Posts in DIY

Scoor je ideale nieuwe outfit tijdens Black Friday!

Shoppen is leuk. Goedkoop shoppen is heel erg leuk! Niet zo gek ook dat producten gerelateerd aan mode het hardste gaan tijdens de zogenaamde Black Friday-periode. Deze periode vol kortingen en sales is aan het einde van de maand november, met de dure maand december voor de deur. Het is dus een dikke tip om tijdens deze Black Friday alvast je kerstoutfit en kleren voor oud en nieuw te scoren. Laat ons je helpen met wat tips!

Begin met je schoenen

De Black Friday-periode is ideaal om een nieuw paar schoenen aan te schaffen. Dat heb je ook wel verdiend, zo met het einde van wéér een kalenderjaar in zicht! Wil je een keer iets nieuws proberen? Kijk dan eens naar de dr martens Black Friday deals! Hier vind je schoenen die iets hoger vallen. Daardoor staan ze ideaal bij bijvoorbeeld een fraaie rode galajurk.

Een ander leuk merk schoenen om eens te proberen te scoren met mooie kortingen is Timberland. Waarschijnlijk heb je al vaak van dit merk gehoord. Maar durfde je ze ook te kopen? Ze misstaan eigenlijk nooit in je schoenenkast en daarom moet je de Timberland Black Friday aanbiedingen goed in de gaten houden dit jaar!

Jurken

Over galajurken gesproken: we hebben een dikke tip. Kijk tijdens de Black Friday-periode eens bij verschillende online webwinkels. Zo zijn de About You Black Friday sales vaak enorm! Hier vind je dus ook de mooiste jurkjes voor een hele leuke prijs. Daarnaast zijn hier ook mooie broeken en pantalons te vinden met flinke kortingen. Zo vind je altijd wel iets wat bij je past.

Shirts

Tijdens Black Friday moet je eigenlijk als een gek shirts hamsteren. Zo goedkoop als tijdens deze periode worden shirts namelijk bijna nooit! Het maakt eigenlijk ook niet uit welk merk of bij welke winkel je het koopt, overal is het flink afgeprijsd. Het kan zijn dat je graag eens een wat duurder shirt wil hebben, van bijvoorbeeld Gucci of Hugo Boss. Dan is de periode rond Black Friday eigenlijk het ideale moment om er eentje te kopen. Vind je dat maar zonde van je geld, kun je ook in een iets lager segment je shirts kopen. Scoor er genoeg en je zit voor de rest van het jaar gebakken! Houd bijvoorbeeld nu al rekening met de komende zomer. Zomer t-shirts zijn vaak extra goedkoop tijdens Black Friday. Zo zit je voor een dubbeltje op de eerste rang van het strand aankomende zomer! 

 

   

Alles wat je wilt weten over een keukenachterwand

Ga je binnenkort een nieuwe keuken uitzoeken of laten ontwerpen? Dan heb je vast wel het meubel “keukenachterwand” al een keertje voorbij zien komen. Misschien weet je niet precies wat zo’n keukenachterwand nou precies is of ben je gewoon benieuwd naar alle mogelijkheden omtrent een keukenachterwand. In dit blog voorzien we je graag van antwoorden op al jouw vragen omtrent dit belangrijke meubel.

Wat is een keukenachterwand?

Een keukenachterwand is niet meer of minder dan een spatplaat voor in de keuken. Een spatplaat wordt meestal geplaatst achter en nabij het fornuis. De plaat of wand zorgt ervoor dat je normale muur niet vies wordt door bijvoorbeeld spetters of door eten dat per ongeluk uit de pan valt tijdens het koken. De achterwand kan worden geleverd in verschillende modellen en maten en daardoor er eigenlijk altijd wel een spatplaat die past in jouw keuken.

Uit welke materialen kan ik kiezen?

