Posts in DIY

De tuin zomerklaar maken

Nu het hartje zomer is wil je natuurlijk goed genieten van je tuin. Toch schiet het zomerklaar maken van je tuin er soms bij in. Geen zin, geen tijd. Blijf jij het ook steeds maar uitstellen? Met deze 4 tips helpen we je een handje. Denk bijvoorbeeld aan je dakgoot schoonmaken. Zo is je tuin binnen een mum van tijd klaar voor de zon.

Tip 1: Poets de buitenkant van je huis op

De eerste stap is om de buitenkant van je woning wat extra liefde en aandacht te geven. Je tuin kan er nog zo gezellig bij staan: als je huis niet goed onderhouden is, dan blijft ook je tuin onverzorgd ogen. Neem de buitenkant onder handen en vergeet de belangrijkste klusjes niet. Zoals de schoorsteen vegen en de dakgoot schoonmaken. Zo hou je allerlei narigheid buiten de deur, zoals brand en lekkage.

Tip 2: Verwijder mos en ander onkruid

Vlonders en tuintegels met groene aanslag zijn allesbehalve gezellig om naar te kijken. Bovendien kan de aanslag het hout of de tegels flink beschadigen. Neem daarom de tijd om alle mossen, algen en andere groene aanslag goed te verwijderen. Het enige wat je nodig hebt is een hogedrukspuit. Of schrob de aanslag eraf met soda en groene zeep. Vergeet je oprit niet!

Onkruid dat op andere plekken in je tuin de kop opsteekt kun je ook makkelijk verwijderen. Je doet dit door er eerst wat kokend water overheen te gieten. Daarna kun je het onkruid er met de wortels uittrekken.

Tip 3: Maai elke week het gras

In de zomer kun je het gazon het beste minimaal 1-2 keer per week maaien. Het gras groeit nu namelijk het hardst. En op deze manier hou je het gezond en sterk. Maai liever niet in de volle zon: je gazon kan dan uitdrogen. Vanaf september hoeft het gras weer minder vaak gemaaid te worden, zo eens in de 10 dagen. Maai vanaf november alleen bij zacht weer. De ideale hoogte voor speelgras is 5 cm. Voor siergras kun je een hoogte van ongeveer 3 cm aanhouden.

Tip 4: Creëer meer privacy

Of je nu aan het zonnen bent of een barbecue organiseert: op zomerse dagen wil je niet te maken krijgen met pottenkijkers. Gelukkig zijn er allerlei makkelijke manieren waarop je voor minder inkijk in je tuin zorgt. Zo kun je een schaduwdoek ophangen. Deze doeken zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en formaten. Bovendien houden ze niet alleen zon tegen, maar vaak ook regen. Om een onverwachte plensbui hoef je je dus ook geen zorgen meer te maken.

Jouw ideale deur in 11 stappen

Je doet hem op een dag heel vaak open en dicht: je binnendeur. Maar hoe vaak denk je erover na wat voor soort deur je in huis hebt? Binnendeuren dienen voor zoveel meer dan alleen het afsluiten van een ruimte. Deuren zijn van grote invloed op de sfeer en stijl van een interieur. Hoe maak je echter de juiste keuze wanneer je een nieuwe deur gaat aanschaffen? Wij helpen je hierbij, zodat jij met de mooiste deur in huis valt. Dé 11 stappen op een rijtje voor de beste keuze.

1. Draai of schuif je hem erin?

Dit is wel een basisafweging die je moet maken: ga je voor een ‘gewone’ draaideur of juist voor een schuifsysteem? Een aantal aspecten die hierbij een rol spelen zijn onder andere de huidige situatie en de ruimte die je hebt.

Een draaideur maakt een zwaai en zorgt ervoor dat je dus ruimte nodig hebt om deze draai te maken. Daarnaast heb je bij een schuifdeur juist ruimte nodig zodat de deur weg kan ‘schuiven’ in of langs de wand. Mocht je een bestaande deur willen vervangen, dan is het goed om te kijken hoe de situatie nu is en daarop in te haken. Uiteraard kun je ook wisselen van systeem, dit vergt echter wel een kleine verbouwing. Logischerwijs zijn de kosten dan ook hoger.

Daarnaast heb je voor het openen en sluiten een ander systeem nodig. Bij schuiven heb je geen deurklink nodig maar alleen een inkeping voor je handen. Bij een deur heb je dit wel nodig om de deur goed af te kunnen sluiten. De bevestiging hiervan is lastiger dan bij een schuifvariant.

