HomeWonenCreatieve accessoires en spullen van hout in huis

Creatieve accessoires en spullen van hout in huis

Hout in huis geeft iets knus, gezelligs en stijlvols. De mogelijkheden in het bewerken zijn eindeloos. Vandaar dat houten accessoires een ware favoriet van mij zijn. Houten spulletjes kun je tegenwoordig in elke woonwinkel kopen. Echter, het is nóg leuker om zelf iets te maken. Iets eigen en helemaal naar jouw smaak. Je kunt nieuw hout, sloophout of pallets kopen bij een bouwmarkt. Zorg dat je een goede kettingzaag hebt en je kunt aan de slag. Inspiratieloos? Ik help je een handje op weg.

SCHOENENREKJE

Met steigerhout kun je een zelf eenvoudig een schoenenrek maken. Dit is veel leuker dan de eenvoudige rekken die in de winkel te koop staan. Op drie horizontale planten kun je gemakkelijk negen paar schoenen kwijt. Een paar spijker erbij en klaar ben je! Ook met oude appelkistjes kun je knutselen. Stapel ze bijvoorbeeld op of plaats ze aan de wand. Dit geeft een speels effect. Je kunt het hout natuurlijk ook verven. Antraciet is een mooie kleur voor een stijlvolle uitstraling. Naast schoenen kun je bijvoorbeeld ook planten, tassen of andere spullen plaatsen.

Een natuurlijke kapstok

Snij een paar takken af en maak ze vast aan de muur. Zó eenvoudig kan het zijn. Natuurlijk kun je ook gaan voor meer uitdaging. Zaag bijvoorbeeld allemaal boomstronkjes af en plak ze op een effen bord. Dit is even passen en meten. Belangrijk is dat de stronkjes dezelfde dikte hebben. Bevestig daarna de ophanghaakjes die jij leuk vindt en hang het bord op. Je kunt ook een stuk hout afzagen wat jij mooi vindt en hier je hanger aan boren. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om hout te gebruiken als kapstok. Snuffel gewoon even rond op internet voor meer ideeën.

Fruitschaal

Zoek je echte uitdaging? Dan is een houten fruitschaal maken erg leuk. Je hebt hiervoor een lijmpistool, houtplakjes en een mal nodig. Leg de mal op zijn kop en gebruik deze als steun voor het opplakken van de houten stukjes. Lijm de houten plakjes tegen elkaar zodat er een schaalvorm ontstaat. Zorg dat ze goed aan elkaar vastzitten en klaar ben je! Deze fruitschaal is een ware eyecatcher in de keuken of op tafel.

Kaarsenhouders

Van een paar oude takken, kun je leuke waxinelichtjeshouders maken. Snij de tak in delen en hol er een gat in. Hier kun je het lichtje in plaatsen. Ook kun je kandelaars maken van hout door balken timmerhout klein te zagen.

Populaire blogs

Mijn favorieten