De meeste achterwanden worden geleverd in aluminium, glas of kunststof. Er kan ook worden gekozen voor een spatplaat van gelamineerd behang maar deze keuze wordt over het algemeen minder gemaakt. Voor welke materiaal je kiest hangt vooral af van je keuken en in welke stijl je deze graag wilt hebben. Alle spatplaten zijn in dezelfde mate hittebestendig en onderhoudsvriendelijk. Zo is de achterwand makkelijk schoon te maken en goed bestand tegen water. De verschillen zitten hem dus echt in de looks. Zo wordt een glazen spatplaat bijvoorbeeld vaak gekozen bij de wat klassiekere keuken en de aluminium of de kunststof spatplaat in een wat moderne keuken. Nogmaals, voor welk materiaal jij kiest hangt uiteraard helemaal af wat je eigen wensen en behoefte. Een aluminium spatplaat kan namelijk net zo mooi staan in een klassieke keuken en andersom.

Hoeveel kost een spatplaat?

De kosten voor een spatplaat hangen af van twee factoren: welk materiaal er wordt gekozen en welke afmeting de achterwand moet hebben. Hoe groter de afmeting, hoe meer je betaalt. Daarnaast zijn glazen en aluminium achterwanden over het algemeen ook iets prijziger dan een kunststof achterwand vanwege de duurzaamheid van het materiaal. Weet je niet helemaal zeker welke maat of materiaal geschikt is voor je keuken? Bij glassby.nl bestel je pas nadat je goed overleg hebt gehad met een van de specialisten. Deze zullen stap voor stap alles met je afgaan zodat je gegarandeerd de juiste keukenachterwand in huis haalt!

 

Kunstgras aanbesteden voor de club

Voor onze voetbalclub was het tijd om het nieuwe veld aan te leggen. Het was het hoofdveld dus alles stond op scherp om het geld goed uit te geven. De discussie ging om echt gras en kunstgras voor het veld. 

Aanbesteding verdeling

Er waren drie kampen in het bestuur: kunstgras, “natuurgras” en “hybridegras”. Samen met de commissie was het 2 tegen 3 tegen 1 en 4 zonder voorkeur. Wie deze 4 overblijvers kon overtuigen was degene die het plan mocht bepalen de facto. Niet dat iemand enige House of Cards achtige aspiraties had, maar zo voelde het wel een beetje.

De zaak hybride

Een voorzichtig voorstel tussen beide kampen in, wetragras is een mix van natuurgras en kunstgras verstevigd met kunststof matten. Een gepassioneerde case maar uiteindelijk ondermijnd door een gebrek aan mankracht. Hierdoor had het voorstel niet genoeg detail om de twijfelaars te overtuigen. Ik kan daarom ook moeilijk oordelen hoe effectief zo een veld is.

De zaak natuurgras

De conservatieve club met een helder voorstel: Alle velden zijn al natuurgras, we kennen natuurgras, we willen natuurgras. De paperassen waren ook snel geproduceerd, een kopie van de aanbesteding van veld 4. Een solide aanbod, wat de vraag opwekt: waarom kunstgras?

 

De zaak kunstgras

Ik ben er sterk van overtuigd dat kunstgras voor normaal clubvoetbal de toekomst heeft. Het kan intensiever gebruikt worden in het jaar en maakt het mogelijk om door te groeien zonder extra grond te hebben. Met het hete hangijzer van de kunststofkorrels verholpen is dit dé manier om de club verder te laten groeien. Ik voelde me in deze mening gesterkt door mijn kompaan in kamp kunstgras. Hij doet de wiskunde bij een verzekeraar en had alles keurig uiteengezet in Excel. De reden dat hij in het commissie was gegaan is om kunstgras te promoten als nieuw middel. Het enige wat hem tegenwerkt is dat hij een lage tolerantie heeft voor gezanik. Op zich geen verkeerde kwaliteit, behalve dat hij veel gezanik vindt als het niet onderbouwd is, en sentiment is een lastig te temmen beestje. Dat is waarom ik me ook hard maak ervoor, om de wat voorzichtige menselijke benadering te leveren. Iets wat nodig is om een beslissing voor elkaar te krijgen, zelfs als je de beslissing op basis van de cijfers moet nemen.