2. De juiste serie en uitvoering

Zoals we al aangaven kan een deur veel betekenen voor de sfeer en uitstraling in een ruimte. Ook lichtinval is hierbij een belangrijk aspect. Met de look van jouw deur kun je vele kanten op. En binnendeur met glas zorgt voor extra lichtinval en geeft een ruimtelijk effect.

 

Je hebt echter ook opties voorzien van een paneel, dit biedt een stijlvolle uitstraling maar ook genoeg privacy. Een deur met glas voor het toilet? Liever niet. Toch kun je door te kiezen voor dezelfde serie ervoor zorgen dat er consistentie blijft bestaan in de lijn en look van jouw deuren. Met óf zonder glas.

Een optie ertussenin is matglas, wel lichtinval maar geen details. Kortom, ook hier geldt dat er vele opties zijn. Aan jou de keuze.

3. Ga je voor een opdek- of stompe deur

Je hebt opdekdeuren en stompe deuren. In dat laatste geval valt de deur precies in het kozijn, hierdoor laat hij weinig tocht door. Bij opdekdeuren blijft er net een randje buiten het kozijn. Deze laatste heeft volgens sommigen een minder strakke uitstraling maar het monteren is wel eenvoudiger.

Toch liever een strakke look? Dan is het integreren van de scharnieren in de deur een prachtige optie. Dit maakt het plaatsen wel iets complexer, het inhuren van een timmerman is aan te raden.

4. Rechts- of linksdraaiende deur

Eerder hebben we het al over draaien of schuiven gehad, maar er is nog meer te kiezen. Hierbij moet je echt praktisch gaan denken, naar welke kant draait je huidige de deur? Heb je een links- of rechtsdraaiende deur nodig?

Tip: Doe de deur dicht, ga aan de kant staan waar de scharnieren zichtbaar zijn. Pak de deurkruk trek hem naar je toe, gaat ie dan naar links, dan is het een linksdraaiende deur.

Dit is van belang voor de kant van de scharnieren en deurklink. Een voordeur draait bijvoorbeeld vaak naar binnen, niet erg sympathiek

voor visite wanneer je de deur in iemands gezicht opengooit. Wees je hier bewust van. Hoe je weet of het links-of rechtsdraaiend is? Doe de deur dicht en ga aan de kant staan waar de schanieren zichtbaar zijn. Pak de deurkruk vast en trek deze naar je toe. Wanneer deze dan naar links draait, is het een linksdraaiende deur. Bij rechtsdraaiend is dit (je raadt het al) naar rechts.

5. De afmetingen; keuze uit standaard- of maatwerk

Helaas heb je bij deze stap simpelweg niet altijd een keuze. In oude huizen zullen de standaard maten minder snel gaan passen. Hierbij zijn maatwerk deuren de oplossing, deze zijn helaas vaak wel duurder maar geven het beste resultaat. Een optie bij een kleine afwijking van standaard maten is op te lossen door voor een deur te gaan waar je zelf de hoogte/lengte kan aanpassen, zoals bij kamerhoge deuren vaak het geval is.

6. Het zit hem in de details; slot, scharnier of kruk

Soms is het fijn wanneer een deur op slot kan, maar is hier per se een sleutel voor nodig? Dat soort vragen poppen hier op. Ook de keuze voor een deurklink is beeldbepalend qua look en uitstraling. Chroom, glimmend of juist mat? Er is veel mogelijk.

7. Sta je op de tocht?

Denk ook een beetje aan het milieu (en je portemonnee) door de keuze omtrent de afsluiting van de deur. De ene manier laat meer lucht door dan de ander. Om de tocht helemaal te verminderen kun je kiezen voor een tochtvaldorpel, zeker aan te raden voor plaatsen waar nog wel eens een andere wind waait.

8. Vul de deur op de juiste manier

Zoals we eerder al benoemden; Ook de vulling van de deur maakt verschil. Ga je voor massief, honingraat, kanaalspaanvulling of volspaanvulling? Deze laatste is de beste kwaliteit en laat het minste geluid en warmte door. Honingraat daarentegen laat hiervan het

meeste door van de vier opties. Qua onderscheid kun je stellen, hoe duurder, hoe beter de deur beschermt tegen geluid.

9. Is een kozijn fijn?

Soms zitten er al standaard kozijnen in je huis en daar zul je logischerwijs je deuren op aanpassen. Maar mocht je nog de keuze hebben, dan kan het qua look een enorm verschil maken om voor specifieke kozijnen te gaan. Hardhouten kozijnen geven meteen een luxere uitstraling aan een ruimte, stalen kozijnen bevorderen daarnaast de industriële uitstraling. Net wat bij jou past.

