist voor een schuifsysteem? Een aantal aspecten die hierbij een rol spelen zijn onder andere de huidige situatie en de ruimte die je hebt.

Een draaideur maakt een zwaai en zorgt ervoor dat je dus ruimte nodig hebt om deze draai te maken. Daarnaast heb je bij een schuifdeur juist ruimte nodig zodat de deur weg kan ‘schuiven’ in of langs de wand. Mocht je een bestaande deur willen vervangen, dan is het goed om te kijken hoe de situatie nu is en daarop in te haken. Uiteraard kun je ook wisselen van systeem, dit vergt echter wel een kleine verbouwing. Logischerwijs zijn de kosten dan ook hoger.

Daarnaast heb je voor het openen en sluiten een ander systeem nodig. Bij schuiven heb je geen deurklink nodig maar alleen een inkeping voor je handen. Bij een deur heb je dit wel nodig om de deur goed af te kunnen sluiten. De bevestiging hiervan is lastiger dan bij een schuifvariant.

2. De juiste serie en uitvoering

Zoals we al aangaven kan een deur veel betekenen voor de sfeer en uitstraling in een ruimte. Ook lichtinval is hierbij een belangrijk aspect. Met de look van jouw deur kun je vele kanten op. En binnendeur met glas zorgt voor extra lichtinval en geeft een ruimtelijk effect.

 

Je hebt echter ook opties voorzien van een paneel, dit biedt een stijlvolle uitstraling maar ook genoeg privacy. Een deur met glas voor het toilet? Liever niet. Toch kun je door te kiezen voor dezelfde serie ervoor zorgen dat er consistentie blijft bestaan in de lijn en look van jouw deuren. Met óf zonder glas.

Een optie ertussenin is matglas, wel lichtinval maar geen details. Kortom, ook hier geldt dat er vele opties zijn. Aan jou de keuze.

3. Ga je voor een opdek- of stompe deur

Je hebt opdekdeuren en stompe deuren. In dat laatste geval valt de deur precies in het kozijn, hierdoor laat hij weinig tocht door. Bij opdekdeuren blijft er net een randje buiten het kozijn. Deze laatste heeft volgens sommigen een minder strakke uitstraling maar het monteren is wel eenvoudiger.

Toch liever een strakke look? Dan is het integreren van de scharnieren in de deur een prachtige optie. Dit maakt het plaatsen wel iets complexer, het inhuren van een timmerman is aan te raden.

4. Rechts- of linksdraaiende deur

Eerder hebben we het al over draaien of schuiven gehad, maar er is nog meer te kiezen. Hierbij moet je echt praktisch gaan denken, naar welke kant draait je huidige de deur? Heb je een links- of rechtsdraaiende deur nodig?

Tip: Doe de deur dicht, ga aan de kant staan waar de scharnieren zichtbaar zijn. Pak de deurkruk trek hem naar je toe, gaat ie dan naar links, dan is het een linksdraaiende deur.

Dit is van belang voor de kant van de scharnieren en deurklink. Een voordeur draait bijvoorbeeld vaak naar binnen, niet erg sympathiek

voor visite wanneer je de deur in iemands gezicht opengooit. Wees je hier bewust van. Hoe je weet of het links-of rechtsdraaiend is? Doe de deur dicht en ga aan de kant staan waar de schanieren zichtbaar zijn. Pak de deurkruk vast en trek deze naar je toe. Wanneer deze dan naar links draait, is het een linksdraaiende deur. Bij rechtsdraaiend is dit (je raadt het al) naar rechts.

5. De afmetingen; keuze uit standaard- of maatwerk

Helaas heb je bij deze stap simpelweg niet altijd een keuze. In oude huizen zullen de standaard maten minder snel gaan passen. Hierbij zijn maatwerk deuren de oplossing, deze zijn helaas vaak wel duurder maar geven het beste resultaat. Een optie bij een kleine afwijking van standaard maten is op te lossen door voor een deur te gaan waar je zelf de hoogte/lengte kan aanpassen, zoals bij kamerhoge deuren vaak het geval is.

