Posts in Reizen

Welke spullen wil jij in je handbagage meenemen?

Veel luchtvaartmaatschappijen rekenen extra kosten per stuk ruimbagage. Het kan daardoor verleidelijk zijn om zo veel mogelijk spullen mee te nemen in de handbagage. Dit is immers bijna altijd bij de prijs van het ticket inbegrepen. Luchtvaartmaatschappijen hebben mede daarom strenge eisen over hoeveel handbagage jij mee mag nemen. Ook zijn er regels over welke spullen er vooral niet mee mogen in de handbagage. Toch wil je de belangrijkste spullen meenemen in jouw handbagage. Je weet immers nooit of er misschien een fout wordt gemaakt op het vliegveld, en jij het tijdelijk zonder jouw ruimbagage moet stellen. In zo'n geval wil jij dat je een dag of een paar dagen kan overbruggen zonder dat je allerlei belangrijke spullen mist die in jouw koffer zitten. Daarom hier een aantal tips over wat je sowieso in jouw handbagage wilt stoppen.

Reisdocumenten

Alle benodigde reisdocumenten wil je natuurlijk bij je dragen. Misschien is het nog iets beter wanneer je deze op jouw lichaam draagt voor de veiligheid, maar op z'n minst zitten deze documenten bij jouw handbagage. Denk aan belangrijke papieren zoals vliegtickets, reisinformatie, verklaringen zoals visa, een paspoort en noem het maar op. Ook wordt er in sommige landen gevraagd naar een bewijs van verblijf bij een hotel of iets dergelijks. Hou alle documenten die je nodig hebt om vrij te kunnen reizen bij je, en stop dit niet in de koffer.

Geld en waardevolle spullen

Net zoals dat je niet zoveel kunt doen zonder de juiste documenten, wordt het ook lastig om belangrijke zaken te regelen zonder geld. Jouw portemonnee, pinpas of credit card hou je op een veilige plek, zodat je in het geval van nood in ieder geval tijdelijk rond kan komen. Ook als onverhoopt jouw koffer gestolen wordt, of er gebeurt iets anders vervelends mee, dan wil jij jouw waardevolle spullen daar niet bewaren. Denk aan een tablet, sieraden, een laptop of iets dergelijks.

Kleding en hygiëne producten

Als jij door een foutje meerdere dagen en nachten zonder jouw koffer zit, dan mis je een groot gedeelte van jouw spullen. Om wel goed voor jezelf te kunnen zorgen is het verstandig in ieder geval ondergoed en een schoon shirtje of iets dergelijks mee te nemen in de handbagage. Ook kunnen producten voor jouw verzorging niet ontbreken. Een tandenborstel, zeep en andere producten die jij nodig hebt om jezelf schoon te houden. Een goedkope heren zonnebril van Sunnyglasses kan ook geen kwaad. Er is niets vervelender dan gefrustreerd door de tegenspoed zonder schone kleding of een zonnebril rond te lopen.

Creatief op vakantie gaan doe je zo

De laatste jaren ben ik vaak op dezelfde manier op vakantie gegaan in de zomer. Elk jaar boekte ik een reis naar een all-inclusive hotel in een warm land. Vaak was dit Spanje of Turkije, maar ik ben ook naar Egypte op vakantie geweest. Dit jaar heb ik besloten dat het tijd was voor iets nieuws. Ik wilde op een wat avontuurlijkere vakantie. Ik heb lang getwijfeld tussen de Scandinavische landen en Schotland. Omdat ik een aantal jaren geleden al voor een bruiloft van een goede vriend van mij in Oslo ben geweest heb ik besloten om naar Schotland te gaan. In mijn hele leven ben ik alleen maar Londen geweest en ik ben nu wel benieuwd hoe het noorden van het Verenigde Koninkrijk eruit ziet. Lees in deze blog welke dingen je nodig hebt als je op een avontuurlijke vakantie gaat in Schotland.