10. Bijbehorende plinten?

Nu we toch met de uitstraling bezig zijn, er is zelfs de mogelijkheid om de plinten te laten aansluiten op jouw deuren. Hier maak je de look helemaal mee af. Dit zorgt voor eenheid en rust in je interieur. Een enorme aanrader!

11. Ga je zelf (deur)sleutelen?

Ga je zelf aan de slag met afhangen en deurklinken? Heel goed, maak het jezelf makkelijk door een deur te kiezen waar alvast een freesmal voor de scharnieren bij zit of bestel dit er los bij. Hiervoor is namelijk vaak gereedschap nodig wat je zelf niet in je bezit hebt, en je weet zeker dat het goed gaat!

Kortom, er zijn nogal wat stappen te nemen waar het aankomt op deuren. Kom je er niet deur? Schroom niet om ons om advies te vragen, wij hebben vaker de juiste deur gekozen!

5 x sfeervolle inspiratie voor jouw interieur

Wilt u ook meer sfeer in huis? Het juiste interieur en de juiste aankleding kunnen uw woning voorzien van extra sfeer. Het is vrij eenvoudig om een kale woning een make-over te geven. In dit artikel geven wij 5 tips waarmee ook u uw woning sfeervol kunt aankleding. Wilt u ook sfeervol wonen? Lees gauw verder voor inspiratie en tover uw woning om tot een sfeervol thuis.

De juiste verlichting

Het is een aspect dat veel mensen over het hoofd zien. Maar de juiste verlichting is cruciaal én sfeerbepalend. Je kunt een simpele ruimte al gauw veranderen, door de verlichting aan te passen. Niet alleen het montuur van de lamp is belangrijk, maar ook de lichtbol zelf. Koele, veelal fel witte verlichting kan een ruimte voorzien van duidelijke verlichting, maar het is minder sfeervol. De kleurtemperatuur bij verlichting wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder het licht. Meestal is warm licht gelijk aan 2700 tot 3000 Kelvin. Koud licht varieert dan eerder van 6000 tot 6500 Kelvin. Heel warm licht is 1800 tot 2220 Kelvin en is eerder oranje van kleur. Het voordeel van heel warm licht is dat het zorgt voor een heel aangename sfeer en intimiteit. Fel en wit licht is bijvoorbeeld handig op kantoor, maar minder sfeervol in huis. U kunt uw slaapkamer bijvoorbeeld een stuk gezelliger maken, door te kiezen voor heel warm licht. Dit geeft een relaxte en sfeervolle uitstraling. Dit in combinatie met een mooie lamp, zorgt direct voor een mooi geheel. Bepaal dus zelf in welke ruimtes u graag extra knusheid wilt. Wilt u een sfeervolle badkamer? Of past hier fel licht juist beter? Iedere ruimte en ieders smaak is natuurlijk anders. Sfeervolle verlichting voor binnen is onmisbaar in een knus huis. Zo kan uw slaap- of woonkamer er in één keer een stuk sfeervoller uitzien.

De juiste tint

Kleur is lastig om te kiezen voor in huis, maar wel van wezenlijk belang. De juiste kleur kan enorm sfeerbepalend zijn. Koele kleuren, zoals mint, paars of blauw, kunnen stijlvol zijn, maar wellicht iets minder gezellig in huis. Wilt u dat uw woning echt een haven van rust en knusheid is? Dan zijn warme tinten de juiste optie. Dit zijn bijvoorbeeld kleuren als: oranje, gebroken wit en bruin. U kunt eenvoudig een kleurenpalet voor uw woning samenstellen of laten samenstellen van warmte tinten door een specialist. Dit zijn een x-aantal kleuren die u zult gebruiken in de woning. Door u te beperken, is het eenvoudiger om aan een eenduidige stijl te voldoen. Zo voorkomt u stijl- en kleurruis in de woning. U kunt één kleurenpalet kiezen voor de gehele woning, of een kleurenpalet per kamer. Zo geniet u altijd van voldoende mogelijkheden, maar voorkomt u dat het huis een rommelig geheel wordt. Warme tinten en kleuren zijn daarom perfect voor sfeerschepping. Wilt u ook extra sfeer? Kies daarom liever voor een warme tint op de muur en warme kleuren in uw huis.