Afloop

Met Wetra buitenspel was het echt gras tegen kunstgras. Met het kostenplaatje zo duidelijk in het voordeel van de club, een echte schatting op groei en het bedaren van het sentiment met sociale bewijskracht gingen we kunstgras kopen en laten leggen. Nog geen week de meeting gingen we al het kunstgras online bestellen.

Een nieuwe hobby is te gek!

Nu ik langzaam steeds ouder aan het worden ben, begin ik me steeds meer te interesseren voor dingen die ik vroeger helemaal niet interessant vond. Logisch misschien dat dit aan verandering onderhevig is. Ik ken ook bijna niemand uit mijn vrienden groep die nog steeds precies hetzelfde leuk en interessant vindt als 15 jaar geleden. Natuurlijk heb je hobbies die je misschien wel altijd zou blijven willen uitvoeren (bijvoorbeeld sporten) maar er komen ook weer nieuwe dingen voorbij. Misschien deed je altijd aan voetbal en ben je nu gaan hardlopen.

Interesses

Naast mijn hobbies merk ik dat ook mijn interesses aan verandering onderhevig zijn. Waar ik vroeger gewoon wilde eten als ik honger had (het moest vooral vullen), daar ik nu een gezonde en vooral lekkere maaltijd hebben. Ik ben dan ook wat meer tijd kwijt met het maken van eten en boodschappen doen. In het begin kostte het koken me ook meer tijd omdat ik altijd met pakjes en zakjes kookte. Inmiddels heb ik mezelf aangeleerd om meer zelf met kruiden te gaan koken. Nu ik dit beter onder de knie heb, kost het ook niet meer zo veel tijd.

Ook ben ik een nieuwe verzameling gestart. Ik ben namelijk begonnen met het verzamelen van voorwerpen met de kleur Delfts blauw. Waarschijnlijk ken je deze kleur meteen als je hem ziet. In souvenirs winkels zie je dan ook vaak spullen met deze kleur. Dat vond ik er dan ook zo leuk aan toen ik besloot het te gaan verzamelen. Voor mijn gevoel is het iets typisch Nederlands. Sommige dingen zijn best een beetje kitsch maar dat vind ik er juist zo leuk aan. Ik ben namelijk ook zo iemand die al het hele jaar uit kijkt naar de kerstdagen zodat ik mijn huis lekker over de top kan gaan versieren.

Meer veranderingen

Ook merk ik dat er door de jaren heen nog meer veranderingen hebben plaats gevonden. Zo wil ik bijvoorbeeld, waarschijnlijk onbewust, om de zoveel jaren een nieuw kleurtje op de muren.
Verder merk ik ook dat er een verandering heeft plaats gevonden in mijn kledingkast. Vroeger kocht ik altijd vooral veel goedkope kleding. Op dit moment zie ik mijn kleding meer als een investering. Ik voel me prettiger in wat duurdere kleding omdat de pasvorm vaak net wat beter is. Daarnaast gaat het vaak veel langer mee dan goedkope kleding.

Heb jij wel eens bij jezelf opgemerkt dat er dingen veranderen? Zoja, zou je het voorbeeld hier met ons willen delen?

Een verlichte dansvloer huren voor party van het jaar!

Afgelopen voorjaar is mijn vader vijfenzestig jaar geworden. Mijn hele familie bestaat uit echte party-animals, dus we konden maar een ding doen: een mega groot feest organiseren. Mijn zussen en ik mochten aan de slag. Mijn ene zus ging over de uitnodigingen, de ander over de locatie en ik moest de aankleding en muziek gaan regelen! Nu ben ik gek op een goed feestje, dus zorgen dat de locatie de goede sfeer kreeg vond ik fantastisch! Tijdens het organiseren kwamen mijn zussen en ik op het idee om een verlichte dansvloer te huren! Daarover meer in deze blog!