Tent

Bij een echte avontuurlijke vakantie hoort natuurlijk het slapen in de wildernis. Schotland is daar uitermate geschikt voor omdat het één van de weinige landen in Europa is waar vrijuit je tent mag plaatsen in de wildernis. In Nederland is dat bijvoorbeeld verboden. Voordat ik op vakantie ging had ik nog geen tent en omdat ik niet wist of ik vaker met de tent op vakantie zou willen heb ik besloten om de tent te huren. Het is heel eenvoudig om je tent online te huren, want er zijn veel aanbieders van tentenverhuur. Als je denkt dat je vaker met de tent op vakantie gaat zou ik adviseren om de tent te kopen. Je kan online ook zeer gemakkelijk tenten verkoop vinden.

Landkaart

Als je op vakantie gaat in de wildernis moet je echt een landkaart meenemen. Je kunt namelijk niet altijd op de GPS vertrouwen, omdat er niet altijd bereik is. Ook kan het zo zijn dat je een tijdje geen elektriciteit hebt neem dus altijd een landkaart mee als back-up om niet te verdwalen. Zorg dat de landkaart gedetailleerd is, anders kan je je niet goed oriënteren waar je precies bent. Het is bijvoorbeeld heel nuttig om hoogtemeters aangegeven te hebben op de landkaart, het is namelijk heel eenvoudig jezelf te lokaliseren tussen alle bergen en heuvels in Schotland.

Kompas

Voor een kompas geldt hetzelfde als voor de landkaart. Je hebt deze nodig om niet te verklaren. Als je nog nooit een kompas hebt gebruikt (zoals ik), is het goed om even op internet wat dingen op te zoeken over kaartlezen met een kompas. Zo zorg je ervoor dat je niet verdwaald in de wildernis.

Stedentrip Londen als creatief weekendje weg

Meer en meer mensen hebben de voordelen van een stedentrip inmiddels ontdekt. Hoe vaak krijg je vandaag de dag wel niet te horen dat ze op stedentrip hier en stedentrip daar zijn geweest. Een stedentrip Londen is bijvoorbeeld altijd een goed idee. Je hoeft namelijk niet de standaard dingen te doen op stedentrip Londen. Er zijn zoveel ontzettend leuke, geheime en niet toeristische plekjes te vinden in de Engelse hoofdstad. Wanneer je die bijzondere locaties bezoekt, wordt de stedentrip Londen in een handomdraai ineens een zeer creatief weekendje weg. Ik ga je vertellen hoe!

Hippe wijkjes, vintage boetieks en veel meer

Wanneer je aan een stedentrip Londen denkt, gaan jouw gedachten waarschijnlijk direct naar Buckingham Palace en The Big Ben. De Engelse hoofdstad heeft echter zo ontzettend veel meer te bieden. Helaas ervaart niet iedereen dat op stedentrip. Gelukkig weet ik wel een aantal van die bijzondere plekjes die direct je creatieve kant prikkelen. Neem bijvoorbeeld de bijzondere wijk Shoreditch. Deze wijk is ontzettend hip en zit bomvol leuke tentjes. Zowel vintage boetieks als bruisende koffietentjes zul je tegenkomen in deze Londense wijk tijdens je stedentrip Londen. Ook zul je versteld staan van alle prachtige streetart.

Ben jij net als ik gek op de natuur? Laat jij je graag inspireren door al het fraais dat de natuur te bieden heeft? Dan moet je zeker de Sky Garden bezoeken. Je verwacht het niet, maar bovenop een wolkenkrabber aan Fenchurch Street vind je een exotische stadstuin. Een bezoekje aan de Sky Garden wil je echt niet missen tijdens een stedentrip Londen. In de tropische tuin heb je een oogverblindend uitzicht over de hele stad. Met een tripje naar de Sky Garden zie je de heel Londen – en dat allemaal gratis! Zo kan je zelfs een beetje geld besparen tijdens je stedentrip Londen. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Lekker eten tijdens stedentrip Londen

Als jouw creativiteit juist gestimuleerd wordt door heerlijk eten, dan zit je ook goed met een stedentrip Londen. Wist je namelijk dat er ontzettend veel merkwaardige marktjes zijn? Daar behoren de bekende foodmarkets ook toe. Loop heerlijk tussen alle marktkraampjes door terwijl je geniet van een unieke sfeer en voedsel dat om op te peuzelen is. Geen typisch English Breakfast, maar juist lekker van allerlei verschillende culturen proeven. Ook dat kan is mogelijk in Londen. Dus zoek jij nog een creatief weekendje weg? Ik raad zeker een stedentrip Londen aan!