Accessoires

Een goed ingerichte ruimte beschikt niet alleen over de juiste kleuren, verlichting en meubels, ook is deze plek ruim bedeeld met overige designstukken voor in huis. Hoe u dit kunt realiseren? Een mooie bloemenvaas, een strak fotolijstje of een kwalitatief tapijt kan een ruimte extra sjeu geven. Het is echter de kunst om de juiste balans te vinden, als het gaat om decoraties. Te veel kan zorgen voor een rommelige uitstraling en te weinig kan zorgen voor een kale uitstraling. Zorg daarom voor een eenduidige stijl qua decor en kies decoraties wat hier goed bij passen. Wilt u weten wat een goed balans is? Doe dan online inspiratie op en kijk welke interieurs goed bij uw smaak passen. Zo krijgt u een goed idee van hoe een balans qua decoraties eruit kan zien in uw woning.

Kaars en kaarshouders

Wilt u uw huis net wat gezelliger maken dan dat het nu is? Dat doet u eenvoudig door gebruik te maken van kaarsen. Dit zijn dé perfecte sfeervolle lichtbronnetjes voor in huis. U kunt deze perfect laten afstemmen met de rest van het huis door opnieuw te kiezen voor warme tinten. Kies bijvoorbeeld voor een kaars in een oranje of warm bruine tint. U kunt een mooi geheel creëren door meerdere varianten naast elkaar op te stellen. U maakt het pas echt af, wanneer u kiest voor geurkaarsen. Dit komt niet alleen de uitstraling tegemoet, maar ook de geur van de ruimte. Een heerlijke geur, kan direct voor ontspanning of een aangenaam gevoel zorgen. De kaars hoeft niet alleen op tafel te staan, deze kunt u mooi aankleden met een kaarshouder. Ook deze stemt u natuurlijk af met de rest van het huis voor een smaakvol geheel. Zo kunt u ook de nadruk leggen op de kaarshouders. Kies bijvoorbeeld voor een simpele witte kaars en combineer deze met een bijpassende en sfeervolle kaarshouder.

Kussens en dekens

Een kussen op de bank en een deken ter decoratie geven direct een fijne sfeer. Dit laat zien dat u hier heerlijk kunt relaxen. Het is niet alleen perfect voor de uitstraling, het zorgt ook direct voor meer woongemak. Hier kunt u 's avonds tijdens het Netflixen lekker onder een dekentje kruipen. Maar hoe kies je nu het beste kussen voor woondecoratie? Dat is vrij eenvoudig. Maak opnieuw gebruik van uw kleurenpalet voor uw woning. Wat zijn de tinten die mogen? Maak hier gebruik van en kies een mooie kleur die goed past bij de bank en de rest van het huis. Ook kunt u uitpakken en kiezen voor een leuke print. Let er dan wel op dat de print past bij het kleurenpalet en de rest van het huis. Kies daarom bijvoorbeeld alleen voor prints in warmte tinten.

Sfeerschepping in uw woning hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Aan de hand van de vijf bovenstaande tips kunt u in een handomdraai uw woning sfeervol maken. Hier is geen totale make-over voor nodig, maar simpelweg een paar kleine aanpassingen. En, hoe gaat u uw woning sfeervoller maken?

Een goede nachtrust

Ik wil het graag met je hebben over een probleem wat door veel mensen kan worden gezien als iets wat prive. Het gaat namelijk over je privé zone. Maar ik ben van mening dat we dat soort dingen juist moeten bespreken. Zeker op het internet, waar veel mensen toch onherkenbaar zijn, kan je veel dingen samen bespreken. Dat kan niet zomaar met vrienden. Mensen zijn veel eerder geneigd om dingen te bespreken met Google dan met hun beste vrienden. Het helpt om dan dit soort blogs te hebben. Ik wil het dus hebben over onderbroeken. Ik spreek voornamelijk uit eigen ervaring, dus het kan dat het niet voor jou een probleem is maar wel voor mij. Het is direct ook een vraagstuk, dus misschien dat een potentiële lezer mij erbij kan helpen dit probleem op te lossen.

Problemen met scheuren

Het probleem is dat mijn ondergoed de laatste tijd scheuren oploopt. Ik weet compleet niet waarom. Het lijkt te gebeuren wanneer ik slaap. Tijdens mijn slaap heb ik geen idee wat er aan de hand kan zijn, dus ik snap niet wat er mis is. Mogelijk trap ik teveel in mijn slaap. Eerst wil ik graag bespreken wat de oorzaak ervan kan zijn. Ik denk persoonlijk dat het ligt aan het merk ondergoed mannen dat ik koop. Dit zou voor veel mensen niet als een verrassing komen, maar ik ben een echte Nederlander. Dit wil zeggen dat ik altijd de beste deals wil hebben. Dat betekent vaak de goedkoopste. Ik kocht nooit onderbroeken die duurder waren dan 5 euro per drie onderbroeken. Laatst kreeg ik als tip dat het daar wel eens aan zou kunnen liggen. Daarbij werd gezegd door mijn arts dat een pyjama aanschaffen daarbij zou kunnen helpen. Daarom zoek ik naar een oplossing.