De eerste stappen bij het organiseren van een dansfeest

De eerste stappen die ik heb gezet tijdens het organiseren is nadenken wat voor feest we precies wilden geven, en wat daarvoor nodig is. Ik dacht onmiddellijk aan een disco slash jaren tachtig vibe, omdat de meeste goede muziek toch echt wel daar uit voort komt. Daarnaast was het grootste deel van de gastenlijst toch ook meer bekend met de jaren tachtig dan met Ariane Grande of Miley Cyrus. Het meest belangrijke van een dansfeest is natuurlijk de muziek. We gingen op zoek naar DJ’s, en vonden uiteindelijk eentje die echt perfect aan de eisen voldeed. Vervolgens ging ik aan de slag met de aankleding. Veel glitterende franje op de muren en een mega grote discobal mochten niet ontbreken. De gasten werd verzocht om in disco of rock outfit te komen, om zo de sfeer uit te breiden.

Een verlichte dansvloer huren brengt je party naar het volgende niveau

Toch, bij het zien van de locatie, voelde er iets missen. Als je aan disco denkt, dan denk je aan een discobal (check), veel glitter decor (check), foute strakke pakjes (hopelijk check) en een lichtgevende dansvloer. Dat was het! Een lichtgevende vloer ontbrak nog! Om echt trouw te zijn aan de pracht van de disco besloten we een lichtgevende vloer te huren. Zo zou het feest zeker een succes gaan worden!

Waar kun je een verlichte dansvloer huren tegen een goede prijs?

Uiteindelijk, na even het internet afspeuren, kwamen we een vloer tegen op lichtgeluidhuren.nl. Deze vloer was niet alleen zeer voordelig, we kregen ook veel andere specs erbij! Zo is de vloer heel dun, zodat mensen niet struikelen als ze de dansvloer op of af lopen. Daarnaast hebben ze een schuine rand, de enige vloer die we konden vinden die dat heeft! Met een wat ouder publiek kun je natuurlijk niet iemand laten vallen en iets laten breken. Tot slot kan de vloer in ontzettend veel kleuren en standen en beweegt het licht mee op de muziek!

Toen het feest eenmaal van start ging stond iedereen te kijken van de vloer, maar werd er al snel volop op gedanst! Mijn vader vond het helemaal prachtig, en het was voor hem een grote verrassing. Dankzij een verlichte dansvloer huren kon ons feest niet meer stuk!

Met epoxyhars kan je alle kanten op!

Bij Mekreatief.nl bespreken we alles wat met creativiteit te maken heeft. Je creativiteit kan je op allerlei manieren uiten. Sommige mensen doen dit in hun kleding anderen met hun lichaam en weer anderen via een ambacht. Er zijn ontzettend veel manieren om je creativiteit ten toon te stellen. Wist je al dat je met epoxyhars de meest fantastische kunstwerken kan maken? Vandaag lees je hoe je epoxyhars kan gebruiken voor de creatie van allerlei producten. Aan het einde van deze blog kan je waarschijnlijk niet wachten om met epoxyhars aan de slag te gaan!

Maak de ideale werkbank

Ben jij een echte aanpakker en goed met je handen? Dan mag een eigen werkbank natuurlijk niet ontbreken. Dat is toch heerlijk een eigen plekje waar je je creativiteit volledig de vrije loop kan laten. Bouw de werkbank die bij jou past. Geheel naar eigen smaak kan je jouw ideale werkbank creëren. Heb je behoefte aan veel ruimte of heb je beperkte ruimte en moet je voor een compacte werkbank kiezen. Als creatieveling is een eigen werkbank ideaal. Heb je een idee dan kan je deze gelijk in de praktijk brengen. Met hout kan je eenvoudig een werkbank naar keus maken. Echter, de afwerkings is wel uiterst relevant. Een werkbank moet robuust zijn. Met epoxyhars geef je je werkbank een coating laag die er jouw houten werkbank beschermt tegen vocht tegen vocht en chemicaliën. Zo kan je altijd gebruik maken van een schone werkbank.

