HomeWonenJe nieuwe badkamer of keuken creatief inrichten?

Je nieuwe badkamer of keuken creatief inrichten?

Heb je je huis lekker creatief ingericht en hou je van veel kleur, mooie oplossingen en bijzondere meubels? Dan kan het zomaar zijn dat je badkamer en je keuken nog steeds “saai” zijn in jouw ogen. Dat komt natuurlijk doordat de meeste badkamers en keukens vooral praktisch moeten zijn of omdat we het idee hebben dat praktisch en creatief niet samen gaan. Maar waarom eigenlijk niet? Je kunt aan je keuken en badkamer best je eigen draai geven, zonder daarbij het praktische element uit het oog te verliezen.

Hoe kun je je badkamer creatief inrichten?

Kijk, je badkamer moet vooral praktisch en goed schoon te maken zijn. Ook heb je te maken met elementen die niet mogen ontbreken in iedere badkamer. Denk dan aan een douche, toilet, wastafel en spiegel. Maar dat wil niet zeggen dat je niets creatiefs kunt doen met je badkamer! Kies eens voor een gekleurde tegel op de muur of de vloer en laat deze in een mooi patroon zetten. Kies voor gekleurd sanitair en, bijvoorbeeld, een inloopdouche in plaats van een douchecabine. Je kunt de inloopdouche dan voorzien van andere tegels of een ander patroon dan de rest van de badkamer. Ook op het gebied van badkamermeubels is meer mogelijk dan je misschien zou denken. Je moet er alleen voor zorgen dat de meubels die je kiest geschikt zijn voor plaatsing in een natte ruimte. Ook planten en accessoires kunnen ervoor zorgen dat je badkamer gaat passen bij de rest van je huis. 

Het kan echter lastig zijn om dat allemaal zelf te bedenken. Daarom is het een goed idee om een bezoekje te brengen aan de showroom van Badkamers Purmerend. Je zult zien dat er veel meer mogelijk is dan je misschien zou denken. 

Hoe kun je je keuken creatief inrichten?

Je keuken moet ook aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet je voldoende opbergruimte hebben, voldoende werkblad en is het wel zo fijn als je wasbak in de buurt van je kookplaat is. Ook wil je natuurlijk een vaatwasser, oven en een koel-vriescombinatie. Maar dat wil niet zeggen dat je moet gaan voor een saaie keuken! Kies keukenkastjes in een vrolijke kleur of met mooie grepen. Ga voor een spatwand die past bij de kleur van de rest van je interieur. Kies een afzuigsysteem dat verwerkt is in de kookplaat en hang potten en pannen aan mooie haken boven het hakblok. Heb je lekker veel ruimte om een nieuwe keuken te plaatsen? Ga dan vooral voor een kookeiland waar je niet alleen op kunt koken, maar waar je ook heerlijk aan kunt zitten. Natuurlijk kies je dan voor mooie barstoelen waar je ook nog eens fijn op kunt zitten.

Ook met het inrichten van je keuken kun je wel wat hulp gebruiken. Een bezoek aan de showroom van Keukens Purmerend is dan ook meer dan de moeite waard. Je ziet dan al snel dat er oplossingen zijn die én praktisch én creatief zijn.

Populaire blogs

Mijn favorieten