Goedkoop is duurkoop

Omdat dit een van de voornaamste probleemoplossingen is die ik te horen krijg besloot ik die gelijk toe te passen. Ik werd immers gek van al die scheuren! Het is helemaal oncomfortabel als je gaat zitten en je zit met je zaakje tegen de binnenkant van je spijkerbroek te schuren. Dat wil je gewoon niet. Voor iedereen met dit probleem, ik heb inderdaad de oplossing gevonden. Om een goede nachtrust te hebben moest ik investeren in een pyjama heren. Deze omhuld mijn lichaam lekker en maakt dat ik rustiger slaap. Hoe het kan weet ik niet, ik volg simpelweg het advies van mijn arts op!

Een goede nachtrust

Ik wil het graag met je hebben over een probleem wat door veel mensen kan worden gezien als iets wat prive. Het gaat namelijk over je privé zone. Maar ik ben van mening dat we dat soort dingen juist moeten bespreken. Zeker op het internet, waar veel mensen toch onherkenbaar zijn, kan je veel dingen samen bespreken. Dat kan niet zomaar met vrienden. Mensen zijn veel eerder geneigd om dingen te bespreken met Google dan met hun beste vrienden. Het helpt om dan dit soort blogs te hebben. Ik wil het dus hebben over onderbroeken. Ik spreek voornamelijk uit eigen ervaring, dus het kan dat het niet voor jou een probleem is maar wel voor mij. Het is direct ook een vraagstuk, dus misschien dat een potentiële lezer mij erbij kan helpen dit probleem op te lossen.

Problemen met scheuren

Het probleem is dat mijn ondergoed de laatste tijd scheuren oploopt. Ik weet compleet niet waarom. Het lijkt te gebeuren wanneer ik slaap. Tijdens mijn slaap heb ik geen idee wat er aan de hand kan zijn, dus ik snap niet wat er mis is. Mogelijk trap ik teveel in mijn slaap. Eerst wil ik graag bespreken wat de oorzaak ervan kan zijn. Ik denk persoonlijk dat het ligt aan het merk ondergoed mannen dat ik koop. Dit zou voor veel mensen niet als een verrassing komen, maar ik ben een echte Nederlander. Dit wil zeggen dat ik altijd de beste deals wil hebben. Dat betekent vaak de goedkoopste. Ik kocht nooit onderbroeken die duurder waren dan 5 euro per drie onderbroeken. Laatst kreeg ik als tip dat het daar wel eens aan zou kunnen liggen. Daarbij werd gezegd door mijn arts dat een pyjama aanschaffen daarbij zou kunnen helpen. Daarom zoek ik naar een oplossing.

Goedkoop is duurkoop

Omdat dit een van de voornaamste probleemoplossingen is die ik te horen krijg besloot ik die gelijk toe te passen. Ik werd immers gek van al die scheuren! Het is helemaal oncomfortabel als je gaat zitten en je zit met je zaakje tegen de binnenkant van je spijkerbroek te schuren. Dat wil je gewoon niet. Voor iedereen met dit probleem, ik heb inderdaad de oplossing gevonden. Om een goede nachtrust te hebben moest ik investeren in een pyjama heren. Deze omhuld mijn lichaam lekker en maakt dat ik rustiger slaap. Hoe het kan weet ik niet, ik volg simpelweg het advies van mijn arts op!

Scoor je ideale nieuwe outfit tijdens Black Friday!

Shoppen is leuk. Goedkoop shoppen is heel erg leuk! Niet zo gek ook dat producten gerelateerd aan mode het hardste gaan tijdens de zogenaamde Black Friday-periode. Deze periode vol kortingen en sales is aan het einde van de maand november, met de dure maand december voor de deur. Het is dus een dikke tip om tijdens deze Black Friday alvast je kerstoutfit en kleren voor oud en nieuw te scoren. Laat ons je helpen met wat tips!