Creëer de mooiste abstracte kunstwerken

Ook voor het creëren van abstracte kunstwerken kan je met epoxyhars prima uit de voeten. De epoxy is in verschillende lagen aan te brengen. Daarnaast kan je epoxy ook prima bewerken met met verf. Een voorbeeld van een abstract kunstwerk dat je met epoxyhars kan maken is een heelal. Met behulp van led verlichting komt het kunstwerk volledig tot leven. Je kan er ook voor kiezen om epoxyhars te werken in een tafel. Kies voor een natuurlijke houten tafel met holle ruimtes. Met behulp van epoxyhars kan je de tafel weer egaal maken. Het contrast tussen epoxy en hout is een subliem aangezicht. Door speciale technieken te gebruiken kan je het epoxy gedeelte ook een mooi effect meegeven. Ga voor een helder blauwe kleur om water na te bootsen. Hopelijk heb je op basis van deze voorbeelden inspiratie gekregen voor je eigen kunstwerk. Wacht niet langer en ga aan de slag met epoxyhars. Je zult je verbazen over de talloze mogelijkheden.

Creatieve tips voor een hippe badkamer!

De badkamer is een belangrijk onderdeel van je huis. Iedere ochtend en avond spenderen alle gezinsleden er de nodige tijd. Of je nu even je tanden moet poetsen of voor een uitgebreide douche gaat, dag in dag uit kom je er voor je persoonlijke verzorging. Een plek in je huis waar elk gezinslid of medebewoner dagelijks tijd doorbrengt verdient natuurlijk wel een mooie inrichting. Echter, komt het nog vaak genoeg voor dat een badkamer kil en koud oogt. Een gebrek aan kleur en warmte maken het een inspiratieloze bedoeling. Met een klein beetje aandacht en creativiteit maak je van jouw badkamer een hippe plek met een rustieke uitstraling. Vandaag delen we een aantal bruikbare tips die jouw badkamer weer helemaal van deze tijd maken.

Sfeervolle inbouwspots voor in je badkamer  

Wil jij jouw badkamer in één klap meer sfeer geven? Kies dan voor inbouwspots in plaats van standaard verlichting. Inbouwspots geven je badkamer een luxe uitstraling. De luxe die je ervaart in een spa is ook te realiseren in jouw badkamer. Met de waterdichte badkamer inbouwspots zal je badkamer stralen als nooit tevoren. Bij ledinbouwspotsleds.nl hebben ze een ruim aanbod aan badkamer inbouwspots. De inbouwspots zijn ook verkrijgbaar met dimmer. Voor de echte sfeermakers is dit de ideale keuze. Geheel naar jouw gemoedstoestand kan je de felheid van het licht aanpassen. Met de dimfunctie ben jij in controle en bepaal jij de sfeer. Verfrissend fel licht om wakker te worden in de ochtend. Of een meer subtiele verlichting voor als je een lekker warm bad gaat nemen. Het kan allemaal door enkel je verlichting te vervangen voor badkamer inbouwspots.

Breng je badkamer tot leven met gekleurde tegels en patronen

De volgende tip die jouw badkamer een boost kan geven is het gebruiken van felle kleuren. Dit kan heel simpel door bijvoorbeeld één wand in een felle kleur te schilderen. Maar voor een nog meer sprankelend effect zijn gekleurde tegels helemaal hot in 2019. Geen saaie witte badkamers. Maar badkamers met contrast door van gekleurde tegels gebruik te maken. De gekleurde tegels zijn verkrijgbaar in allerlei vormen. Aan de hand van welke vorm tegel je kiest kan je een patroon maken. Laat je creativiteit de vrije loop. Wat we ook steeds vaker zien is om dan niet meteen de hele wand te betegelen. Maar het patroon bijvoorbeeld door te laten lopen tot de helft van de wand. Op deze manier kan je op een subtiele manier jouw badkamer meer kleur en leven geven zonder dat het ten koste gaat van de rustieke uitstraling.