6. Het zit hem in de details; slot, scharnier of kruk

Soms is het fijn wanneer een deur op slot kan, maar is hier per se een sleutel voor nodig? Dat soort vragen poppen hier op. Ook de keuze voor een deurklink is beeldbepalend qua look en uitstraling. Chroom, glimmend of juist mat? Er is veel mogelijk.

7. Sta je op de tocht?

Denk ook een beetje aan het milieu (en je portemonnee) door de keuze omtrent de afsluiting van de deur. De ene manier laat meer lucht door dan de ander. Om de tocht helemaal te verminderen kun je kiezen voor een tochtvaldorpel, zeker aan te raden voor plaatsen waar nog wel eens een andere wind waait.

8. Vul de deur op de juiste manier

Zoals we eerder al benoemden; Ook de vulling van de deur maakt verschil. Ga je voor massief, honingraat, kanaalspaanvulling of volspaanvulling? Deze laatste is de beste kwaliteit en laat het minste geluid en warmte door. Honingraat daarentegen laat hiervan het

meeste door van de vier opties. Qua onderscheid kun je stellen, hoe duurder, hoe beter de deur beschermt tegen geluid.

9. Is een kozijn fijn?

Soms zitten er al standaard kozijnen in je huis en daar zul je logischerwijs je deuren op aanpassen. Maar mocht je nog de keuze hebben, dan kan het qua look een enorm verschil maken om voor specifieke kozijnen te gaan. Hardhouten kozijnen geven meteen een luxere uitstraling aan een ruimte, stalen kozijnen bevorderen daarnaast de industriële uitstraling. Net wat bij jou past.

10. Bijbehorende plinten?

Nu we toch met de uitstraling bezig zijn, er is zelfs de mogelijkheid om de plinten te laten aansluiten op jouw deuren. Hier maak je de look helemaal mee af. Dit zorgt voor eenheid en rust in je interieur. Een enorme aanrader!

11. Ga je zelf (deur)sleutelen?

Ga je zelf aan de slag met afhangen en deurklinken? Heel goed, maak het jezelf makkelijk door een deur te kiezen waar alvast een freesmal voor de scharnieren bij zit of bestel dit er los bij. Hiervoor is namelijk vaak gereedschap nodig wat je zelf niet in je bezit hebt, en je weet zeker dat het goed gaat!

Kortom, er zijn nogal wat stappen te nemen waar het aankomt op deuren. Kom je er niet deur? Schroom niet om ons om advies te vragen, wij hebben vaker de juiste deur gekozen!

De beste decoratietips tegen de verveling

De zomervakantie komt alweer bijna om de hoek. Zeeën van tijd die je mag invullen hoe jij dat zou willen. Het huis opnieuw schoonmaken ben je wel op uitgekeken neem ik aan. Misschien heb je in combinatie met drukke weken een paar weekenden over waarin jij een hobby wil oppakken. Dan zit je hier goed. In dit blog geef ik je de beste tips om de zomer zonder verveling door te komen.

Stoffen

Ja je leest het goed, stoffen. We hebben het gelukkig niet over schoonmaken maar over het gebruik van stoffen. Wat mensen vaak over het hoofd zien wanneer ze zich vervelen is dat veel voorwerpen die op het verlanglijstje van ieder persoon staan eigenlijk ook simpel, betaalbaar en zelf te maken valt. Men vergeet vaak dat kopen erg makkelijk is maar niet even veel voldoening zal geven als het project waar je bloed, zweet en tranen (van geluk) in hebt gestopt.

Loungekussens

De eerste tip is voornamelijk voor de tuin- en/of balkonbezitters onder ons. Wist jij dat je zelf je loungebekleding kan maken? Hoofs stoffen biedt zogenoemde ‘outdoor stoffen’. Deze stoffen zijn modieus, stevig en bestand tegen het Nederlandse weer. Dankzij deze stoffen zit je niet vast aan dure en eentonige ontwerpen van lounge set aanbieders. Geef je tuin meer kleur door bijvoorbeeld turquoise kussens toe te voegen aan je grijze of zwarte buitenbank. Er zijn genoeg opties. Let wel op dat je de goede voorbereiding treft bij het gebruik van outdoor stoffen. Deze stoffen zijn vaak een stuk sterker dan stoffen die voor kleding bedoeld zijn. Wanneer je werkt met outdoor stoffen heb je dan ook dikkere naalden en een stofschaar nodig.