Begin met je schoenen

De Black Friday-periode is ideaal om een nieuw paar schoenen aan te schaffen. Dat heb je ook wel verdiend, zo met het einde van wéér een kalenderjaar in zicht! Wil je een keer iets nieuws proberen? Kijk dan eens naar de dr martens Black Friday deals! Hier vind je schoenen die iets hoger vallen. Daardoor staan ze ideaal bij bijvoorbeeld een fraaie rode galajurk.

Een ander leuk merk schoenen om eens te proberen te scoren met mooie kortingen is Timberland. Waarschijnlijk heb je al vaak van dit merk gehoord. Maar durfde je ze ook te kopen? Ze misstaan eigenlijk nooit in je schoenenkast en daarom moet je de Timberland Black Friday aanbiedingen goed in de gaten houden dit jaar!

Jurken

Over galajurken gesproken: we hebben een dikke tip. Kijk tijdens de Black Friday-periode eens bij verschillende online webwinkels. Zo zijn de About You Black Friday sales vaak enorm! Hier vind je dus ook de mooiste jurkjes voor een hele leuke prijs. Daarnaast zijn hier ook mooie broeken en pantalons te vinden met flinke kortingen. Zo vind je altijd wel iets wat bij je past.

Shirts

Tijdens Black Friday moet je eigenlijk als een gek shirts hamsteren. Zo goedkoop als tijdens deze periode worden shirts namelijk bijna nooit! Het maakt eigenlijk ook niet uit welk merk of bij welke winkel je het koopt, overal is het flink afgeprijsd. Het kan zijn dat je graag eens een wat duurder shirt wil hebben, van bijvoorbeeld Gucci of Hugo Boss. Dan is de periode rond Black Friday eigenlijk het ideale moment om er eentje te kopen. Vind je dat maar zonde van je geld, kun je ook in een iets lager segment je shirts kopen. Scoor er genoeg en je zit voor de rest van het jaar gebakken! Houd bijvoorbeeld nu al rekening met de komende zomer. Zomer t-shirts zijn vaak extra goedkoop tijdens Black Friday. Zo zit je voor een dubbeltje op de eerste rang van het strand aankomende zomer! 

 

   

Alles wat je wilt weten over een keukenachterwand

Ga je binnenkort een nieuwe keuken uitzoeken of laten ontwerpen? Dan heb je vast wel het meubel “keukenachterwand” al een keertje voorbij zien komen. Misschien weet je niet precies wat zo’n keukenachterwand nou precies is of ben je gewoon benieuwd naar alle mogelijkheden omtrent een keukenachterwand. In dit blog voorzien we je graag van antwoorden op al jouw vragen omtrent dit belangrijke meubel.

Wat is een keukenachterwand?

Een keukenachterwand is niet meer of minder dan een spatplaat voor in de keuken. Een spatplaat wordt meestal geplaatst achter en nabij het fornuis. De plaat of wand zorgt ervoor dat je normale muur niet vies wordt door bijvoorbeeld spetters of door eten dat per ongeluk uit de pan valt tijdens het koken. De achterwand kan worden geleverd in verschillende modellen en maten en daardoor er eigenlijk altijd wel een spatplaat die past in jouw keuken.

Uit welke materialen kan ik kiezen?

De meeste achterwanden worden geleverd in aluminium, glas of kunststof. Er kan ook worden gekozen voor een spatplaat van gelamineerd behang maar deze keuze wordt over het algemeen minder gemaakt. Voor welke materiaal je kiest hangt vooral af van je keuken en in welke stijl je deze graag wilt hebben. Alle spatplaten zijn in dezelfde mate hittebestendig en onderhoudsvriendelijk. Zo is de achterwand makkelijk schoon te maken en goed bestand tegen water. De verschillen zitten hem dus echt in de looks. Zo wordt een glazen spatplaat bijvoorbeeld vaak gekozen bij de wat klassiekere keuken en de aluminium of de kunststof spatplaat in een wat moderne keuken. Nogmaals, voor welk materiaal jij kiest hangt uiteraard helemaal af wat je eigen wensen en behoefte. Een aluminium spatplaat kan namelijk net zo mooi staan in een klassieke keuken en andersom.

Hoeveel kost een spatplaat?

De kosten voor een spatplaat hangen af van twee factoren: welk materiaal er wordt gekozen en welke afmeting de achterwand moet hebben. Hoe groter de afmeting, hoe meer je betaalt. Daarnaast zijn glazen en aluminium achterwanden over het algemeen ook iets prijziger dan een kunststof achterwand vanwege de duurzaamheid van het materiaal. Weet je niet helemaal zeker welke maat of materiaal geschikt is voor je keuken? Bij glassby.nl bestel je pas nadat je goed overleg hebt gehad met een van de specialisten. Deze zullen stap voor stap alles met je afgaan zodat je gegarandeerd de juiste keukenachterwand in huis haalt!