Creatief bezig zijn met pallets en palletranden

Zoals je wellicht al weet, ben ik altijd graag lekker creatief bezig. De wereld zit vol materiaal waar je de gaafste dingen mee kunt maken. Persoonlijk vind ik het heerlijk om een beetje out of the box te denken en nieuwe dingen te creëren. Onderlaatst ben ik een paar dagen lekker creatief bezig geweest met pallets en palletranden. Je kunt stiekem ontzettend veel dingen maken met die materialen. Palletranden en pallets zijn niet alleen ideaal voor logistieke werkzaamheden. Ze zijn tevens uitstekend om lekker mee te gaan knutselen en allerlei creatieve dingen mee te maken.

Ideeën voor grotere projecten

Aangezien je letterlijk alle kanten op kan gaan met pallets en palletranden als knutselmateriaal, heb mijn ideeën onderverdeeld in twee categorieën. Zo zijn er ontzettend leuke ideeën voor de grotere projecten. Deze knutsel klusjes zullen niet zomaar gemaakt zijn. Er gaat een beetje tijd in zitten. Daartegenover staan de kleine projecten. Deze kun je binnen een dag gemaakt hebben. Om eerlijk te zijn vind ik mijn ideeën voor de grotere projecten met palletranden en pallets wel de leukste. Mijn eerste idee was om heel tuinset te bouwen van pallets. Uiteindelijk heb ik mijn eigen project aangepast. Mijn maat had namelijk een beter idee: een complete bar maken van pallets en palletranden!

Heb jij niet zo’n grote tuin om een heel tuinset te maken van dit materiaal? Het is ook erg mooi om bijvoorbeeld een sfeer muur te creëren met palletranden. Er zit alleen wel een extra lastige component bij dit project: je wil natuurlijk alleen mooie pallets en palletranden hiervoor gebruiken. Het kan nog een hele uitdaging zijn om nette palletranden te vinden die je op een smaakvolle manier kunt gebruiken voor een sfeer muur in huis. Mijn laatste leuke idee voor een groter project was om een eettafel te maken bestaande uit pallets. Mijn vriendin was hier alleen niet zo blij mee.

Ideeën voor kleinere projecten

Uiteraard hoef je niet op een grote schaal creatief te zijn met palletranden en pallets. Je kunt ook eenvoudig allerlei leuke en zelfs functionele voorwerpen in elkaar knutselen. Denk bijvoorbeeld aan een schoenenrek gemaakt van pallethout of een zwevend rek waar je pannen aan kunt hangen. Je kan het zo gek niet bedenken. Dat is zo leuk aan creatief bezig zijn. Je enige limiet is jouw fantasie. Natuurlijk helpt het ook wel als je een beetje handig bent en wat kluservaring hebt. Dus zoek jij nog een leuk project voor de komende donkere dagen? Mijn persoonlijke aanrader is creatief bezig zijn met pallets en palletranden!

Regendouche kopen de meest creatieve ontwikkeling ooit

Een regendouche kopen was een van de beste beslissingen die ik afgelopen maanden heb gemaakt. Waarom? Het heeft een boost gegeven aan mijn creativiteit, en dit is waarom.

Mijn ervaring met een regendouche kopen

Een regendouche kopen was op zichzelf niet zo’n creatieve activiteit. Wat erna kwam, wel. Toen de regendouche eenmaal geïnstalleerd en wel in mijn ‘nieuwe’ badkamer stond, was ik meteen verliefd. Ik besloot direct een douche te nemen, en eronder werd ik totaal geïnspireerd. Een regendouche kopen doe je niet zomaar. Het is een ander soort douche dan de douches die je vindt in andere huizen. Dit is een trend. Een trend die door iedereen doorgevoerd moet worden.

Toen ik onder de regendouche stond wist ik in eerste instantie niet waar ik moest staan. Bij een normale douche richt je de kop op een plek die je op wil warmen, of waar je de zeep van je af wil spoelen. Een regendouche heeft een enorme kop waardoor meteen je hele lichaam beslagen wordt met het warme water. Het is niet een harde straal (wat je overigens wel in kan stellen), waardoor het echt lijkt alsof de regen je onder het warme water doopt. Heerlijk.

Waarom regendouche kopen creatief?