Kindergordijnen

Heb je geen zin om buiten aan de slag te gaan of misschien vind je het maken van eigen loungekussens net iets te uitdagend? Geen probleem. Er zijn namelijk ook makkelijkere projecten zoals het maken van kindergordijnen. Deze gordijnstoffen zijn makkelijker en zachter om mee te werken. Ook zijn er veel verschillende patronen op internet beschikbaar voor het ontwerpen van gordijnen. Dit project is ook goed te doen in samenwerking met je kroost. Laat ze zelf de stof kiezen en ga dan samen aan de slag met de patronen, naalden en gordijnringen.

Schilderen

Wanneer stoffen en naalden je niet zo aanspreken zijn er nog genoeg andere opties om naar te kijken bij het kiezen van een nieuwe hobby voor in de vrije tijd. Kijk eens naar abstracte schilderijen. Deze vorm van kunst is leuk en makkelijk te maken. Je kan niet veel fout doen bij het maken van abstracte kunst tenzij je de verkeerde materialen kiest. Met slechts een doek, een paar druppels verf en een paletmes maak je zo een schilderij die perfect past bij je inrichting. Deze tip is een echte aanrader wanneer je zonder succes alle winkels al hebt afgezocht naar een schilderij voor jouw woning.

Ben je opzoek naar meer woontips, klik dan op onze categorie ‘wonen’ en lees de leukste artikelen.

Online iets nieuws leren

Tegenwoordig kan je alles online leren. En gelukkig maar, want nu we alweer een jaar lang afhankelijk zijn geweest van de mogelijkheden van het internet, is het fijn om te weten dat je daar genoeg mee kunt. Als je leergierig bent, zal je het gevoel vast herkennen van een soort gekriebel als je al een tijdje niets nieuws hebt ontdekt of geleerd. Nu is de tijd om daar iets mee te doen. Maak een plan en zoek uit wat je wil leren, en de opties om het te doen zijn er ongetwijfeld eindeloos. Hier zijn een paar voorbeelden van dingen die je online kunt leren. 

Fotografie

Fotografie is een interessant onderwerp en vooral erg leuk, want je hebt er in heel veel situaties wat aan. Dus wil je alleen al dat je vakantiefoto’s er mooier uitzien, dan is dit al een leuk idee. Je kunt een online fotografie cursus doen. Daar leer je dingen over compositie, licht en hoe je je camera moet instellen. Daardoor krijgen je foto’s gelijk al een professionelere look! Ook als je gewoon met je mobiele telefoon foto’s maakt, kan een beetje kennis over compositie ook al veel doen. Hoeft helemaal niet duur te zijn dus. 

Film

Wat voor fotografie geldt, geldt ook voor film. Hoewel dit onderwerp nog wel een stuk ingewikkelder is. Maar met videomateriaal dat je kunt bekijken, kom je al een heel eind. Leren door te zien wat anderen doen is een goed startpunt als je denkt dat je zelf wel film zou willen maken. 

Schilderen

Haal je kwasten maar tevoorschijn. Met vooraf opgenomen video’s kan je online een heleboel leren over schilderen. Of je nou al lang bezig bent of nog nooit geverfd hebt. Leren schilderen is een lang traject, maar de basiskennis heb je zo onder de knie. En dat kan je leren in een leuke online cursus. Of je kan natuurlijk wachten tot er weer fysieke cursussen gegeven worden. Maar waarom niet alvast wat kennis opdoen? 