 

Kunstgras aanbesteden voor de club

Voor onze voetbalclub was het tijd om het nieuwe veld aan te leggen. Het was het hoofdveld dus alles stond op scherp om het geld goed uit te geven. De discussie ging om echt gras en kunstgras voor het veld. 

Aanbesteding verdeling

Er waren drie kampen in het bestuur: kunstgras, “natuurgras” en “hybridegras”. Samen met de commissie was het 2 tegen 3 tegen 1 en 4 zonder voorkeur. Wie deze 4 overblijvers kon overtuigen was degene die het plan mocht bepalen de facto. Niet dat iemand enige House of Cards achtige aspiraties had, maar zo voelde het wel een beetje.

De zaak hybride

Een voorzichtig voorstel tussen beide kampen in, wetragras is een mix van natuurgras en kunstgras verstevigd met kunststof matten. Een gepassioneerde case maar uiteindelijk ondermijnd door een gebrek aan mankracht. Hierdoor had het voorstel niet genoeg detail om de twijfelaars te overtuigen. Ik kan daarom ook moeilijk oordelen hoe effectief zo een veld is.

De zaak natuurgras

De conservatieve club met een helder voorstel: Alle velden zijn al natuurgras, we kennen natuurgras, we willen natuurgras. De paperassen waren ook snel geproduceerd, een kopie van de aanbesteding van veld 4. Een solide aanbod, wat de vraag opwekt: waarom kunstgras?

 

De zaak kunstgras

Ik ben er sterk van overtuigd dat kunstgras voor normaal clubvoetbal de toekomst heeft. Het kan intensiever gebruikt worden in het jaar en maakt het mogelijk om door te groeien zonder extra grond te hebben. Met het hete hangijzer van de kunststofkorrels verholpen is dit dé manier om de club verder te laten groeien. Ik voelde me in deze mening gesterkt door mijn kompaan in kamp kunstgras. Hij doet de wiskunde bij een verzekeraar en had alles keurig uiteengezet in Excel. De reden dat hij in het commissie was gegaan is om kunstgras te promoten als nieuw middel. Het enige wat hem tegenwerkt is dat hij een lage tolerantie heeft voor gezanik. Op zich geen verkeerde kwaliteit, behalve dat hij veel gezanik vindt als het niet onderbouwd is, en sentiment is een lastig te temmen beestje. Dat is waarom ik me ook hard maak ervoor, om de wat voorzichtige menselijke benadering te leveren. Iets wat nodig is om een beslissing voor elkaar te krijgen, zelfs als je de beslissing op basis van de cijfers moet nemen.

Afloop

Met Wetra buitenspel was het echt gras tegen kunstgras. Met het kostenplaatje zo duidelijk in het voordeel van de club, een echte schatting op groei en het bedaren van het sentiment met sociale bewijskracht gingen we kunstgras kopen en laten leggen. Nog geen week de meeting gingen we al het kunstgras online bestellen.

Een nieuwe hobby is te gek!

Nu ik langzaam steeds ouder aan het worden ben, begin ik me steeds meer te interesseren voor dingen die ik vroeger helemaal niet interessant vond. Logisch misschien dat dit aan verandering onderhevig is. Ik ken ook bijna niemand uit mijn vrienden groep die nog steeds precies hetzelfde leuk en interessant vindt als 15 jaar geleden. Natuurlijk heb je hobbies die je misschien wel altijd zou blijven willen uitvoeren (bijvoorbeeld sporten) maar er komen ook weer nieuwe dingen voorbij. Misschien deed je altijd aan voetbal en ben je nu gaan hardlopen.

Interesses

Naast mijn hobbies merk ik dat ook mijn interesses aan verandering onderhevig zijn. Waar ik vroeger gewoon wilde eten als ik honger had (het moest vooral vullen), daar ik nu een gezonde en vooral lekkere maaltijd hebben. Ik ben dan ook wat meer tijd kwijt met het maken van eten en boodschappen doen. In het begin kostte het koken me ook meer tijd omdat ik altijd met pakjes en zakjes kookte. Inmiddels heb ik mezelf aangeleerd om meer zelf met kruiden te gaan koken. Nu ik dit beter onder de knie heb, kost het ook niet meer zo veel tijd.