Wat maakte het, dat een regendouche kopen bevorderlijk was voor mijn creatieve bezigheden? Dat zal ik je vertellen. Ik stond dus onder de douche, verbijsterd over de mogelijkheden, toen ik mezelf ineens in een regenwoud voelde staan. Ik dacht: dit is hoe het moet voelen om warme regen over je heen te krijgen. Dat is wat ik meemaakte. De jungle inspireerde mij om een serie tekeningen te maken van tijgers, grote bladeren, en de regen. Ik schilderde ook vaak in de badkamer met de regendouche aan om te kijken hoe de druppels vielen. De druppels op de tegels in de badkamer inspireerden mij weer om de druppels in het regenwoud op natuurlijke stenen te laten vallen. Niets in mijn carrière heeft ooit mooier uitgepakt dan dat.

Het resultaat

Wat er uiteindelijk uitkwam was ten eerste: enorm veel waardering. Ik plaatste foto’s van de schilderijen op mijn Instagram account, waarna de ene like na de andere volgde. De ene volger na de andere mij toevoegde. En bovendien: een toilet kopen was de volgende actie. Wat daar allemaal uit kan komen? You ask me. Maar de badkamer is een van de creatiefste plekken geworden van het huis. Alleen door: regendouche kopen!

Prachtig stucwerk binnen voor een creatieve ruimte

De creativiteit van mensen heeft soms een beetje hulp nodig. Wanneer je iets creatiefs wil doen, heb je soms een beetje inspiratie nodig. Een nette ruimte geeft je vaak meer inspiratie dan een slordige kamer. Anders ga je namelijk focussen op storende elementen. Hier ben ik zelf ook onderlaatst achter gekomen. Mijn kantoor voor creativiteit, zoals ik dat noem, moest nodig opnieuw gestuct worden. Eerst wilde ik dit zelf doen om kosten te besparen. Uiteindelijk besloot ik toch om het stucwerk binnen te laten doen door een ervaren stukadoor. Dat was een verstandige keuze van mij. En ik zal je haarfijn uitleggen waarom!

Meerwaarde van goed stucwerk binnen

Ten eerste onderschatte ik het werk. Stucen is niet voor iedereen weggelegd. Het is namelijk een zeer fysiek intensieve onderneming om het stucwerk binnen in huis netjes te maken. Iedereen kan wat het mengsel op een muur dumpen, maar daar wordt het echt niet beter van. Wanneer je goed stucwerk binnen in je huis wilt, dan kun je het werk beter uitbesteden aan een vakman. De stuclaag dient namelijk enerzijds als bescherming, maar het is ook zeker een manier van verfraaiing. Een stukadoor kan erg creatief zijn en prachtige details verwerken in jouw stucwerk binnen. Dit zal jou niet zo snel lukken.

Wanneer stucwerk in huis goed gedaan is, zal je echt de meerwaarde ontdekken. Er zijn allerlei manieren waarop muren en plafonds gestuct kunnen worden. Zo kan een stukadoor schuine muren recht maken met goed stucwerk binnen. Daarnaast maakt zo’n vakman ook heel eenvoudig structuur aan op de muur. Dit geeft de ruimte een unieke, stijlvolle uitstraling. Zo zie je maar hoe goed stucwerk binnen het huis een meerwaarde heeft. Je kan zelf gaan stucen. De kans is alleen wel groot dat je het verprutst en de stukadoor alsnog het stucwerk moet doen.

De stukadoor een handje helpen

Ik hoor je al denken: wel leuk dat prachtige stucwerk binnen, maar dat komt zeker met een hoog prijskaartje? Dat is helemaal niet het geval. Er zijn allerlei manieren waarop jij ervoor kan zorgen dat de kosten van goed stucwerk binnen het huis voordeliger uit kan vallen. Wanneer je de stukadoor een handje helpt met de voorbereidingen, scheelt dat echt. Op die manier bespaar je de stukadoor werk en tijd. Zo kan de stukadoor direct aan de slag met het stucwerk binnen. Mijn tips: verwijder van tevoren het oude behang en zorg dat de ruimte in kwestie leeg is. Zulke kleine dingen maken echt het verschil!