Taal

Een taal leren, jazeker, dat kan makkelijk op je computer of zelfs telefoon. Er zijn al allerlei apps ontwikkeld waarmee je met een kwartiertje per dag de basis van een taal kan leren. Dat is natuurlijk heel leuk, maar als je het iets serieuzer wil aanpakken, kan je ook overwegen om een echte taalcursus met bijbehorend diploma of certificaat te doen. Sommige van die cursussen worden zelfs in het buitenland gegeven. Dat is op het moment misschien niet zo handig, maar je kan voor die tijd ook een puur online gegeven cursus volgen om alvast een basis te leggen.

Kies een pretpark voor een dagje uit 

Wil je een dagje uit? Kies er dan voor om een pretpark te bezoeken. Een pretpark is niet alleen maar bedoeld voor kinderen, ook voor jongeren en volwassenen heeft een pretpark genoeg te bieden. Als je bijvoorbeeld eens wat anders wilt doen met een groepje vrienden of vriendinnen is het een goed idee om eens te kijken naar pretparken. Je hoeft niet bang te zijn dat er alleen maar achtbanen zijn. Er is genoeg te doen als je er niet van houdt om door de lucht geslingerd te worden. Daarom is dit een perfect uitje, want iedereen vermaakt zich. Ook voor kinderen zijn er genoeg mogelijkheden om zich te vermaken. 

Waar moet je aan denken voordat je een pretpark bezoekt?

Er zijn verschillende pretparken waar je uit kunt kiezen. Sommige pretparken zullen meer gericht zijn op kinderen dan op volwassenen. Dus heb je kleine kinderen? Dan is het slim om iets te kiezen wat vooral op kinderen is gericht, want het is jammer als je er bij aankomst achter komt dat ze nog te klein zijn voor de meeste attracties. Als je juist met een groepje volwassenen op zoek bent naar een pretpark is het leuk om iets te kiezen met spannende attracties. Natuurlijk zijn er ook attracties die voor volwassenen en wat oudere kinderen leuk zijn zoals Joris en de Draak. Houd wel rekening met drukte. Tijdens de vakanties trekken mensen erop uit, dus de kans is groot dat je dan veel langer in de rij moet wachten voordat je aan de beurt bent. Het is natuurlijk het mooist als het goed weer is, dus zal het op deze dagen ook het drukst zijn. Als het warm is en de zon schijnt, is het op zo'n dag extra belangrijk om genoeg te drinken. Vooral voor kinderen, want die vergeten nog weleens te drinken als ze het druk hebben met spelen. Als je zelf eten en drinken meeneemt, is het slim om van te voren te controleren of dat is toegestaan. 

De leukste attracties en eindeloos vermaak

Sommige pretparken bieden zoveel vermaak dat het onmogelijk is om alles op een dag mee te maken. Daarom is het slim om van te voren op de website te kijken naar de attracties. Zo weet jij alvast welke attracties je wilt beleven. Is een dag echt te kort? Overweeg dan een overnachting in de buurt van het pretpark. Dan heb je meer tijd om alles te beleven en kun je zonder haast genieten van alles wat het park te bieden heeft. Als je er toch voor kiest om voor een dag een pretpark te bezoeken, kom dan op tijd. Aan het begin van de dag is het nog niet zo druk en dat scheelt weer. Dus wil je graag een dagje uit? Een pretpark biedt optimaal plezier en vermaak.

De betekenis en kracht van een aroma diffuser?

 

Heb je vaak last van griepjes en een gestrest gevoel of bijvoorbeeld vervelende geurtjes in je woning? Dan heb ik de ideale alles-in-een-oplossing voor jou! Laatst heb ik de aroma diffuser van geurwolkje ontdekt. Deze stijvolle aroma diffuser heeft voor mij een verschil gemaakt een daarom wil ik vandaag met jullie graag de betekenis en de kracht van een aroma diffuser delen.

 

Wat is een aroma diffuser?

Een aroma diffuser is een apparaat dat de luchtvochtigheid constant op peil houdt in je woning. Dit apparaat zuivert de lucht daarnaast ook en geur verspreid een prettige geur door de ruimte. De geuren die hierin gaan zijn uiteraard geen dure parfummerken maar echte estherische olie. De diffuser creëert trillingen in waardoor er een nevel onstaat die zich langzaam door je woning versprijdt.