Ook ben ik een nieuwe verzameling gestart. Ik ben namelijk begonnen met het verzamelen van voorwerpen met de kleur Delfts blauw. Waarschijnlijk ken je deze kleur meteen als je hem ziet. In souvenirs winkels zie je dan ook vaak spullen met deze kleur. Dat vond ik er dan ook zo leuk aan toen ik besloot het te gaan verzamelen. Voor mijn gevoel is het iets typisch Nederlands. Sommige dingen zijn best een beetje kitsch maar dat vind ik er juist zo leuk aan. Ik ben namelijk ook zo iemand die al het hele jaar uit kijkt naar de kerstdagen zodat ik mijn huis lekker over de top kan gaan versieren.

Meer veranderingen

Ook merk ik dat er door de jaren heen nog meer veranderingen hebben plaats gevonden. Zo wil ik bijvoorbeeld, waarschijnlijk onbewust, om de zoveel jaren een nieuw kleurtje op de muren.
Verder merk ik ook dat er een verandering heeft plaats gevonden in mijn kledingkast. Vroeger kocht ik altijd vooral veel goedkope kleding. Op dit moment zie ik mijn kleding meer als een investering. Ik voel me prettiger in wat duurdere kleding omdat de pasvorm vaak net wat beter is. Daarnaast gaat het vaak veel langer mee dan goedkope kleding.

Heb jij wel eens bij jezelf opgemerkt dat er dingen veranderen? Zoja, zou je het voorbeeld hier met ons willen delen?

Een verlichte dansvloer huren voor party van het jaar!

Afgelopen voorjaar is mijn vader vijfenzestig jaar geworden. Mijn hele familie bestaat uit echte party-animals, dus we konden maar een ding doen: een mega groot feest organiseren. Mijn zussen en ik mochten aan de slag. Mijn ene zus ging over de uitnodigingen, de ander over de locatie en ik moest de aankleding en muziek gaan regelen! Nu ben ik gek op een goed feestje, dus zorgen dat de locatie de goede sfeer kreeg vond ik fantastisch! Tijdens het organiseren kwamen mijn zussen en ik op het idee om een verlichte dansvloer te huren! Daarover meer in deze blog!

De eerste stappen bij het organiseren van een dansfeest

De eerste stappen die ik heb gezet tijdens het organiseren is nadenken wat voor feest we precies wilden geven, en wat daarvoor nodig is. Ik dacht onmiddellijk aan een disco slash jaren tachtig vibe, omdat de meeste goede muziek toch echt wel daar uit voort komt. Daarnaast was het grootste deel van de gastenlijst toch ook meer bekend met de jaren tachtig dan met Ariane Grande of Miley Cyrus. Het meest belangrijke van een dansfeest is natuurlijk de muziek. We gingen op zoek naar DJ’s, en vonden uiteindelijk eentje die echt perfect aan de eisen voldeed. Vervolgens ging ik aan de slag met de aankleding. Veel glitterende franje op de muren en een mega grote discobal mochten niet ontbreken. De gasten werd verzocht om in disco of rock outfit te komen, om zo de sfeer uit te breiden.

Een verlichte dansvloer huren brengt je party naar het volgende niveau

Toch, bij het zien van de locatie, voelde er iets missen. Als je aan disco denkt, dan denk je aan een discobal (check), veel glitter decor (check), foute strakke pakjes (hopelijk check) en een lichtgevende dansvloer. Dat was het! Een lichtgevende vloer ontbrak nog! Om echt trouw te zijn aan de pracht van de disco besloten we een lichtgevende vloer te huren. Zo zou het feest zeker een succes gaan worden!

Waar kun je een verlichte dansvloer huren tegen een goede prijs?

Uiteindelijk, na even het internet afspeuren, kwamen we een vloer tegen op lichtgeluidhuren.nl. Deze vloer was niet alleen zeer voordelig, we kregen ook veel andere specs erbij! Zo is de vloer heel dun, zodat mensen niet struikelen als ze de dansvloer op of af lopen. Daarnaast hebben ze een schuine rand, de enige vloer die we konden vinden die dat heeft! Met een wat ouder publiek kun je natuurlijk niet iemand laten vallen en iets laten breken. Tot slot kan de vloer in ontzettend veel kleuren en standen en beweegt het licht mee op de muziek!

Toen het feest eenmaal van start ging stond iedereen te kijken van de vloer, maar werd er al snel volop op gedanst! Mijn vader vond het helemaal prachtig, en het was voor hem een grote verrassing. Dankzij een verlichte dansvloer huren kon ons feest niet meer stuk!