 

Een estherische olie is een vloeistof die uit planten wordt gehaald. Deze olie bevat een moleculen die een aroma afgeven. Dit aroma lijkt veel op de plant waaruit de olie wordt gewonnen.

 

Wat is de kracht van aroma diffusers?

Ten eerste bieden aroma diffusers in combinatie met een etherische olie tegen muggen de ideale oplossing voor een standaard probleem. muggen. Zodra de zomer begint en de tempratuur aangenaam wordt komen ook muggen om de hoek kijken. Niet iedereen heeft zin in deze beestjes. Zet je aroma diffuser minimaal een uur aan in je slaapkamer, voordat je gaat slapen.


(indien mogelijk langer en het liefst de hele nacht aan laten staan.)

 

Gebruik een van de etherische oliën zoals: sinsaasappel of bergamot.

5 tot 7 etherische olie druppels zijn voldoende om een prettige geur door je woning te verspreiden en de muggen weg te jagen.

 

Daarnaast is een aroma diffuser erg goed voor je gezondheid. We zijn allemaal wel een keer ziek of zitten niet zo lekker in ons vel. Geur kan hier verassend veel verandering in brengen. Door een beetje water en een estherische olie met sinaasappel toe te voegen aan de diffuser. Komt er een nevel vrij die geïnhaleerd wordt met als gevolg dat de hersenen gestimuleerd worden om te relaxen. Hierdoor creëer je invloed op je humeur. Diffusers staan dan ook bekend om hun kalmte afgevende en rustgevende kracht.

 

Een ander groot voordeel aan de aroma diffuser is dat het apparaat ontzettend goed werkt tegen huidproblemen zoals een droge huid. Het apparaat heeft zoals eerder genoemd een luchtzuiverende werking. Dus wanneer de winters weer kouder worden en jij je verwarming aan zet, hou je de hydratatie van je huid op pijl dankzij deze diffuser.

 

Daarnaast werkt een aroma diffuser ook erg behulpzaam bij het onderhouden van de gezondheid van de mens. Men weet vaak niet dat esterische aroma’s ontstekingsremmende een antibacteriële functie hebben. Wanneer je jezelf wil beschermen tegen de griep zijn etherische oliën de ideaal.

 

Kijk anders ook even op geurwolkje.nl voor meer informatie over aroma diffusers.

De belangrijkste, duurzame kledingstukken in je kast

De tijd waarin we allemaal veel kleding kochten, is allang voorbij. Tegenwoordig investeren we liever in kleding van een hoge kwaliteit, en met een duurzaam tintje. Denk bijvoorbeeld aan de lange mouwen t-shirts van Bamboobasics, die worden gemaakt van de beste stoffen en op eerlijke wijze worden geproduceerd. Met deze milieubewuste veranderingen in de wereld van fashion, is het dus belangrijk om jouw kledingkast onder de loep te nemen. Ben jij meegegaan met de trends? En hangt jouw kledingkast al vol met eerlijk en duurzame producten? Of moet je nog op zoek naar de beste kledingstukken? Geen zorgen! Wij helpen je wel op weg! Met onderstaande tips vul je snel en gemakkelijk je kledingkast met de leukste kledingstukken, die ook nog eens goed zijn voor het milieu!

Wat is duurzame kleding?

We zijn allemaal op de hoogte van de problemen met het milieu en het klimaat. Daarom word het steeds belangrijker voor fashionmerken om duurzaam te produceren. Er zijn veel verschillende manieren waarop kledingmerken dit kunnen doen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kleding maken van milieuvriendelijke materialen, of kunnen ze ervoor zorgen dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen bij het maken van hun artikelen. Voor de consument is het dus belangrijk om iets verder te kijken dan alleen het kledingstuk, en te zoeken naar de stappen die het merk onderneemt. Een merk dat deze openheid van zaken bijvoorbeeld zeer goed oppakt is Bamboobasics. Op hun website is precies te lezen wat zij doen om hun kleding duurzaam en sociaal verantwoord te houden.

Het vinden van duurzame kleding

Kleding vinden die duurzaam is geproduceerd is nog niet altijd zo gemakkelijk. Veel bedrijven geven geen compleet inzicht in welke materialen ze gebruiken, en waar ze produceren. Gelukkig kun je als consument wel degelijk duurzame kleding vinden. Bijvoorbeeld door de tijd te nemen om op het internet naar duurzame kledingwinkels te zoeken. Voor de basics in je kledingkast ga je natuurlijk naar Bamboobasics. Deze online kledingwinkel is namelijk gespecialiseerd in simpele kledingstukken zoals witte of zwarte effen t-shirts. Deze shirts kun je dan weer gemakkelijk combineren met andere kledingstukken in je kledingkast. Denk bijvoorbeeld aan jasjes, vesten en truien. Het is slim om te investeren in deze effen t-shirts van hoge kwaliteit. Vooral omdat je de kledingstukken vaak zult dragen, en het dus niet alleen belangrijk is dat ze fijn zitten maar ook dat ze lang meegaan.

Het vinden van duurzaam ondergoed

Veel mensen denken nog altijd dat ondergoed niet duurzaam te verkrijgen is. Maar niets is minder waar. En nét als bij de kleding is Bamboobasics hier een goed voorbeeld van. Hun naadloos ondergoed is gemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen. Wat betekent dat het lang meegaat, en niet snel zal scheuren. Daarnaast is tijdens het productieproces rekening gehouden met het milieu. Dit betekent dat het ondergoed niet alleen comfortabel is voor jou, maar ook voor de aarde. Een win-win situatie, dus!

Een gepersonaliseerde badjas is een perfect cadeau

Je bent op zoek naar een uniek cadeau dat geschikt is als Moederdag cadeau, kraamcadeau, romantisch cadeau voor je partner of huwelijkscadeau. Gelukkig heb je het perfecte cadeau gevonden. Je hebt besloten om een badjas met naam te ontwerpen en te bestellen. Je kunt kiezen uit een luxe katoenen badjas of een zachte fleece badjas. Door iemand een badjas met naam cadeau te geven is succes ongetwijfeld gegarandeerd. De badjas wordt gewaardeerd, want je hebt laten zien dat je de moeite hebt genomen om een gepersonaliseerd cadeau samen te stellen. Uiteraard zijn de badjassen van uitstekende en duurzame kwaliteit. De van 100 procent katoen vervaardigde badjassen dragen erg fijn en zijn vriendelijk voor de huid.

Borduren met een naam of logo

Je besluit om een badjas met naam of tekst cadeau te geven. De naam of tekst kan aan beide kanten van de badjas, dus zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde, worden geborduurd. De op de website aangegeven prijzen voor een badjas met naam of tekst zijn inclusief een borstboring. Het lettertype en de kleur van de naam of de tekst kun je zelf kiezen. Het borduren wordt voor jou gedaan. Er wordt een zeer nauwkeurige borduurtechniek gebruikt. Dankzij die nauwkeurige borduurtechniek blijft die geborduurde naam of tekst mooi op de badjas. Natuurlijk blijft de met zorg geborduurde naam of tekst ook mooi als de badjas vaak wordt gedragen of gewassen.

Neem een handdoek met een geborduurde tekst of naam mee

Ga je vaak met je vriendinnen na de sauna? Dan is het natuurlijk erg leuk om een handdoek met naam mee te nemen. Je kunt de handdoek overigens ook laten voorzien van een tekst of logo. Heb je besloten om een handdoek met naam te bestellen? Dan kun je kiezen uit 15 verschillende kleuren. Ook kun je een mooie, contrasterende kleur voor het borduursel kiezen. Er kan een naam, tekst of logo worden geborduurd. De handdoeken, die voorzien zijn van een mooi boord aan de rand, zijn gemaakt van 100 procent katoen. Het katoen is van zeer zware kwaliteit. Daarom nemen de handdoeken goed vocht op. Doe je de handdoek met naam na gebruik in de wasmachine? Dan komt de handdoek er weer als nieuw uit. Natuurlijk blijft de handdoek ook mooi na veelvuldig gebruik.

Een uniek en praktisch cadeau

Een handdoek met naam is een uniek en tegelijkertijd praktisch cadeau. Je kunt de handdoek bijvoorbeeld cadeau geven aan een jarige. Ook is het  een originele manier om je lieve vriendin te bedanken. Een handdoek met naam is ongetwijfeld ook leuk om te geven tijdens een kraamvisite. Wil je de teamleden van jouw club verrassen? Geef ze dan een handdoek met het logo van de club cadeau. Het ontwerpen van een handdoek met naam of logo is heel eenvoudig. Welek stappen moet je zetten? Je hoeft alleen maar de naam of het logo in te voeren en de kleuren te kiezen. Wil je de handdoek bestellen? Druk dan op de groene knop.

 

De functie van een sauna voor je lichaam

Een hete lente zit er helaas niet in voor ons kikkerlandje. De vele regenachtige dagen met koele temperaturen en soms een zonnige uitschieter is in ieder geval niet mijn favoriete weer. Aangezien we allemaal thuis zitten is dit wellicht het ideale moment om een sauna voor in huis aan te schaffen. Op deze manier hebben we meer controle over de warmte waarin we ons bevinden. Even de ogen sluiten, de warmte voelen en je voorstellen dat je in een tropisch land op vakantie bent. Maar wat betekent nou eigenlijk de functie van een sauna voor je lichaam?

Er bestaan 2 soorten sauna’s op dit moment: de klassieke Finse sauna en de infrarood sauna. Eerst zal ik het verschil tussen deze twee sauna’s bespreken om vervolgens over te gaan op de voordelen van beide. Wil je een sauna kopen? Lees dan snel verder!

De klassieke Finse sauna wordt door middel van een warmte bron met lucht opgewarmd.
De temperatuur van de Finse sauna variëren tussen 50-100 graden met een relatieve vochtigheid van 30-15%.

Een infrarood sauna zoals de naam al verraad werkt met warme infrarood stralen die direct in contact komen met de huid, hier komt geen lucht bij te pas.
Deze sauna wordt eerder gezien als een warmtecabine met straling dan een sauna. De temperatuur van deze warmte cabines ligt meestal tussen de 40-60 graden.

De functie van een sauna voor je lichaam.

De normale lichaamstemperatuur van een mens ligt rond de 37 graden en wordt automatisch gecontroleerd door het lichaam. Bij de Finse sauna wordt de temperatuur van het lichaam handmatig warmer. Vaak met maar een paar graden. Dit is echter genoeg om drastische veranderingen in je lichaam aan te wakkeren. 

Zodra de lichaamstemperatuur van een individu stijgt openen de zweetklieren en poriën zich. Hoe warmer het lichaam, hoe makkelijker intern vocht verdampt. Daarnaast zetten de bloedvaten uit en daardoor wordt de bloedsomloop versnelt met warm bloed. In een gezond menselijk lichaam stroomt onder gemiddelde omstandigheden 5-10% van het bloed door de huid. Met een Finse sauna kan dit oplopen tot maximaal 70%. De hartprestatie wordt getest en is vergelijkbaar met die van een intensieve wandeling. De huid wordt gezuiverd, voelt een stuk zachter en deze sauna werkt om astmatische klachten te verminderen.

Dus wat zijn dan de voordelen van een infrarood warmtecabine? Waar bij een Finse sauna de hartprestaties worden getest verliest de gemiddelde infraroodsauna gebruiker 500 gram vocht en tussen de 300-800 kcal, dit is vergelijkbaar met een uur hardlopen. Uit Japans onderzoek is gebleken dat deze soort sauna helpt bij het verlichten van spier- en botproblemen zoals reuma, fibromyalgie en hypertensie. En ten slotte raakt het zenuwstelsel ontspannen waardoor klachten als slapenloosheid en stress verminderen of zelfs verdwijnen.

Kortom, ik haal de zomer wel in mijn eigen huis en verbeter ook nog mijn fysieke en mentale gezondheid door middel van een sauna. Jij ook?